Artėjant nuotaikingai premjerai, kviečiame artimiau susipažinti su kadaise drovia mergaite buvusia moterimi, kuri sulaukė sėkmės ne tik kaip modelis, bet ir kaip dainininkė, o už savo aktorinius sugebėjimus buvo apdovanota „Oskaru“. Retas paprieštarautų, kad net būdama 60-ies K.Basinger atrodo kur kas geriau nei dažna jaunesnė jos kolegė.

Tikrasis aktorės vardas Kimila Ann Basinger.

Nurodomas skirtingas jos ūgis – pagal kai kuriuos šaltinius 169 cm, kitur – 171 cm.

Kim Basinger yra trečioji iš penkių vaikų, abu jos tėvai sukosi pramogų versle, tėvas grojo džiazo orkestre, o motina užsiėmė sinchroniniais šokiais vandenyje.

Kadangi Kim vaikystėje buvo labai drovi, kad mergaitė save įveiktų, tėvai ją paskatino lankyti baleto pamokas.

Būdama 16-os būsima aktorė sudalyvavo gimtojo miesto Jaunosios mis konkurse ir jį laimėjo.

Sulaukusi 20-ies K.Basinger jau buvo topmodeliu, aštuntojo dešimtmečio pradžioje ji papuošė dešimtis žurnalų viršelių ir nusifilmavo galybėje reklamų.
Kim Basinger filme "Didžioji kova"

Dainininkės karjerą Kim netrukus pradėjo pasivadinusi slapyvardžiu „Chelsea“.

Vėliau persikrausčiusi į Los Andželą K.Basinger ėmėsi užkariauti Holivudą, kur po vaidmenų populiariuose serialuose gavo prestižinę Bondo merginos rolę 1983-ųjų filme „Niekada nesakyk niekada“ (angl. „Never Say Never Again“).

Garsusis tigro kailio rašto maudymosi kostiumėlis, kurį K.Basinger vilkėjo būdama Bondo mergina, buvo jai padovanotas 1981-aisiais. Jį dovanų gražuolė gavo iš „Playboy“ organizacijos.

Įdomu tai, kad prieš pasirodydamą juostoje „Niekada nesakyk niekada“, K.Basinger nebuvo mačiusi nė vieno filmo apie Džeimsą Bondą.

Į šlovės olimpą aktorę iškėlė vaidmuo 1989-ųjų filme „Betmenas“, kuriame ji įkūnijo fotožurnalistę Viki Veil. Vyrų širdis K.Basinger sugebėjo užkariauti dar anksčiau, 1986-aisiais nusifilmavusi erotikos šedevre „Devynios su puse savaitės“.
Kim Basinger

Daugybę uždirbtų pinigų K.Basinger nutarė investuoti nusipirkdama už 20 mln. JAV dolerių visą Braseltono miestą gimtojoje Džordžijos valstijoje. Aktorė ketino miestelį paversti turistų lankoma vieta su kino studijomis ir kino festivaliu. Tiesa, vėliau šį pirkinį jai teko parduoti vos už 1 mln. JAV dolerių.

Nuo 1980 iki 1989-ųjų K.Basinger buvo ištekėjusi už grimerio Rono Snyderio, o 1993-aisiais ryžosi antrajai santuokai su aktoriumi Alecu Baldwinu. 1995-aisiais jie susilaukė dukters Ireland Eliesse. K.Basinger buvo atliktas Cezario pjūvis. Skirtingais keliais pora pasuko 2002-aisiais.

K.Basinger labai myli gyvūnus ir yra jų teisių gynėja, ji yra nusifotografavusi kelioms gyvūnų teisių gynimo organizacijos PETA reklamoms. Ji taip pat yra vegetarė.
Kim Basinger

Prestižinį JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą, „Oskarą“, K.Basinger pelnė už vaidmenį 1997-ųjų filme „Los Andželas slaptai“ (angl. „L.A. Confidential“). Gana ironiška tai, kad prieš sutikdama pasirodyti juostoje, Kim net tris kartus atsisakė šios rolės.

Holivude K.Basinger visuomet garsėjo savo šviesiais plaukais, mėlynomis akimis, įspūdinga figūra, išskirtiniu balsu bei charakteringu klyksmu. Už pastarąjį ji net buvo vadinta „Scream Queen“ (liet. Klyksmo karalienė).

Žurnalas „Empire“ titulavo K.Basinger viena iš 100-o seksualiausių kino istorijos žvaigždžių.

Mokykloje Kim buvo palaikymo komandos šokėja.

Garsi moteris kentė nuo agorafobijos – atvirų, nesaugių erdvių baimės. 1980-aisiais ją ištiko panikos priepuolis, kuomet ji apsipirkinėjo maisto prekių parduotuvėje. Po to ji iš namų neišėjo net mėnesį.

Su savo antruoju vyru A.Baldwinu K.Basinger susipažino juostos „Pasmerktas vesti“ (angl. „The Marrying Man“) filmavimo aikštelėje 1990-aisiais.
Kim Basinger ir Sylvesteris Stallone filme "Didžioji kova"

Pirmasis žinomos moters sutuoktinis R.Snyderis 1998-aisiais parašė knygą „Longer Than Forever“, kurioje detaliai aprašė savo gyvenimą drauge su K.Basinger, taip pat aptarė ir diskusijų sukėlusį tariamą jos ir aktoriaus Richardo Gere‘o romaną.

K.Basinger tapo pirmąja Bondo mergina laimėjusia „Oskarą“. Taip pat pirmąja aktore, kuri pasirodė „Playboy“ nuoga ir po to buvo įvertinta šiuo prestižiniu apdovanojimu.

Aktorė patyrė persileidimą 1981-aisiais, filmuodamasi juostoje „Mother Lode“, kuri pasiekė kino ekranus 1982-aisiais.

K.Basinger apie kino verslą: „Šiame keistame versle žodis „pasitikėjimas“ žodyne apskritai neegzistuoja.“

Apie sunkumus: „Kiekviena mergina, kuri į Holivudą atkeliauja su sekso simbolio etikete, turi nueiti labai sunkų kelią, kad būtų pripažinta.“

Apie save: „Mano rankos iki šiol šiek tiek virpa, kai dalinu autografus. Kai einu žiūrėti filmų su kitais aktoriais, pamatau juos ir pagalvoju sau: „Vaje, čia gi žvaigždės!“ Nepaisant to, kad pati esu šiame versle! Vis dar galiu būti nustebinta ir sužavėta, tikiuosi, taip bus visada“.

Pasiruoškite gerai humoristinei mankštai su R.De Niro, S.Stallone ir K.Basinger stebėdami šmaikštų filmą „Didžioji kova“, kurio premjera Lietuvoje – jau penktadienį, sausio 10 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)