Artėjant šokiruojančio ir susimąstyti priverčiančio filmo „Nimfomanė“ pasirodymui Lietuvos kino teatruose, kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie net 8 vaikus turinčio 62-ejų švedo karjerą ir gyvenimą.

Keturi S.Skarsgardo sūnūs yra aktoriai, žymiausias jų – populiaraus televizijos serialo „Tikras kraujas“ žvaigždė Alexanderis Skarsgardas, suvaidinęs vampyrą Eriką. Kiti jo sūnūs aktoriai – Gustafas, Billas ir Valteris Skarsgardai.

S.Skarsgardo ūgis – 191 cm.

Aktoriaus pravardė – Skarzie.

TV žvaigžde S.Skarsgardas tapo paauglystėje, atlikęs pagrindinį vaidmenį švedų seriale „Bombi Bitt och jag“.

1972 – 1988 metais aktorius dirbo Karališkame dramos teatre Stokholme.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje S.Skarsgardas pasižymėjo ir Švedijos kine, o pirmą epizodinį vaidmenį didelio masto JAV filme atliko 1988-aisiais juostoje „Nepakeliamas būties lengvumas“.

Didžiuoju S.Skarsgardo Holivudo debiutu tapo jo rolė Larso von Triero 1996-ųjų filme „Prieš bangas“.

S.Skarsgardas nuo 1975 iki 2007-ųjų buvo vedęs gydytoją My Skarsgard, su kuria susilaukė net šešių vaikų.

2009-ųjų sausį aktorius vedė antrąsyk, jo žmona tapo prodiuserė Megan Everett-Skarsgard. Su ja aktorius susilaukė dviejų vaikų.

S.Skarsgardas yra tautiečio aktoriaus ir prodiuserio Peterio Stormare’o bičiulis nuo pat 1976-ųjų. Pastarasis yra jo sūnaus Gustafo krikštatėvis.

Stellanas Skarsgardas

Pasak aktoriaus, jis dažnai yra gerbėjų painiojamas su kolega Liamu Neesonu.

S.Skarsgardas buvo svarstomas Oskaro Šindlerio vaidmeniui garsiajame Steveno Spielbergo 1993-ųjų filme „Šindlerio sąrašas“, bet rolę gavo būtent L.Neesonas.

1968-aisiais S.Skarsgardas išleido singlą „Bombi Bitt/Ler Mot Dej“, kurio dabar labai gėdijasi.

Jennifer Connelly ir Paulo Bettany sūnus buvo pavadintas Stellanu S.Skarsgardo garbei. Švedas yra geras P.Bettany bičiulis.

Skarsgardų šeima turi vasarnamį Švedijai priklausančioje Elando saloje, kur aktorius keliauja atostogauti ir susitikti su vaikais.

Pirmąsyk tėvu S.Skarsgardas tapo 25-erių, o 8-ąjį – būdamas net 61-erių.

S.Skarsgardas yra nereligingas, jo teigimu, tiek Biblijoje, tiek Korane pernelyg daug smurto.

S.Skarsgardas apie Holivudą: „Holivude reikia visą laiką dirbti. Negali atsisėsti į taksi, kur vairuotojas tau nepaduotų naujo scenarijaus. Gyvendamas Švedijoje galiu pailsėti, ten žmonės vis dar skaito tokias knygas, kurių neįmanoma paversti filmais.“

Apie grožį: „Grimeriams prireikia daug laiko, kad padarytų mane gražų, bet padaryti mane bjaurų galima labai greitai.“

Apie vaidybą: „Persistengti vaidinant neįmanoma, galima tik vaidinti neįtikinamai.“

Apie daugybę vaikų: „Nesu religingas, tiesiog manau, kad puiku turėti daug vaikų. Jie rūpinasi vienas kitu.“

Apie nuogumą: „Gimiau nuogas ir po namus vaikštau nuogas. Mano tėvai po namus taip pat vaikščiojo nuogi. Kai vaikai mokykloje tebemanė, kad kūdikius atneša gandrai, galėjau jiems pasakyti, kaip tai vyksta iš tikrųjų. Niekada nesureikšminau lytinių organų“.

Apie darbą su L.von Trieru: „Didžiausias malonumas tas, kad jautiesi absoliučiai laisvas ir saugus ir negali susimauti, nes jei susimautum, jis pamanys, kad tai yra gerai. Žinoma, jau šiek tiek subrendome, bet viliuosi, kad ne per daug.“

Suaugusiems skirta ir į dvi dalis padalinta „Nimfomanė“ Lietuvos kino teatruose bus pradėta rodyti jau netrukus, pirmoji dalis – penktadienį, balandžio 4 dieną, o antroji – balandžio 18 dieną. Ši juosta – tai paskutinioji vadinamosios L.von Triero Depresijos trilogijos dalis. Filme pasakojama moters vardu Džo istorija, jos seksualiniai patyrimai ir svarstomos priežastys – kodėl ji tapo tokia, kokia yra? Kodėl ji nimfomanė ir taip nemyli savęs?

Pirmoji drastiško, tiesmuko ir šokiruojančio L.Von Triero filmo „Nimfomanė“ dalis – Lietuvos kino teatruose jau šį penktadienį.

Intriguojantis filmo „Nimfomanė“ anonsas (N-18):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją