„Netflix“ taip pat laimėjo geriausio miniserialo apdovanojimą už „Karalienės gambitą“ (The Queen's Gambit).

Ši platforma, 2012 metais pristačiusi pirmą savo sukurtą serialą, pakeitė šiuolaikinės televizijos sampratą, tačiau iki sekmadienio ceremonijos, kai buvo išdalyti televizijos „Oskarais“ vadinami „Emmy“, nebuvo pelniusi geriausio serialo apdovanojimo.

Komedijos kategorijoje triumfavo „Apple TV+" komiškas serialas „Tedas Lassas“ (Ted Lasso), kuriame vaidina lietuvių kilmės aktorius Jasonas Sudeikis.

Į ceremoniją Los Andžele pirmą kartą per dvejus metus gyvai susirinko ryškiausios televizijos žvaigždės. Tačiau būgštaujant dėl COVID-19 buvo kviestas ribotas skaičius svečių, o pats renginys vyko pusiau lauke, pusiau viduje.

„Dabar turėsime vakarėlį. Neturiu žodžių, ir esu labai labai dėkingas“, – sakė „Karūnos“ kūrėjas Peteris Morganas, vaizdo ryšiu iš Londono kreipdamasis į ceremonijos dalyvius.

Kartu su juo virtualiai pasirodė dauguma serialo aktorių ir kūrėjų.

Ketvirtajame itin didžiulio populiarumo sulaukusio serialo apie britų karališkąją šeimą sezone pasakojama apie liūdnai pasibaigusią princo Charleso ir princesės Dianos santuoką.

Olivia Colman, 2019 metais pelniusi geriausios aktorės „Oskarą“ už Anglijos karalienės Onos vaidmenį kostiuminėje komiškoje kino dramoje „Favoritė“ (The Favourite), sekmadienį buvo paskelbta geriausia aktore už britų monarchės Elžbietos II įkūnijimą „Karūnoje“.

Prieš ceremoniją daugelis prognozavo, kad šis apdovanojimas atiteks kitai „Karūnos“ aktorei – jauną princesę Dianą suvaidinusiai Emmai Corrin.

Atsiimdama statulėlę O. Colman dėkojo per COVID-19 pandemiją mirusiam savo tėvui, kuriam „visa tai būtų labai patikę“.

Geriausiu aktoriumi paskelbtas Joshas O'Connoras, „Karūnoje“ įkūnijęs princą Charlesą, gyrė O. Colman kaip „gamtos stichiją“ ir sakė, kad darbas šiame seriale buvo „dveji dosniausi mano gyvenimo metai“.

„Karūna“ taip pat pelnė abu antrojo plano aktorių apdovanojimus, vienas kurių atiteko Gillian AndersonMargaret Thatcher vaidmenį, bei geriausio draminio serialo režisieriaus ir scenarijaus prizus.

Serialas taip pat pelnė apdovanojimų techninėse kategorijose, išdalytų dar prieš sekmadienio ceremoniją. Iš viso „Karūna“ šiemet pelnė 11-a „Emmy“ statulėlių – viena mažiau už draminio serialo rekordą, priklausantį „Sostų karams“ (Games of Thrones).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)