Klydo ne tik jis, bet ir visa M. Lawrencu iš pradžių nepatikėjusi komanda. Aktorius pasitikėjimą pelnė tikru pasiaukojimu dėl detektyvo vaidmens: kadangi to reikalavo herojaus tipažas, specialiai priaugo svorio, kasdien dirbo su aktorystės mentoriais tam, kad trileryje nė per plauką nebūtų panašus į tuos komedijinius veikėjus, kuriuos teko įkūnyti praeityje, rašoma spaudos pranešime.

„Tam, kad įrodyčiau, kaip noriu šio vaidmens, sutikau išmokti visą mano herojui skirtą tekstą atmintinai iš karto, vienu metu, o ne po vieną sceną, kaip tai daryti Holivude įprasta. Nebuvo problemų ir priaugti raumenų, nes supratau, kad to mano veikėjui reikia. Todėl kasdien sunkiai dirbau ne tik su aktorystės mokytojais, bet ir su trenerių komanda. Galiu drąsiai teigti, jog šis filmas man tapo didžiausiu karjeros išbandymu ir filme „Menas žudyti“ jūs neišvysite nė lašo to M. Lawrence‘o, kurį buvote įpratę matyti. Negalėjau praleisti progos vaidinti kartu su kino legenda J. Malkovichiumi, todėl buvau pasiryžęs viskam, ko tik manęs paprašys“, – pasakojo aktorius.

Martinas Lawrence’as filme "Menas žudyti"

Juosta „Menas žudyti“ pasakos, kaip atvykęs apžiūrėti bažnyčioje įvykdyto nusikaltimo vietos, detektyvas Džeikas (akt. M. Lawrence‘as) apstulbsta pamatęs, kad čia nužudyta mergina nugrimuota kaip skulptūra ir iškelta pačiame altoriaus centre. Šis braižas Džeikui pažįstamas, nes kažkada mieste jau siautėjo žudikas, palikdavęs savo aukas būtent tokiose pozose – kaip menines skulptūras. Tačiau šis Menininku pramintas nusikaltėlis (akt. J. Malkovichius) sėdi kalėjime, tad naujoji auka negali būti jo darbas.

Džeikas supranta, kad norint sugauti praeities nusikaltimus kopijuojantį žudiką, jam prireiks paties Menininko pagalbos. Tačiau kadangi būtent Džeikas ir pasodino Menininką už grotų, šis, žinoma, su juo nekalbės. Todėl užduotis prakalbinti Menininką pavedama jaunai detektyvei Marijai.

Prasideda kvapą gniaužiantis ir žymųjį „Avinėlių tylėjimą“ primenantis katės bei pelės žaidimas, kuriame kiekviena klaida gali reikšti naują auką, o kiekvienas žingsnis gali būti mirtinas.

Tad kas bus tikrasis žudikas ir ar pavyks detektyvams išnarplioti šį kažkieno sukurtą žaidimą? Tai sužinosime jau į kino teatrus atkeliavusiame trileryje „Menas žudyti“.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją