Įdomu, kad 47-erių M.Ruffalo ekrane įkūnija geru dešimtmečiu jaunesnį D.Schultzą – imtynininkas mirė būdamas 36-erių. Tačiau tokiam filmo kūrėjų pasirinkimui įtakos galėjo turėti ne tik jaunatviška aktoriaus išvaizda bet ir tai, kad Holivudo žvaigždė vidurinėje dalyvavo imtynių varžybose, o juostai reikėjo tokių įgūdžių.

Filmo „Foxcatcher“ premjeros proga siūlome artimiau susipažinti su M.Ruffalo ir sužinoti netikėtų faktų apie aktoriaus karjerą ir gyvenimą.

Aktoriaus ūgis – 173 cm.

M.Rufallo tėvas Frankas Lawrence’as Ruffalo dirbo dažytoju, o jo motina Marie Rise – kirpėja ir stiliste. Iš tėvo pusės Markas paveldėjo itališką kraują. Aktorius turi dvi seseris, Tanią ir Nicolę, abi jos yra kirpėjos-stilistės. Jis turėjo brolį Scottą, kuris taip pat dirbo stilistu. 39-erių vyras 2008-ųjų gruodžio 8 dieną buvo rastas su šautine žaizda galvoje prie jo namų Beverli Hilse.

Baigęs vidurinę Markas su šeima persikėlė į San Diegą, o vėliau į Los Andželą, kur lankė Stellos Adler konservatoriją ir buvo vienas iš „Orpheus Theatre Company“ (OTC) įkūrėjų. Su OTC kolektyvu M.Ruffalo ne tik vaidino, bet ir režisavo, kūrė scenarijus vaidinimams, rūpinosi apšvietimu bei dekoracijomis. Pragyvenimui tuo metu jis užsidirbdavo dirbdamas barmenu. Už baro aktorius darbavosi net 9-erius metus.

Dėl ypač sėkmingo vaidmens 2000-ųjų Kennetho Lonergano filme „You Can Count on Me“ M.Ruffalo buvo pradėtas lyginti su jaunuoju Marlonu Brando.

Nuo 2000-ųjų birželio M. Ruffalo yra vedęs aktorę Sunrise Coigney. Jie turi tris vaikus: sūnų Keeną, gimusį 2001-aisiais, dukterį Bellą Noche, gimusią 2005-aisiais ir 2007-ųjų gimimo Odettę. Aktorius su šeima gyvena Niujorke.

2002-aisiais M. Ruffalo buvo diagnozuotas smegenų auglys. Nors jis buvo gerybinis, aktoriui buvo atlikta operacija, po kurios M. Ruffalo ištiko dalinis veido paralyžius. Laimei, M.Ruffalo pavyko visiškai atsistatyti.

Dėl smegenų auglio M.Ruffalo teko atsisakyti vaidmens 2002-ųjų filme „Ženklai“ (angl. „Signs“). Rolė teko Joaquinui Phoenixui.

2010-aisiais M. Ruffalo debiutavo kaip režisierius. Jo drama „Sympathy for Delicious“ buvo įvertinta Specialiuoju žiuri prizu „Sundance“ kino festivalyje.

M.Ruffalo yra žurnalistams sakęs, esą tam, kad išgarsėtų, jam prireikė sudalyvauti net 800 aktorių atrankų.

Aktorius buvo artimas velionio kolegos Heatho Ledgerio draugas. Taip pat jis yra aktoriaus Gaelio Garcia Bernalio bičiulis.

Filme „Keršytojai“ Halką suvaidinęs M.Ruffalo yra didžiulis komiksų apie Halką gerbėjas.

Aktorius aktyviai pasisako už aplinkos išsaugojimą ir už savo veiklą yra gavęs ne vieną apdovanojimą.

M. Ruffalo yra skalūnų dujų išgavimo priešininkas.

Anot aktoriaus, būdamas 20-ies jis buvo piktas jaunuolis, nesugebantis valdyti savo įtūžio.

M. Ruffalo apie Holivudą: „Čia labai sunku nuspręsti tikrąją žmogaus vertę. Viskas čia – veidrodžiai ir dūmų užsklandos.“

Apie pamoką, kurią išmoko po smegenų auglio diagnozės: „Tik supratęs gyvenimo trapumą ėmiau kitaip žvelgti į darbą. Nesimėgavau vaidyba iki tol, nesijaučiau pats valdantis savo karjerą, nedariau to, kas man leistų gerai jaustis. Buvau pilnas kartėlio, maniau esąs vertas daugiau ir buvau visiškai nedėkingas. O nedėkingieji dažniausiai būna tikrais šunsnukiais. Po smegenų auglio supratau, kad dievinu savo darbą.“

Apie profesinius troškimus: „Norėčiau nusifilmuoti vesterne. Gaila, niekas jų nebefilmuoja.“

Apie vaikų auklėjimą: „Jei tėvai niekuomet nešaukia ant savo vaikų, vadinasi, jie nepakankamai laiko praleidžia drauge.“

Apie filmą „Foxcatcher“: „Genijai prikeldavo tūkstančių metų senumo istorijas ir apvilkdavo jas į modernesnį rūbą tuo pačiu išsaugodami jų esmę, esenciją. Šio filmo pojūtis panašus. Tai – tikra istorija, tačiau pakelta į kitą, universalų, amžiną lygį.“

Intriguojanti penkiems „Oskarams“ nominuota istorija apie multimilijonierių, nusprendusį pažaisti su žmonių likimais – jau Lietuvos kino teatruose.

Filmo „Foxcatcher“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją