Bene ryškiausia raudonojo kilimo žvaigžde tapo pagrindinį vaidmenį filme atlikęs Tomas Cruise. Prieš kelerius metus dėl asmeninio gyvenimo peripetijų susvyravusi aktoriaus reputacija, panašu, neturėjo įtakos jo karjerai – viena geriausiai apmokamų kino žvaigždžių vis dar noriai kviečiama atlikti pagrindinius vaidmenis filmuose, o gero kino ištroškę gerbėjai nepaliauja džiaugtis vyro šmėžavimu didžiuosiuose ekranuose.

Nors spaudoje mirga pranešimų, jog po skyrybų su žmona Katie Holmes aktorius gerokai paseno, reikia pripažinti faktą, jog tokia puikia išvaizda ir pavydėtina fizine forma pasižymi retas 50 metų vyras. Būtent pagrindinį vaidmenį filme atliekanti kultinė kino žvaigždė, stiprus detektyvinis siužetas, sudėtingi herojų charakteriai ir įtikinamai per ugnį ir vandenį perėjusius personažus suvaidinę aktoriai pasirodo esą banginiais, neabejotinai lemsiančiais „Džeko Ryčerio“ sėkmę. Kino kritikų tvirtinimu, filmo aktorių branduolyje ypatingai išsiskiria senbuvis Robertas Duvallis bei kino pramonės naujokas Jai Courtney, atlikęs neįtikėtinai puikų vaidmenį ir dar sykį įrodęs, jog trilerio „Kietas riešutėlis. Puiki diena mirti“ filmavimo aikštelėje atsidūrė ne atsitiktinai.

Stilistiškai kiek primenantis 70-ųjų kriminalinius veiksmo filmus, artimas „Purvinajam Hariui“ (orig. „Dirty Harry“) filmas „Džekas Ryčeris“ turėtų būti pastebėtas kiekvieno šio žanro filmų bei T.Cruise, žengusio dar vieną žingsnį į priekį, gerbėjo.

Neoficialiais duomenimis, kino studija „Paramount Pictures“ šią istoriją ketina ekranizuoti dar keliskart, filmų seriją paversdama duologija arba trilogija. Tokius spėjimus patvirtina studijos priimtas sprendimas sumažinti kasmet išleidžiamų filmų skaičių iki penkiolikos ir didesnį dėmesį skirti jau esamoms frančizėms bei kurti naujas.

Naujų frančizių kūrime didžiausios viltys siejamos su „Džeku Ryčeriu“. Manoma, jog įtakos galutiniam sprendimui turės ir pasaulinės filmo pajamos – žiūrovams šiltai priėmus „Džeką Ryčerį“ neabejojama jo tęsiniu. Tokias kalbas paaštrino ir pats T. Cruise, mįslingai užsiminęs apie tai, jog puikiai jautęsis „Džeko Ryčerio“ filmavimo aikštelėje sutiktų į ją sugrįžti dar sykį.

Iš Lee Childo romano „Vienas šūvis“ (orig. „One Shot“) puslapių nužengęs Tomo Cruise herojus – buvęs slaptasis agentas, įstatymui spjaunantis tiesiai į veidą bei kovojantis už teisybę. Puikus detektyvas, teisėsaugininkams keliantis galvos skausmą narplioja ne eilinių nusikaltėlių, o buvusių specialiųjų agentų bylas. Paslaptingas, bebaimis, tarsi šešėlis sliūkinantis detektyvas atvyksta tirti bylos, kurioje snaiperio kulkos pakerta penkis atsitiktinius praeivius. Visiems įkalčiams bylojant jau sučiupto nusikaltėlio nenaudai pastarasis neigia savo kaltę ir šaukiasi mįslingojo Džeko Ryčerio.

Garsų romaną didžiajam ekranui adaptavo Oskaro laureatas, dramaturgas Christopheris McQuarrie, ne tik dirbęs ties filmo scenarijumi, tačiau ir užėmęs režisieriaus kėdę. Tikėtina, jog praeityje su T.Cruise dirbęs ties „Valkirija“ režisierius Ch. McQuarrie gali perimti penktosios „Neįmanomos misijos“, o galbūt ir tolesnių filmų apie „Džeką Ryčerį“ vadeles.

Geriausias kriminalinio trilerio savybes atspindintis filmas „Džekas Ryčeris“, uoliai slepiantis siužeto detales, painią bylą Lietuvos kino ekranuose narplios nuo gruodžio 28 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)