Kai kurie žurnalistai lygina 30-metį Th. Jamesą su jaunu Jamesu Franco ir pranašauja jam populiarumą, kokio kadaise sulaukė Robertas Pattinsonas, privertęs alpti pasaulio merginas vampyro vaidmeniu „Saulėlydžio“ sagoje. Tokias prognozes skatina ir tai, kad Th.Jamesas ekrane neatrodo saldžiai ir nėra ištižėlis – jo personažas filme „Insurgentė“ vyriškas, stiprus ir tikras kovotojas. Artėjant futuristinio veiksmo trilerio premjerai kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie Theo, kuris į aktorystę pasuko visiškai netikėtai.

Pilnas aktoriaus vardas – Theodore‘as Peteris Jamesas Kinnairdas Taptiklisas. Profesiniame gyvenime jis pasirinko būti vadinamas gerokai sutrumpinta jo vardo versija.

Oksforde gimusio aktoriaus senelis iš tėvo pusės buvo graikas. Iš jo Theo paveldėjo graikišką pavardę, tačiau jis pats graikiškai moka tik keletą žodžių.

Theo yra jauniausias iš penkių Jane Martin ir Philipo Taptikliso vaikų. Jis turi du brolius ir dvi seseris, visi jie yra labai artimi.

Aktoriaus ūgis – 183 cm.

Th. Jamesas yra ne tik aktorius, bet ir muzikantas. Jis yra dalyvavęs penkių muzikos grupių veikloje. Žinomiausias kolektyvas – Londono grupė „Shere Khan“, kurioje Theo buvo vokalistas ir gitaristas. Grupė sustabdė veiklą 2012-aisiais. Keletą Th.Jameso atliekamų kūrinių galite išgirsti čia:


Theo taip pat yra multiinstrumentalistas, jis groja ne tik gitara, bet ir saksofonu, pianinu, lūpine armonika ir yra įgudęs vokalo perkusininkas.

Prieš tapdamas aktoriumi Theo yra dirbęs Anglijos Nacionalinėje sveikatos tarnyboje. Jo pareigos buvo gana makabriškos – jis tvarkė anapilin iškeliavusiųjų namus po jų mirties.

Aktorius yra baigęs filosofijos mokslus Didžiosios Britanijos Notingemo universitete.

Į sceną Th. Jamesas užklydo netikėtai – jis niekuomet netroško tapti aktoriumi, tačiau dramos mokyklą lankyti norėjo jo tuometinė mergina. Abu jie pamėgino stoti, bet pasisekė tik Theo.

Aktorius išgarsėjo 2011-aisiais suvaidinęs britų televizijos seriale „Bedlam“, kur jo herojus galėjo kalbėtis su vaiduokliais ir mirusiaisiais.

Th. Jamesas kruopščiai saugo savo asmeninį gyvenimą. Nors buvo pasirodę daugybė gandų, kad jis ir kolegė Shailene Woodley pora ne tik ekrane, bet ir už jo ribų – panašu, kad rimto pagrindo jiems nėra. Nuo 2009-ųjų Th. Jamesas draugavo su Airijos aktore Ruth Kearney. Pernai vasarą ir rudenį buvo kalbama, kad jie pasuko skirtingais keliais, tačiau nežinoma, ar tai tiesa. Pora gali tebebūti drauge.

Aktorius gali kalbėti angliškai ne tik su gimtuoju britišku akcentu, bet ir nepriekaištingai imituoti škotišką, airišką, amerikiečių, niujorkiečių ir net australų kalbėseną.

Th. Jamesas pasirodė tik vienoje populiaraus britų serialo „Dauntono abatija“ serijoje, tačiau įsiminė šio serialo gerbėjams ilgam – jo personažas turkų diplomatas mirė seksualinės sueities metu.

Aktorius yra neblogas šokėjas – jis turi patirties šokant baletą, džiazo ir tap stiliaus šokius.

Theo nėra adrenalino fanatikas, tačiau mėgsta nuotykius. Jam patinka nardyti ir šokti nuo uolų. Jis turi naro sertifikatą. Aktorius taip pat yra bokso, krepšinio ir regbio mėgėjas.

Vaidmeniui filme „Divergentė“ Th. Jamesas keletą mėnesių papildomai užsiėmė Muay Thai ir maišytais kovos menais.

Th.Jamesas interviu yra sakęs, kad mėgsta stiprias, savimi pasitikinčias moteris, tokias kaip filmo „Bado žaidynės“ veikėja Katniss Everdeen arba Beatrisė Prior iš juostų „Divergentė“ ir „Insurgentė“.

Praėjusį penktadienį Th.Jamesas drauge su kolege Shailene Woodley pristatė „Insurgentę“ Berlynę. Renginio nuotraukų išvysti galite čia.

Th. Jamesas apie darbą: „Žinau, kad dažnai gaunu vaidmenis dėl išvaizdos, tačiau noriu tikėti, kad juos išsaugau dėl to, kaip vaidinu, o ne kaip atrodau.“

Apie miestus: „Niujorkas skiriasi nuo Londono tuo, kad Londone viskas nuobodu, rimta ir senamadiška. Niujorkas didingas ir turi savo ypatingą energiją. Žmonės sako, kad niujorkiečiai nėra draugiški, bet, manau, kad jie gerokai draugiškesni už Londono gyventojus.“

Filme „Insurgentė“ pasirodys ne tik Th. Jamesas ir „Auksiniam gaubliui“ nominuota Sh.Woodley, bet ir „Oskarų“ laureatės Kate Winslet ir Octavia Spencer, jaunoji Zoë Kravitz, Naomi Watts ir kiti. Prigimtį anksčiau slėpusi Beatrisė dabar yra reikalinga jos priešei Džaninai būtent dėl ypatingųjų sugebėjimų. Paaiškėja, kad Beatrisė – vienintelė, galinti padėti atverti dideles aistras keliančią dėžutę. Tuo pačiu atstumtieji ir beluomiai mėgins suvienyti jėgas, kad pagaliau suduotų galingą smūgį juos smaugiančiai sistemai. Antroji „Divergentės“ dalis „Insurgentė“, kurią režisavo vokiečių kino kūrėjas Robertas Schwentke, į Lietuvos kino teatrus atkeliaus kovo 20 dieną.

Filmo „Insurgentė“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją