Juostos „Saldus kerštas“ premjeros proga kviečiame sužinoti daugiau įdomių detalių apie idealiai amerikietišką akcentą įvaldžiusią britę, kuri išgarsėjo Holivude suvaidinusi agento Džeimso Bondo merginą 2002-ųjų filme „Pasveikink mirtį kitą dieną“. Įdomu tai, kad ir šioje juostoje jos herojės vardas buvo Miranda. Ar personažai su tokiais vardais 36-erių R. Pike neša sėkmę, Lietuvos publika jau gali įvertinti šalies kino teatruose.

Aktorės pravardė – jos vardo trumpinys Ros.

Rosamund ūgis – 174 cm.

Londone gimusi R. Pike yra vienturtė muzikalių tėvų dukra. Jos motina Caroline yra klasikinio smuiko virtuozė, o jos tėvas Julianas – operos solistas. Dėl tėvų darbo vaikystę Rosamund praleido keliaudama po Europą.

R. Pike kalba vokiečių ir prancūzų kalbomis.

Aktorė griežia smuiku ir skambina pianinu.

Rosamund lankė prestižinę internatinio tipo mergaičių mokyklą „Badminton School“ Bristolyje.

Išmėginti vaidybą Rosamund įkvėpė įsimintinas aktoriaus Danielio Day-Lewiso vaidmuo 1993-ųjų filme „Vardan tėvo“.

Aktorės karjerą R. Pike pradėjo Londone esančiame Nacionaliniame jaunimo teatre, kur ją pastebėjo pirmasis agentas, tačiau mergina nebuvo priimta į dramos mokyklą. Tuomet užuot mokiusis vaidybos Rosamund pasirinko anglų literatūros studijas, kurias baigė Oksfordo universitete.

Pasak R. Pike, rimtai tapti aktore ji panoro būdama 17-os, kuomet suvaidino Džiuljetą Nacionaliniame jaunimo teatre rodytame spektaklyje „Romeo ir Džiuljeta“.

Studijuodama Rosemund ir Chelsea Clinton, buvusio JAV prezidento Billo Clintono ir buvusios JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton duktė, buvo geros draugės. Abi merginos ne tik puikiai sutarė, bet ir buvo to paties ūgio, abi vienturtės ir abi laisvai kalbėjo vokiškai.

Iki didžiojo proveržio kine R. Pike nusifilmavo ne viename seriale, tačiau tikrosios šlovės ji sulaukė gavusi Mirandos Frost vaidmenį 2002-ųjų filme apie Džeimsą Bondą „Pasveikink mirtį kitą dieną“. Filmui pasiekus kino teatrus jai tebuvo 23-eji.

Varžydamasi dėl rolės filme „Pasveikink mirtį kitą dieną“ jaunoji R. Pike nurungė tokias žinomas koleges kaip Saffron Burrows, Alicia Silverstone ir Sophie Ellis-Bextor.

Po šios sėkmės Rosamund sulaukė kvietimų filmuotis įvairiose juostose, nuo nedidelių nepriklausomų filmų iki Holivudo veiksmo hitų. Įsimintinų jos darbų gretose: 2004-ųjų „Pasileidėlis“ su Johnny Deppu, 2005-ųjų „Puikybė ir prietarai“, 2007-ųjų „Lūžis“ su Anthony Hopkinsu ir Ryanu Goslingu, 2009-ųjų „Auklėjimas“, 2010-ųjų „Barnio versija“, 2012-ųjų „Titanų įniršis“.

R. Pike ilgą laiką nesisekė su mylimaisiais. Ji dvejus metus susitikinėjo su aktoriumi Simonu Woodsu, su kuriuo susipažino Oksfordo universitete. Vyras Rosamund paliko, o galiausiai 2012-aisiais įregistravo partnerystę su vyru, „Burberry“ kūrybos vadovu Christopheriu Bailey.

Garsiausias R. Pike mylimasis buvo filmo „Puikybė ir prietarai“ režisierius Joe Wrightas, su kuriuo ji susipažino išsiskyrusi su S. Woodsu, „Puikybės ir prietarų“ filmavimo aikštelėje. 2007-aisiais jie susižadėjo, tačiau 2008-aisiais vyras atšaukė planuotas vestuves. Kaip žiniasklaidai yra sakiusi Rosamund, ji niekuomet nesužinojo, kodėl jis taip pasielgė. Bulvarinė spauda nurodė, esą taip įvyko po to, kai R. Pike išsiuntė bičiuliams poros nuotrauką sūkurinėje vonioje, nepasitarusi su sužadėtiniu.

2009-aisiais R. Pike užmezgė romaną su matematiku ir tyrėju Robie Uniacke’u. Pirmasis jų sūnus Solo gimė 2012-ųjų gegužę. Antrojo sūnaus Atomo pora susilaukė 2014-ųjų gruodį.

Dailymail.co.uk nurodo, kad R. Uniacke yra beveik dviem dešimtmečiais vyresnis už R. Pike, taip pat jis yra išsigydęs priklausomybę buvęs narkomanas.

Kriminalinėje 2012-ųjų dramoje „Jack Reacher“ su Tomu Cruise’u aktore baigė filmuotis būdama penkis mėnesius nėščia.

Nusifilmuoti filme drauge su T. Cruise’u buvo R. Pike svajonė, jo gerbėja ji buvo nuo paauglystės. Aktorė pasakojo, kad filmavimų metu jie spėjo susidraugauti.

„Oskaro“ nominaciją R. Pike atnešusį vaidmenį juostoje „Dingusi“ aktorė gavo pranokusi tokias koleges kaip Natalie Portman, Charlize Theron, Emily Blunt, Abbie Cornish, Olivia Wilde, Julianne Hough ir net filmo prodiuserę Reese Witherspoon. Visos aktorės arba dalyvavo filmo atrankoje, arba buvo siūlomos filmo autorių.

Kaip žurnalui „W magazine“ sakė filmo „Dingusi“ režisierius D. Fincheris, jis pasirinko Rosamund dėl to, kad ji buvo sąlyginai nežinoma – kino mėgėjams buvo matytas jos veidas, tačiau ji intrigavo neatskleista ir paslaptinga asmenybe.

Prieš filmo „Dingusi“ filmavimus juostos režisierius Davidas Fincheris suorganizavo R.Pike bokso treniruočių programą su vidutinio svorio čempione ir trenere Holly Lawson.

Vienas iš vaidmenų, kurių R.Pike atsisakė – 2005-ųjų filme „Haris Poteris ir ugnies taurė“, kur jai buvo siūloma raganos-žurnalistės Ritos Skiter rolė.

Mėgstamiausias R. Pike aktorius – Johnny Deppas.

Rosamund yra nusifilmavusi besimaudanti nuoga BBC Four televizijos kanalo dviejų dalių filme „Women in Love“, kuriame ji suvaidino vieną iš seserų Pirmojo pasaulinio karo metais.

Filme „Saldus kerštas“ R. Pike suvaidino mažame miestelyje slauge dirbančią Mirandą. Ji gyvena gražų ir neįmantrų gyvenimą, dirba ligoninėje ir ketina įsigyti naujus namus. Nors žavesio moteriai netrūksta, ji vieniša. Miranda leidžiasi įkalbama eiti į aklą pasimatymą su vyru, vardu Kevinas. Susitikimo dieną šis pasirodo anksčiau laiko, tačiau Miranda įsileidžia charizmatišką jaunuolį. Pokalbiui įsibėgėjus ji pajunta, kad kažkas ne taip. Nors Miranda pasiūlo atidėti susitikimą vėlesniam laikui, vyras užrakina jos namų duris iš vidaus, moterį išprievartauja ir pabėga. Po kurio laiko ant Mirandos namų slenksčio pasirodęs tikrasis Kevinas iškviečia policija. Sumušta ir pažeminta šviesiaplaukė prisimena anksčiau mačiusi skriaudėją ir padeda jį suimti. Tačiau čia filmo „Saldus kerštas“ pasakojimas tik prasideda.

Intriguojantis trileris „Saldus kerštas“ jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Filmo „Saldus kerštas“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)