"Kasmet stengiamės nagrinėti aktualiausias kino industrijos temas. Videošokio tema mūsų projekte dar nebuvo paliesta, pasirodė nauja ir įdomi. Manau, būsimiems kino profesionalams itin svarbu gebėti fiksuoti ir savitai reflektuoti judesį. Juk nė vienas didelės gamybos filmas neįsivaizduojamas be judesio ar šokio elementų. Taip pat itin svarbu atverti naujas tarpdisciplininio bendradarbiavimo galimybes tarp režisierių, choreografų, operatorių ir šokėjų", - sako kino režisierė, projekto "Vasaros MEDIA Studija" vadovė Inesa Kurklietytė.

Dvi savaites truksiančiose dirbtuvėse dešimt tarptautinių studentų komandų mokysis pasakoti istorijas ne tik kino, bet ir šokio, judesio, choreografijos kalba. Projekto dalyviai ieškos sąsajų tarp dviejų skirtingų meno disciplinų, aiškinsis, koks santykis tarp judančios kameros ir šokančio kūno, kaip skirtingai tas pats judesys gali atrodyti per kameros objektyvą.

Temos specifiką, šokio ir kino kalbos kodus ir sąsajas, technines subtilybes studentams padės įminti Europos šokio ir kino industrijose puikiai žinomas profesionalų, dėstytojų būrys: operatorius Arledžas Armenakis (Arledge Armenaki) (JAV), choreografė Helena Jonsdottir (Islandija), choreografė ir šokio teoretikė Ramona Galkina (Latvija), choreografės Olga Žitluchina (Latvija) ir Aira Naginevičiūtė (Lietuva).

Profesionalių dėstytojų komanda konsultuos studentų grupes kiekvienoje filmo kūrimo fazėje: rašant scenarijų, filmuojant ir montuojant filmą. Dalyvių komandas sudarys choreografai, režisieriai, operatoriai, garso režisieriai, kompozitoriai, montažo režisieriai, aktoriai-šokėjai ir prodiuseriai.

Šiemet projekte dalyvauja studentai iš Vengrijos, Prancūzijos, Bulgarijos, Graikijos, Italijos, Portugalijos, Ispanijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Rumunijos, Kroatijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos kino ir šokio mokyklų.

Projekto pabaigoje bus pristatyta dešimt trumpametražių šokio filmų. Vėliau filmai bus rodomi Lietuvos televizijos eteryje bei kino teatrų salėse. Kūrybinės kino gamybos dirbtuvės Juodkrantėje baigsis liepos 3 dieną.

Nuo 1995 metų Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rengiamas edukacinis projektas yra Europos Komisijos "MEDIA Training" programos dalis. Projekto tikslas - skatinti tarptautinį kino kūrėjų bendradarbiavimą, tobulinti jaunųjų kūrėjų įgūdžius ir siekti kuo kūrybiškesnių idėjų įgyvendinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją