Penktąją ir, kaip kalbama, priešpaskutinę „Karibų piratų“ dalį pastatė neišskiriamas norvegų režisierių Joachimo Ronningo ir Espeno Sandbergo duetas. Jiedu išgarsėjo kriminaline veiksmo komedija „Banditės“ ir Ramiojo vandenyno odisėja „Kon-Tiki“, tad dirbant su „Karibų piratais“ jiems tereikėjo suvienyti žinias apie plėšikus ir jūras.

„Karibų piratai. Salazaro kerštas“ prasideda naujo herojaus – kapitono Salazaro, kurį vaidina ispanas Javieras Bardemas – pristatymu: kol buvo gyvas, jis troško nužudyti kiekvieną jūra plaukiantį piratą, įskaitant ir tuo metu dar jauną išsišokėlį Džeką Sperou (jį filme suvaidino į atjaunėjusį Johnny Deppą kaip du vandens lašai panašus aktorius Anthony De La Torre). Būtent tuomet, kai Salazaras vaikėsi Džeką, jo laivas sudužo ir sprogo, paskandindamas nuožmųjį kapitoną, bet ne jo tikslą. Naikinti piratus jis nusiteikęs ir po mirties! Šmėkla tapęs piktasis Salazaras ant Džeko ir jo įgulos galvos užsiundo mirtį nešančią piratų vaiduoklių armiją.

Vienintelė išsiblaškėlio Džeko viltis – pirmam rasti galingiausią jūrų ginklą – Poseidono trišakį, kuris suteikia galių valdyti visus vandenynus ir pasaulio jūras. Tačiau tam, kad rastų tą trišakį, Džekui teks sudaryti neįprastą sąjungą su gražuole astronome Karina Smit (akt. Kaya Scodelario) ir jaunu bei ambicingu karališkojo laivyno jūreiviu Henriu (akt. Bentonas Thwaites). Ar šiai trijulei pavyks įveikti Salazaro armiją ir likti gyviems?

Johnny Deppas savo meistriška vaidyba dar kartą įrodo, kad jis tarsi gimęs Džeko Sperou vaidmeniui. Jis ir lojaliausią Džeko komandos narį vaidinantis Kevinas McNally – vieninteliai aktoriai, kurie yra vaidinę visose penkiose „Karibų piratų“ dalyse. Beje, nors naujausioje pasirodo ir anksčiau matyti aktoriai – Orlando Bloomas, Geoffrey Rushas, Stephenas Grahamas, bet netrūksta ir naujų veidų: pavyzdžiui, epizodinį vaidmenį sukūrė net garsusis „bitlas“ Paulas McCartney!

„Karibų piratai. Salazaro kerštas“ į Lietuvą atkeliauja kartu su DELFI premjera gegužės 25 d. visuose kino centruose „Forum Cinemas“. Viename iš jų – „Forum Cinemas Kaune“ – filmas pristatys naują kino standartą „Scape“, kurio sudėtinės dalys yra lazerinis 4K raiškos projektorius, išdidintas ekranas, kvapą gniaužianti nauja „Dolby Atmos“ daugiakanalė garso sistema, ergonomiški, prabangūs, rankų darbo odiniai krėslai, suporuoti krėslai dviem ir net dvi eilės VIP ypatingųjų daugiafukcinių krėslų su asmeniniu aptarnavimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)