Sausis: „Blackhat“

Filmas „Blackhat“ („Programišiai“) – 2015 metais pasirodantis mistinis veiksmo trileris. Amerikos ir Kinijos slaptosios tarnybos kartu bando pagauti kibernetinį nusikaltėlį, kurio, regis, nemotyvuoja nei politika, nei finansai. Jis siekia paralyžiuoti tarptautinį bankininkystės tinklą. Padedant kalėjimo bausmę atliekančiam kompiuterių genijui Nicholasui Hathaway (jį vaidina aktorius Chrisas Hemsworthas), valdžios institucijos persekioja paslaptingąjį asmenį Čikagoje, Los Andžele, Honkonge ir Džakartoje.

Vasaris: „Fifty Shades of Grey“

„Fifty Shades of Grey“ („50 pilkų atspalvių“) – netrukus pasirodysianti amerikiečių erotinė romantinė drama, kurią režisavo Sam Taylor-Johnson. Ji sukurta pagal E. L. James to paties pavadinimo bestselerį. Filme pagrindinius vaidmenis atlieka Jamie Dornanas ir Dakota Johnson.

Kai literatūrą studijuojanti Anastasia Steele vietoj savo kambario draugės Kate Kavanagh ateina imti interviu iš turtingojo Christiano Grey, ji susiduria su gražiu, talentingu ir bauginančiu vyru. Nekalta ir naivi Ana pradeda suvokti, kad nori jo. Nepaisant jo mįslingo atsargumo, mergina supranta beviltiškai norinti suartėti su juo. Negalėdamas atsispirti Anos grožiui ir nepriklausomai sielai, Christianas Grey prisipažįsta jos taip pat norintis, tačiau tam tikromis sąlygomis.

Kovas: „While We're Young“

„While We're Young“ yra 2014 metų amerikiečių filmas, kurio scenarijaus autorius ir režisierius yra Noah Baumbachas. Juostoje vaidina tokios žvaigždės kaip Benas Stilleris, Amanda Seyfried ir Naomi Watts. Šis filmas buvo parodytas 2014 metų Tarptautiniame Toronto kino festivalyje.

Benas Stilleris ir Naomi Watts vaidina Joshą ir Cornelią – vyrą ir žmoną, kurie stengiasi priimti tai, kad jau suaugo. Jų gyvenimai apsiverčia aukštyn kojomis, kai susipažįsta su trečias dešimtis skaičiuojančių žmonių – juos vaidina Adamas Driveris ir Amanda Seyfried – pora, „kurios butas prigrūstas to, ką mes kažkada išmetėme“. Kiek primenantis Henriko Ibseno 1892 metų pjesę Meistras Solnesas (norvegiškai „Bygmester Solness“), filmas atskleidžia, kaip pastarosios poros jaunatviška energija tampa iššūkiu vyresniajai.

Balandis: „Furious 7“

Ne už ilgo pasirodys ir amerikiečių veiksmo trileris „Furious 7“. Tai 2013 metų juostos „Fast & Furious 6“ („Greiti ir įsiutę 6“) tęsinys. Tai taip pat paskutinis 2013 metų lapkričio 30 dieną žuvusio aktoriaus Paulo Walkerio filmas, kurio filmavimo darbai buvo tik įpusėti, kai jis žuvo. Po Paulo Walkerio mirties filmavimas buvo atidėtas iki tol, kol bus perrašytas scenarijus. Likusioms scenoms užbaigti vietoj žuvusio brolio filmavosi Calebas ir Cody Walkeriai.

Gegužė: „Avengers: Age of Ultron“

„Avengers: Age of Ultron“ yra mokslinės fantastikos veiksmo filmas apie „Marvel Comics“ superherojų komandą „Keršytojai“. Juostoje filmavosi Robertas Downey Jaunesnysis, Chrisas Hemsworthas, Markas Ruffalo, Chrisas Evansas, Scarlett Johansson, Jeremy Renneris.

Birželis: „Inside Out“

„Inside Out“ yra 2015 metų 3D kompiuterinės animacijos fantastinė komedija, kurią prodiusavo „Pixar Animation Studios“, o išleido „Walt Disney Pictures“. Filmas paremtas originalia Pete'o Docterio idėja. Filmo veiksmas vyksta jaunos mergaitės Riley Anderson galvoje, kurioje ją per gyvenimą lydi penkios emocijos: džiaugsmas, pyktis, pasibjaurėjimas, baimė ir liūdesys.

Liepa: „Trainwreck“

Amerikiečių komedijos „Trainwreck“ autorė Amy Schumer, kuri taip pat debiutuoja pagrindinio vaidmens atlikėjos amplua. Prie scenarijaus kūrimo prisidėjo ir šios juostos režisierius Juddas Apatow. Siužeto detalės iki šiol laikomos po devyniais užraktais.

Anonsas kol kas dar nepristatytas.

Rugpjūtis: „Ricki and the Flash“

Amerikiečių komediją-dramą „Ricki and the Flash“ režisavo Jonathanas Demme, o scenarijaus autorė yra po Diablo Cody slapyvardžiu besislepianti scenaristė Brook Busey-Maurio. Filmas pasakoja apie moterį (ją vaidina Meryl Streep), kuri metė savo šeimą norėdama tapti roko žvaigžde, o vėliau gauna galimybę susigrąžinti viską, ką prarado. Tai bus antras filmas, kuriame Meryl Streep pasirodys su savo dukra Gummer. Pirmą kartą mamą ir dukrą žiūrovai galėjo išvysti 1986 metų filme „Heartburn“.

Anonsas kol kas dar nepristatytas.

Rugsėjis: „Triple Nine“

Johno Hillcoato režisuotame kriminaliniame trileryje „Triple Nine“ vaidina Casey Affleckas, Chiwetelis Ejioforas, Anthony Mackie, Aaronas Pauas, Woody Harrelsonas, Gal Gadot ir Kate Winslet. Tai, ko gero, geriausia metų aktorių sudėtis.

Korumpuotų policijos pareigūnų grupė šantažo būdu priverčiama atlikti iš pažiūros neįmanomą vagystę. Jie suplanuoja naujoko policijos pareigūno žmogžudystę, kad galėtų savo grobį nutempti per miestą.

Anonsas kol kas dar nepristatytas.

Spalis: Steveno Spielbergo juosta apie Šaltąjį karą, kuri dar neturi pavadinimo

Naujausias Steveno Spielgero filmas, kuriame vaidina Tomas Hanksas, pasakoja apie teisininką, bandantį išsiderėti, kad būtų paleistas Francisas Gary Powersas, kurio lėktuvas numušamas 1960 metais. Filmas pasakoja tikrą Jameso Donovano istoriją. Teisininkas įmetamas į Šaltojo karo katilą, kai CŽV paveda jam beveik neįmanomą misiją išsiderėti į nelaisvę paimto amerikiečių „U-2“ piloto paleidimą.

Anonsas kol kas dar nepristatytas.

Gruodis: „Star Wars: The Force Awakens“

Tai laukiamiausias metų filmas. „Star Wars: The Force Awakens“ veiksmas vyksta maždaug trisdešimt metų po „Star Wars: Episode VI - The Return Of The Jedi“ („Žvaigždžių karai VI: Džedajaus sugrįžimas“) įvykių. Jame pasirodo trys nauji pagrindinių vaidmenų atlikėjai, vaidinantys herojus iš ankstesnių „Žvaigždžių karų“ dalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)