Australijoje gimęs aktorius šiuo metu neabejotinai mėgaujasi populiarumu, visai neseniai kino teatrus pasiekė didelio pasisekimo sulaukęs fantastinis veiksmo filmas „Ernis“ (angl. „The Wolverine“), o ir anksčiau jo vaidmenis lydėjo pripažinimas ir sėkmė. Artėjant naujojo trilerio „Kaliniai“ premjerai kviečiame sužinoti įdomių detalių apie aktoriaus karjerą ir gyvenimą.

Hugh Michaelis Jackmanas yra jauniausias iš penkių vaikų, jo tėvai – anglai.

Aktoriaus tėvai išsiskyrė, kai jam buvo 8-eri. Jo motina grįžo į Angliją, o tėvas, dirbęs apskaitininku, pats užaugino penkis vaikus.

Aktoriaus ūgis – 188 cm.

Laisvalaikiu H.Jackmanas groja pianinu, gitara, mėgsta žaisti golfą ir buriuoti.

Nuo 1996-ųjų aktorius yra vedęs australų režisierę, aktorę ir prodiuserę Deborrą-Lee Furness. Jiedu susipažino Australijos televizijos šou „Correlli“ filmavimų metu. H.Jackmanas pats sukūrė sužadėtuvių žiedo, dovanoto D.-L.Furness, dizainą. Po to, kai moteris patyrė du persileidimus, pora įsivaikino du vaikus – sūnų Oscarą Maximilianą ir dukrą Avą Eliot.

Penkerius metus iš eilės nuo 2000-ųjų iki 2004-ųjų H.Jackmanas buvo žurnalo „People“ įtraukiamas į 50-ies Gražiausių pasaulio žmonių sąrašą.

H.Jackmanas buvo paskutinis aktorius, prisidėjęs prie 2000-ųjų filmo „Iksmenai“ komandos. Ernio rolę atlikti turėjo aktorius Dougray Scottas, tačiau filmas „Neįmanoma misija 2“, kuriame jis vaidino, pareikalavo dviejų papildomų filmavimo mėnesių, tad jam teko atsisakyti pasirodymo „Iksmenuose“.

Komiksuose H.Jackmano vaidintas Ernis yra nedidelio, tik 160 cm ūgio, o aktorius už originalų herojų aukštesnis kone 30 cm.

Kalbama, kad 2004-ųjų juostos „Van Helsingas“ filmavimų metu H.Jackmanas netyčia sulaužė vieno masuotėje besifilmavusio aktoriaus ranką.

H.Jackmanas garsus ir savo pasirodymais teatre, jis ne kartą yra pelnęs Geriausio dramos ar miuziklo aktoriaus titulą, o 2004-aisiais laimėjo prestižinį Brodvėjaus „Tony“ apdovanojimą už homosesualaus australų dainininko Peterio Alleno vaidmenį spektaklyje „The Boy From Oz“.

Aktoriaus labai prastas regėjimas, jis trumparegis, tad jis priverstas nuolat būti su kontaktiniais lęšiais. Būtent dėl to, net vesdamas apdovanojimų ceremonijas, H.Jackmanas stengėsi įsiminti visą jam skirtą tekstą, kad ant scenos nereikėtų skaityti.

H.Jackmanui labai patinka komiksų herojus Supermenas. Ironiška tai, jog šis herojus priklauso kompanijai „DC Comics“, kuri yra kompanijos „Marvel“, turinčios teises į Iksmenus ir Ernį, konkurentė.

Aktorius įkūrė savo prodiuserinę kompanija „Seed Productions“ su bičiuliu Johny Palermo. Pirmuoju jų prodiusuotu filmu tapo 2006-ųjų juosta „Iksmenai: žūtbūtinis mūšis“ (angl. „X-Men: The Last Stand“).

Ruošdamasis vaidmeniui 2001-ųjų filme „Operacija „Kardžuvė“ (angl. „Swordfish“) H.Jackmanas lankė kaskadinio vairavimo pamokas.

Filmuose „Van Helsingas“ ir „Iksmenai: žūtbūtinis mūšis“ H.Jackmano dubleriu tapo jo svainis Richardas Bradshaw.

Aktorius realiame gyvenime nerūko ir tikina, kad jam labai bjauru rūkyti, kai to reikia filmuojantis.

Nicole Kidman ir Keitho Urbano vestuvėse H.Jackmanas buvo ne tik svečias, bet ir pasirodė scenoje kaip dainininkas.

H.Jackmanas yra sulaukęs daugybės vaidmenų pasiūlymų filmuose apie superherojus. Jam siūlyta vaidinti filmuose „Baudėjas“, „Drąsiaširdis“, „Milžinas Halkas“, „Geležinis žmogus“, „Fantastiškas ketvertas“ ir „Supermenas: sugrįžimas“.

Filme „Tamsos riteris“ H.Jackmano kandidatūra buvo svarstoma Harvio Dento-Dviveidžio vaidmeniui.

Aktoriui teko nusiskusti visą galvą ir krūtinę 2006-ųjų filmo „Versmė“ (angl. „The Fountain“) scenoms.

2008-aisiais žurnalas „People“ paskelbė tuomet 40-ies buvusį H.Jackmaną seksualiausiu planetos vyru.

H.Jackmanas šiuo metu gyvena Niujorke.

Aktorius yra geras kolegos Lievo Schreiberio bičiulis.

Būdamas jaunas H.Jackmanas norėjo būti tarptautiniu laisvai samdomu žurnalistu. Prieš imdamasis aktorystės jis baigė žurnalistikos studijas.

H.Jackmano teigimu, už tarptautinę šlovę jis gali būti dėkingas aktoriui Russellui Crowe, mat būtent jis atsisakė Ernio vaidmens „Iksmenuose“ 2000-aisiais, asmeniškai parekomendavo Hugh režisieriui Bryanui Singeriui ir taip ši rolė atiteko H.Jackmanui.

Paklaustas žurnalo „People“, kokios dainos jis klausytųsi, jei tektų, visą gyvenimą, H.Jackmanas atsakė, jog tai būtų „Rolling Stones“ kūrinys „You Can't Always Get What You Want“.

H.Jackmanas lankė tą pačią mokyklą kaip Hugo Weavingas ir Adamas Garcia.

Vaikystėje aktorius linksmino brolius ir seseris rengdamas magijos šou ir šokdamas.

H.Jackmanas vedė 81-uosius JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus – „Oskarus“.

Pirmoji H.Jackmano darbovietė buvo degalinėje, kur jis dirbo naktimis.

Aktoriui buvo pasiūlytas Džeimso Bondo vaidmuo 2006-ųjų filme „007 Kazino Royale“, tačiau H.Jackmanas jo atsisakė norėdamas susikaupti ties jo vaidmeniu filme „Ernis“.

Jaunystėje H.Jackmano dievaitė buvo aktorė ir dainininkė Olivia Newton-John, drauge su Johnu Travolta pasirodžiusi legendiniame muzikiniame filme „Briliantinas“ (angl. „Grease“). Aktorius turėjo jos plakatą ir teigė bučiavęs jį kasdien.

H.Jackmanas apie brangiausias dovanas: „Geriausia dovana Tėvo dienos proga – ranka rašyta mano vaikų atvirutė. Nežinau, kur namuose yra kai kurie iš mano apdovanojimų, bet žinau, kur yra kiekviena atvirutė. Jos man brangiausios.“

Aktorius apie jaunystę: „Būdamas paaugliu buvau neįtikėtinai piktas. Manau, regbis mane išgelbėjo, nes tai buvo savotiškas „organizuotas smurtas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)