Dramoje „Tiesos galia“ (angl. „She Said“) daugiausia dėmesio skiriama žurnalisčių, kurios stengėsi atskleisti H. Weinstein nusikaltimus, darbui. Filmo pasaulinė premjera įvyks artėjančiame Niujorko kino festivalyje (NYFF) šį rudenį, praneša festivalio administracija.

Filme pagrindinius „The New York Times“ tiriančiųjų žurnalisčių Megan Twohey ir Jodi Kantor vaidmenis atlieka aktorės Carey Mulligan ir Zoe Kazan. Filmas sukurtas remiantis 2019 m. žurnalisčių dueto to paties pavadinimo knyga, kurioje dokumentuota byla prieš kino prodiuserį Harvey Weinstein, kuri buvo renkama daugelį metų.

M. Twohey ir J. Kantor darbas padėjo įrodyti H. Weinstein nusikaltimus prieš daugybę jo aukų, kurios išdrįso kalbėti apie savo patirtį. Abi žurnalistės už savo darbą gavo Pulicerio premijas. Tuo tarpu buvęs Holivudo prodiuseris buvo pripažintas kaltu dėl daugybinio trečiojo laipsnio išžaginimo ir seksualinės prievartos. Šiuo metu jis atlieka 23 metų laisvės atėmimo bausmę.

Dramą „Tiesos galia“ režisavo Maria Schrader, vokiečių scenaristė ir režisierė, žinoma kaip „Netflix“ kritikų pripažinto mini serialo „Neortodoksiška“ (angl. „Unorthodox“) režisierė. Nors filmas „Tiesos galia“ greičiausiai taps jos ryškiausiu projektu iki šiol, M. Schrader jau keletą metų yra laikoma pagrindine Vokietijos pramogų pramonės žvaigžde.

Taip pat aktorė, ji pati vaidino seriale „Vokietija 83“ (vok. „Deutschland 83“), kuris tapo pirmąja vokiečių kalba transliuojama programa JAV tinkle, kai 2015 m. buvo parodyta per „Sundance“ televizijos kanalą.

Režisierės Maria Schrader drama bus vienas iš pagrindinių filmų Niujorko kino festivalio programoje. Pasak NYFF, šie specialiai atrinkti filmai yra „kuruojamas pasaulinių premjerų, pripažintų autorių filmų, privalomų pamatyti dokumentinių filmų rinkinys, taip pat unikalus kino ir muzikos vakaras“.

Kiti filmai, kuriuos bus galima pamatyti festivalyje, yra drama „Bones and All“, kuriame vaidina Taylor Russell bei Timothée Chalamet, ir biografinis filmas „Till“ pasakojantis apie linčo aukos Emmett Till gyvenimą 1955-ųjų metų Misisipėje (JAV).

Drama „Tiesos galia“ pasirodys Lietuvos kino teatruose lapkričio 25 d., po premjeros Niujorko kino festivalyje spalio pradžioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją