Kaip rašoma filmo platintojų pranešime spaudai, neseniai kalbėdami su „Variety“, dramos aktoriai prasitarė, jog tai bus pirmasis istorijoje filmas, kurio kūrėjai pasirašė „raiderį“ (liet. pageidavimų sąrašas), nurodantį, jog komandoje būtinai turi būti abiejų lyčių, įvairių rasių, LGBTQ narių, kurie nebus diskriminuojami ir gaus net ir pačias aukščiausias pareigas pagal savo sugebėjimus ekrane ir už jo ribų.

Tokia idėja kilo aktoriui M. B. Jordanui po to, kai jis išgirdo aktorės Frances McDormand kalbą, atsiimant „Oskarą“ už vaidmenį filme „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“. Ši teigė apgailestaujanti, jog kino pasaulyje vis dar įsišaknijusi diskriminacija ir svajojanti, kada visa tai baigsis.

„Daugelis mūsų kilę iš baisių vietų, baisių šeimų, tačiau nesame dėl to kalti. Tačiau tai vis dar riboja kūrėjų galimybes ir uždaro daugelį durų. Todėl gavęs pasiūlymą vaidinti „Siekiant gailestingumo“, aiškiai pasakiau: arba visi pasirašome tokį susitarimą, arba aš nesiimu šio projekto“, – sakė juostų „Juodoji pantera“ ir „Krydas“ žvaigždė.

Negana to, jam pavyko pasiekti, kad tokį susitarimą pasirašytų visi „WarnerMedia“ departamentai. Galiausiai įvairioms svarbioms pareigoms buvo rasti stilistai, kaskadininkai, dailininkai ir kiti profesionalai neatsižvelgiant nei į jų rasę, nei į pažiūras.

Apie rasizmą ir teisingumą pasaulyje pasakos ir naujoji juosta „Siekiant gailestingumo“. Talentingas Harvardo teisės mokyklos absolventas Brajanas Stivensonas galėjo pasirinkti iš daugybės puikių darbo pasiūlymų – vaikiną medžiojo pačios didžiausios JAV teisės firmos. Tačiau jis nusprendė pasirinkti kitokį kelią ir savo gyvenimą pašvęsti neteisingai apkaltintiems žmonėms.

Atvykęs į rasizmo vis dar stipriai kamuojamą Alabamos valstiją, Brajanas suvienija jėgas su vietine advokate Eva Ensli ir imasi darbo. Viena pirmųjų ir garsiausių jauno advokato bylų tampa Volterio Makmiliano atvejis. Nepaisant daugybės vyro nekaltumą įrodančių įkalčių ir remiantis vien kito nusikaltėlio liudijimu, Volteris buvo nuteistas mirti už žiaurų aštuoniolikmetės baltaodės merginos nužudymą.

Siekdamas įrodyti Volterio nekaltumą, Brajanas kartu su vietine bendruomene ir naująja kolege Eva įsivelia į tikrą biurokratinių pinklių, išankstinių nusistatymų ir politinių žaidimų karą. Po šešerius metus užtrukusios teisinės kovos vyras pagaliau buvo išteisintas ir paleistas į laisvę.

Susimąstyti priverčianti jautri gyvenimiška drama „Siekiant gailestingumo“ mūsų šalies kino teatruose pasirodys jau sausio 17 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)