Artėjant aštrių pojūčių nepagailėsiančio trilerio „Audros sūkuryje“ premjerai, kviečiame sužinoti keletą įdomybių apie R.Armitage‘o karjerą ir gyvenimą.

42-ejų aktorius yra net 189 cm ūgio, nors „Hobito“ trilogijoje jo herojus yra iš nykštukų būrio. Dėl šio neatitikimo R.Armitage‘as pripažino nesyk turėjęs nepatogumų – iš pat pradžių niekas tiesiog nepatikėdavo, kad jis ir yra Torinas Ąžuolskydis.

Pirmąsyk kine R.Armitage‘as pasirodė 1999-ųjų filme „This Year‘s Love“, tačiau jo vardas tapo žinomas atlikus žavaus keistuolio rolę 2002-ųjų juostoje „Sparkhouse“.

Aktorių dar labiau išgarsino pagrindinis vaidmuo populiarumo sulaukusiame 2004-ųjų BBC mini seriale „North & South“.

R.Armitage‘as žinomas dėl jo aksominio baritono ir skvarbių melsvai pilkšvų akių.

Kad gautų vaidmenį 1997-ųjų televizijos seriale „Cold Feet“, aktorius buvo pradėjęs lankyti vandens aerobiką.

R.Armitage‘as moka griežti smuiku, groti fleita ir gitara.

Aktoriaus tėvas Johnas yra inžinierius, o motina Margaret – sekretorė. R.Armitage‘as turi vyresnį brolį Chrisą.

Būdamas 17-os R.Armitage‘as buvo prisijungęs prie cirko artistų Budapešte, su kuriais praleido 6 savaites, kad gautų cirko artisto pažymėjimą.

Jaunystėje aktoriui teko dirbti skirtingų darbų, pavyzdžiui, krauti dėžes sandėlyje ar dirbti prižiūrėtoju pramoginiame lazerių tire.

Aktoriaus karjerą R.Armitage‘as pradėjo muzikiniame teatre. Pirmąsyk į specialią mokyklą lavinti muzikinių sugebėjimų Richardas išsiprašė būdamas 14-os.
R.Armitage’as Richardo vardą gavo karaliaus Richardo III garbei, mat jis gimė per šio valdovo mirties metines.

Aktorių atrankoje Torino Ąžuolskydžio vaidmeniui R.Armitage’as buvo pats jauniausias pretendentas į šią rolę.

Savo privatų gyvenimą aktorius laiko paslaptyje. Nėra jokių oficialių įrašų apie jo santykius, tačiau ištikimiausiems gerbėjams žinoma, kad jis turėjo ilgametę draugę, Anglijos aktorę Annabel Capper. Teigiama, kad jie susipažino maždaug 2001-2002 metais ir 2002-aisiais net yra kartu vaidinę spektaklyje. Manoma, kad aktoriai išsiskyrė prieš porą metų, tačiau liko artimais bičiuliais, tačiau pats R.Armitage’as niekada nėra viešai kalbėjęs apie savo asmeninius santykius.

Be vaidmenų kine, televizijoje ir teatre R.Armitage’as taip pat yra puikaus balso savininkas ir garsintojas – jis yra skaitęs poeziją įvairiose radijo stotyse, dalyvavęs radijo spektakliuose, taip pat įrašęs 10 garso knygų, garsinęs daugybę reklamų.

R.Armitage’as apie aktorių garbinimą: „Nemanau, kad aktorių vieta – ant pjedestalo. Tuo netikiu. Ši industrija gana keista, dabar dažnas aktorius net už filmavimo aikštelės ribų yra kažkas kitas nei jie yra iš tiesų. Tad būna pasijuntu tarsi įžengęs į kitą pasaulį.“

Apie adrenaliną: „Vaidinti gyvai, manau, tarsi savotiškas ekstremalus sportas. Neužsiimu alpinizmu ir nečiuožiu snieglente, tačiau kartais jaučiu, kad užlipęs į sceną pajaučiu ne ką mažesnį adrenalino pliūpsnį.“

Ko jau ko, o adrenalino naujajame filme „Audros sūkuryje“ nei žiūrovams, nei herojams tikrai netrūks. Visa griaunančių viesulų galią Lietuvos kino mėgėjai galės išvysti jau nuo šio penktadienio, rugpjūčio 8 dienos.

Nuotykių trilerio „Audros sūkuryje“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją