Artėjant didžiulio pasisekimo JAV sulaukusio filmo „Divergentė“ lietuviškajai premjerai, kviečiame sužinoti įdomių detalių apie 38-erių Anglijos teatro ir kino aktorės gyvenimą bei karjerą.

Žinomiausios K.Winslet pravardės – English Rose (liet. Anglijos Rožė), vartojama iki šiol ir Corset Kate (angl. Kate su korsetu), kurios aktorei pavyko atsikratyti.

Aktorės ūgis – 169 cm.

Kate Elizabeth Winslet gimė aktorių šeimoje, tiek jos tėvas Rogeris Winsletas, tiek mama Sally Bridges-Winslet buvo teatro aktoriai, o jos motinos tėvai Oliveris ir Linda Bridgesai valdė teatrą, tad nenuostabu, kad Kate talentas buvo pastebėtas labai anksti.

Pirmasis oficialus „aktorinis“ K.Winslet pasirodymas įvyko kai jai buvo 11-a – ji šoko vaikams skirtų dribsnių reklamoje. Maždaug tuo pat metu ji pradėjo lankyti aktorystės pamokas.

Būdama 17-os pirmąjį svarbų vaidmenį Kate gavo kine, 1994-ųjų filme „Dangiškos būtybės“, kuriame suvaidino draugystės apsėstą paauglę.

Jau po metų, 1995-aisiais K.Winslet buvo nominuota geriausios antrojo plano aktorės „Oskarui“ už rolę Ango Lee filme „Protas ir jausmai“, tačiau pasaulinės šlovės aktorė sulaukė po legendinio Jameso Camerono „Titaniko“ pasirodymo 1997-aisiais.

Beje, tam, kad pralaužtų ledus su kolega Leonardo DiCaprio ir nesijaudintų, kai jis filme ją piešia nuogą, K.Winslet paprašė aktoriaus pasirodyti jai nuogam.

1991-ųjų TV serialo „Dark Season“ filmavimo aikštelėje K.Winslet sutiko aktorių Stepheną Tredre, jie kartu praleido ketverius su puse metų. Po to, kai pasuko skirtingais keliais 1995-aisiais, jie liko artimi. S.Tredre nuo kaulų vėžio mirė tą pačią savaitę, kai „Titanikas“ pasiekė kino teatrus. Kad aplankytų jo laidotuves Londone, K.Winslet nevyko į filmo premjerą Los Andžele.

Už filmavimo aikštelės ribų K.Winslet garsėja kaip išdaigininkė ir pokštininkė. Taip pat ji yra labai atsidavusi šeimai.

Aktorė turi dvi seseris – Anną ir Beth Winslet, abi jos aktorės, bei brolį Jossą.

1998-ųjų lapkritį K.Winslet ištekėjo už režisieriaus Jimo Threapletono, su kuriuo susipažino filmo „Hideous Kinky“ filmavimo aikštelėje 1997-aisiais. Jie susilaukė dukros Mios, kuri gimė 2000-ųjų spalį. Pora išsiskyrė 2001-ųjų gruodį.

Tuoj po pirmųjų skyrybų K.Winslet pradėjo susitikinėti su režisieriumi Samu Mendesu. Jie susituokė 2003-ųjų gegužę. Jų sūnus Joe Alfie gimė tų pačių metų gruodį. Žinoma pora apie skyrybas paskelbė 2010-ųjų kovą, o santuoką nutraukė 2011-aisiais.

2011-aisiais K.Winslet su vaikais ir tuometiniu mylimuoju, modeliu Louisu Dowleriu, teko gelbėtis nuo ugnies kilus gaisrui Karibuose, privačioje Richardo Bransono saloje esančioje atostogų viloje. Niekas žaibo sukelto incidento metu nenukentėjo.

Įdomu tai, kad būtent atostogos R.Bransono saloje aktorei padovanojo trečiąjį vyrą – netrukus po susitikimo 2011-ųjų vasarą K.Winslet pradėjo draugauti su Nedu Rocknrollu, R.Bransono sūnėnu. Jie susižadėjo po metų, o 2012-ųjų gruodį susituokė Niujorke. Pirmasis jųdviejų kūdikis Bearas Blaze‘as gimė 2013-ųjų gruodį.

Sūnui neįprastą vardą – angliškai „bear“ reiškia „lokys“ – K.Winslet davė seno draugo, kuris turėjo tokią pravardę, garbei. Antrasis jo vardas reiškia gaisrą. Jis, pasak aktorės, simbolizuoja gaisrą R.Bransono viloje, kai ji susipažino su dabartiniu vyru.

Apie skyrybas pranešę Gwyneth Paltrow ir Chrisas Martinas Šiaurės Londone turi namus, kadaise įsigytus iš K.Winlet.

K.Winslet buvo svarstoma į Bridžitos rolę garsiajame 2001-ųjų filme „Bridžitos Džouns dienoraštis“, tačiau juostos kūrėjai nusprendė, kad ji per jauna.

Tapusi kviestine populiaraus šou „Saturday Night Live“ vedėja, K.Winslet atidarė laidą gyvai dainuodama ir šokdama.

Mėgstamiausias K.Winslet jos vaidmuo – 2004-ųjų filme „Jausmų galia“ (angl. „Eternal Sunshine of the Spotless Mind“).

Aktorė yra kompanijos „Lancome“ veidas.

K.Winslet vaikai aktorių L.DiCaprio vadina „dėde Leo“. Beje, jis yra padovanojęs Kate auksinį, graviruotą žiedą, tačiau ji niekuomet nėra viešai pasakiusi, kokius žodžius jis išgraviravo.

Jau šį penktadienį Lietuvos kino teatrus pasieksiančiame filme „Divergentė“ žiūrovai išvys ateities Žemės versiją, kurioje pagal asmenines savybes žmonės skirstomi į Pasiaukojančiuosius, Taikinguosius, Sąžininguosius, Ryžtinguosius ir Išmintinguosius. Visi nepateisinantys lūkesčių, nepritampantys ar kitaip netinkami sistemai tiesiog pašalinami. Pagrindinė herojė Beatrisė Prior-Tris (akt. Sh.Woodley) turi slėpti esanti ypatinga, mat ji – grėsmė tobulai visuomenei.

Filmo „Divergentė“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)