Artėjant didingojo „Viešpatavimo“ premjerai, kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie 42-ejų P.Bettany, kuriam naujojoje juostoje teko J. Deppo herojaus geriausio draugo, dirbtinio intelekto tyrėjo vaidmuo.

P.Bettany Holivude žinomas dėl savo didelio, net 192 cm, ūgio.

Paulas gimė teatro aktorių šeimoje, jo tėvas Thane‘as Bettany tebevaidina, o jo motina Anne Kettle jau išėjo į pensiją. P. Bettany turi vyresnę seserį Sarah, kuri yra rašytoja.

Aktorius susirgo laringitu po to, kai nusifilmavo 2001-ųjų juostoje „Riterio žvaigždė“ (angl. „A Knight‘s Tale“), dėl to, kad jo herojui teko ypač daug rėkauti filmuojantis. Beje, P.Bettany vaidmenį scenarijaus autorius ir režisierius Brianas Helgelandas sukūrė būtent jam. Nors prodiuseriai nenorėjo sutikti su šiuo pasirinkimu, mat aktorius, jų nuomone, buvo per menkai žinomas, filmo kūrėjas pareiškė, kad be Paulo nebus ir filmo.

P.Bettany groja gitara, jaunystėje jis kartais uždarbiavo grodamas Londone, ant Vestminsterio tilto.

2003-ųjų sausio 1-ąją P.Bettany Škotijoje vedė amerikietę aktorę Jennifer Connelly. Jiedu susipažino vaidindami 2001-ųjų juostoje „Nuostabus protas“. Po vestuvių aktorius su žmona ir jos sūnumi Kai‘umi įsikūrė Niujorke, Brukline. Pora taip pat turi du bendrus vaikus – 10-metį sūnų Stellaną, pavadintą aktoriaus Stellano Skarsgardo garbei, ir dukrą Agnes Lark, kuriai po mėnesio sueis treji.

P.Bettany atsisakė paslaptingo serijinio žudiko, „Dantukų fėjos“, rolės 2002-ųjų juostoje „Raudonasis drakonas“ su Anthony Hopkinsu. Manoma, kad šis vaidmuo jam buvo pasiūlytas po įspūdingo jo pasirodymo 2000-ųjų filme „Gangsteris Nr. 1“. Tačiau vietoj „Raudonojo drakono“ P.Bettany pasirinko kur kas prasčiau apmokamą rolę 2003-ųjų Larso von Triero filme „Dogvilis“.

Mėgstamiausi P.Bettany aktoriai ir idealai: Humphrey Bogartas, Alas Pacino, Robertas De Niro, Peteris O'Toole ir Vincentas Casselis.

Kai aktoriui buvo 16, mirė jo jaunesnysis brolis Matthew, kuriam tada buvo 8-eri. Vėliau P.Bettany sakė, kad dėl šios priežasties pats norėtų turėti daug vaikų.

Vaidindamas 2006-ųjų filme „Da Vinčio kodas“ P. Bettany buvo užsidėjęs peruką, mat kai tikri jo plaukai buvo balinami, peroksidas nudegino jo galvos odą ir jam atsivėrė kraujuojančios žaizdos.

2005-aisiais aktorius metė rūkyti, po to kai pamatė savo dvejų sūnų Stellaną imituojantį jo rūkymo judesius su rašikliu.

P.Bettany sūnaus Stellano krikštatėvis – aktorius Charlie Condou.

Vaikystėje P.Bettany kurį laiką lankė kovos menų pamokas.

2010-ųjų filme „Legionas“ P. Bettany teigė nusifilmavęs tik todėl, kad norėjo „pažaisti“ su fantastiškais dirbtiniais ginklais ir padirbėti su Jackie Chanu.

Būtent P.Bettany buvo pirmasis kūrėjų pasirinkimas karaliaus George‘o VI vaidmeniui 2010-ųjų juostoje „Karaliaus kalba“. Jam atsisakius, rolė teko Colinui Firthui, laimėjusiam „Oskarą“ už šį vaidmenį.

Kad nori būti aktoriumi, Paulas nusprendė būdamas 19-os.

Aktorius buvo svarstomas Lordo Azrielio vaidmeniui fantastinėje 2007-ųjų juostoje „Auksinis kompasas“, teigta, kad ypač dirbti su juo troško Nicole Kidman, su kuria jiedu buvo bendradarbiavę filme „Dogvilis“.

Naujojoje „Keršytojų“ (angl. „Avengers: Age of Ultron“) dalyje, kuri ekranus pasieks 2015-aisiais, P. Bettany teko net du vaidmenys, vieno iš herojų, vardu Vision, bei Geležinio žmogaus kibertarno Džarviso, kuriam balsą Paulas jau yra paskolinęs keturissyk.

P. Bettany apie žmones: „Pasaulis yra padalintas į dvi žmonių rūšis – į tuos, kas eitų išgerti su Johnu Lennonu, ir tuos, kurie pasirinktų Paulą McCartney. Po to, kai „The Beatles“ grįžo iš Indijos, Lennonas parašė dainą „Happiness Is a Warm Gun“, o McCartney – „Ob-La-Di, Ob-La-Da“. Tai pasako viską.“

Apie stilių: „Aš esu anglas, todėl negaliu pasirodyti užsidėjęs beisbolo kepuraitės.“

Apie laiką su vaikais: „Vienas svarbių man dalykų – skaityti savo vaikams. Mano žmona Jennifer ir aš skaitome jiems kas vakarą. Tai nuostabiausias laikas, kai vaikai yra apsnūdę, meilūs, jie nori prisiglausti ir išgirsti istoriją prieš miegą. Tai tėvystės dalis, kuri atlygina už tą laiką, kai jie pikti ir ant tavęs šaukia.“

Apie meilę vesternams: „Man labai patinka geri vesternai, nes jie yra tikra klasika. Jų struktūra – tarsi romėnų tragedijos, daug smurto, daug keršto ir tik kartais atpirkimas. Jie nuostabiai žiaurūs.“

Mokslinės fantastikos juosta „Viešpatavimas“ – tai garsaus ir ilgamečio Holivudo operatoriaus Wally Pfisterio režisūrinis debiutas. Jis buvo apdovanotas „Oskaru“ už geriausią kinematografiją Christopherio Nolano filme „Pradžia“ (angl. „Inception“). Būtent Ch. Nolanas tapo vienu „Viešpatavimo“ prodiuserių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją