Artėjant apie ateities pasaulį pasakojančios juostos premjerai, kviečiame sužinoti įdomių detalių apie Z.Kravitz, kuri filme „Divergentė“ įkūnijo Kristiną, pagrindinės herojės Tris bičiulę.

Zoe gimė Los Andžele, jos ūgis – 157 cm.

Garsūs Z.Kravitz tėvai susituokė 1987-aisiais ir išsiskyrė 1993-aisiais, kai jai buvo penkeri. Iki 11 metų Zoe gyveno su savo mama, vėliau persikėlė gyventi su tėvu ir su mama leisdavo tik vasaras.

Po metų Niujorko valstijos Purchase koledže Zoe metė mokslus ir persikėlė į Brukliną dirbti kino industrijoje.

Pirmąjį svarbesnį vaidmenį Z.Kravitz gavo dar būdama vidurinėje – ji pasirodė populiariame 2007 metų filme „Meilės receptas“ (angl. „No Reservations“). Juostoje ji atliko Catherine Zeta-Jones herojės nusamdytą auklę.

Tais pačiais metais Zoe suvaidino paauglę prostitutę veiksmo filme „Nepalaužiama drąsa“ (angl. „The Brave One“) su Jodie Foster ir Terrence‘u Howardu.

2008-aisiais Z.Kravitz pasirodė Jay-Z singlo „I Know“ muzikiniame vaizdo klipe. Taip pat ji dainavo will.i.am vaizdo klipe „We Are The Ones“, skirto palaikyti Baracko Obamos kandidatūrai JAV prezidento rinkimuose.

Jauna aktorė atliko daug prieštaringų vaidmenų filmuose, o 2011-aisiais ji pasirodė šešiose TV serialo „Nuodėmingoji Kalifornija“ serijose, kur suvaidino muzikantę.

Veiksmo filmų gerbėjai turėtų prisiminti Z.Kravitz iš jos supergalių turinčios paauglės Angel Salvadore vaidmens juostoje „Iksmenai: pirma klasė“.

Be darbo kine Zoe užsiima muzika, kurią vadina pagrindiniu savo hobiu. Ji yra grupės „Elevator Fight“ vokalistė ir dainų bendaautorė:


Z.Kravitz yra Veros Wang kvepalų „Princess“ veidas.

Niujorke gyvenančios aktorės patėvis – aktorius Jasonas Momoa.

Zoe daugelį kartų interviu teigė nekreipianti dėmesio į tuos, kurie jos nemėgsta, nes ji neva visko pasiekė dėl to, kad jos tėvas – Lenny Kravitzas.

Jauna aktorė dievina tatuiruotes. Pirmąją jų Zoe pasidarė būdama 18-os – tai buvo širdutė su brūkšneliu virš jos. Anot Z.Kravitz šis ženklas jai primena, kad ji turi mylėti save. Iš viso mergina turi 18 ar 19 mažų tatuiruočių, kurių tikslaus skaičiaus pati nė tiksliai neprisimena. Didelių tatuiruočių ji teigia nesidaranti tik dėl darbo kine. Jos tatuiruočių gretose: močiučių inicialai, brolio ir sesers vardai (iš motinos santykių su J.Momoa), plunksna, inkaras ir daugybė kitų.

Z.Kravitz pasirodė mados dizainerio Alexanderio Wango reklaminėje kampanijoje 2010-aisiais.

2013-aisiais, bendradarbiaudama su „Swarovski“ kristalų kompanija, aktorė pristatė papuošalų liniją. Joje – aliuzijos į etninius motyvus ir senovinę juvelyriką, o pagrindinis Z.Kravitz įkvėpęs akmuo – turkis.

Lenny Kravitzas dainą „Flowers for Zoe“, iš jo antrojo albumo „Mama Said“, parašė savo dukros, tada tebuvusios tik trejų, garbei.

Nuo 2007-ųjų pabaigos Zoe susitikinėjo su aktoriumi Benu Fosteriu.

2011-aisiais aktorė buvo užmezgusi romaną su kolega iš filmo „Iksmenai: pirma klasė“ Michaelu Fassbenderiu.

Vėliau Z.Kravitz susitikinėjo su serialo „Liežuvautoja“ žvaigžde Pennu Badgley. Jie išsiskyrė 2013-aisiais, iki tol pora drauge gyveno lofto tipo bute Brukline.

Viena jaunos aktorės dievaičių – Helena Bonham Carter.

Filmą „Divergentė“ režisavo amerikiečių kino kūrėjas Neilas Burgeris, žinomas kaip 2011-ųjų juostos „Šalutinis efektas“ ir 2006-ųjų filmo „Iliuzionistas“ režisierius. Naujojo jo darbo scenarijus sukurtas pagal to paties pavadinimo Veronicos Roth romaną, išleistą 2011-aisiais.

Istorijos veiksmas vyksta ateities Čikagoje. Čia pagal galiojančią ir tobula laikomą tvarką 16-os metų sulaukę jaunuoliai specialiai paskirtą dieną turi sudalyvauti gabumų patikrinime, po kurio jie gali pasirinkti vieną iš penkių egzistuojančių bendruomenių. Pagal asmenines savybes žmonės skirstomi į Pasiaukojančiuosius, Taikinguosius, Sąžininguosius, Ryžtinguosius ir Išmintinguosius. Žinoma, egzistuoja ir sistemos užribis, didžiausia gėda ir prakeiksmas – likti atstumtajam, nepriklausančiam nė vienai iš bendruomenių.

Fantastinis ateities pasaulis, kova už vietą bendruomenėje ir jausminga jaunuolių meilė Lietuvos kino teatruose jau nuo kovo 28 dienos.

Filmo „Divergentė“ anonsas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)