Ši mįslė paskatino daugybę ieškotojų plušėti nuo pat 1997 m., kai didžiuosius ekranus pasiekė šis filmas. Ginčai šiuo klausimu vis dar tęsiasi, o ištikimieji aktoriaus Leonardo DiCaprio gerbėjai tiki, kad šio aktoriaus įkūnytas veikėjas galėjo išgyventi, rašo „The Daily Mail“.

Pagaliau mokslininkas ir „StarTalk“ vedėjas Neilas DeGrasse Tysonas mėgina išsklaidyti abejones teigdamas, kad daugelio itin mylimas veikėjas bent jau galėjo labiau pasistengti. Jis mano, kad žmogus realiomis sąlygomis, kai jo gyvybei gresia pavojus, kovoja kur kas ilgiau. N. DeGrasse Tysonas kitu kampu pažvelgė į ginčus dėl „Titaniko“, teigdamas, kad žmogaus instinktai verčia jį kovoti dėl gyvybės kur kas aktyviau, taigi jam tikrai būtų pakakę energijos ropštis ant plausto daugiau nei kartą.

Iš esmės mokslininkas ir laidos vedėjas buvo linkęs teigti, kad filmo herojus Jackas galėjo ir netgi privalėjo daugiau pasistengti tam, kad atsidurtų šalia savo mylimosios Rose DeWitt Bukater, kurios vaidmenį atliko aktorė Kate Winslet, užuot pasiduodamas mirčiai ir visiems laikams likdamas vandenyno gelmėse.

„Nepriklausomai nuo to, ar pastangos būtų vaisingos, ar ne, aš būčiau pamėginęs daugiau nei vieną kartą. Juk vos kartą pabandę nenuleidžiame iš karto rankų, nes neva tai neveikia, ir neleidžiame sau mirtinai sušalti vandenyje“, – patikino jis.

„Už gyvybę kovoti skatinantis instinktas kur kas stipresnis bet kurio žmogaus atveju, jau nekalbant apie tokio stipraus charakterio žmogų. Juk jis yra kovotojas, tiesa?“ – argumentus vardijo N. DeGrasse Tysonas. Jis nepraleido progos paskatinti žmones dalyvauti moksliniame eksperimente siūlant kitokius, šiek tiek įdomesnius galimus herojaus likimo scenarijus.

N. DeGrasse Tysono teigimu, jei Jackas pasižymėtų tokiais pačiais įgūdžiais kaip ir Mattas Damonas filme „Marsietis“, niekas nebūtų žuvęs, nes jam pavyktų sukurti išorinį variklį ir visus išgelbėti. „Štai taip mokslas gali jums padėti“, - džiūgavo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)