"Avietes" teikianti nepelno organizacija, kuri savo nominacijas specialiai skelbia daug prestižiškesnių "Oskarų" nominacijų išvakarėse, pranešė, kad dėl blogiausio metų filmo vardo "varžysis" itin nevykę "Lenktynininkas" (Driven), "Pričiuptas Fredis" (Freddy Got Fingered), Mariah Carey (Merajos Keri) "Spindesys" (Glitter), "Perl Harboras" (Pearl Harbor) ir beveik užmiršti "3000 mylių iki Greislando" (3000 Miles to Graceland).

Praėjusiais metais labiau už šiuos kritikuojamų filmų tikriausiai nebuvo. Net po keturias "Aviečių" nominacijas taip pat gavo "Lenktynininko" varomoji jėgaSylvesteris Stallone (Silvesteris Stalonė) ir Tomas Greenas (Tomas Grynas), vaidinęs nevykusioje komedijoje "Pričiuptas Fredis".

Pasak "Aviečių" direktoriaus Johno Wilsono (Džono Vilsono), T.Greenas pričiuptas dėl blogiausios vaidybos, blogiausios režisūros, blogiausio scenarijaus (parašyto kartu su Dereku Harvie (Dereku Harviu) ir dėl blogiausios ekrano poros "Tomas Greenas ir bet kuris jo prievartaujamas gyvūnas" (filme apstu gyvūnų prievartavimo scenų).

S.Stallone, kuriam 2000 metais buvo įteikta šimtmečio blogiausio aktoriaus "Avietė", šiemet nominuotas už blogiausią antrojo plano vaidybą, blogiausią scenarijų, blogiausią ekrano porą su Burtu Reynoldsu (Bertu Reinoldsu) ir blogiausią prodiuserio darbą. Per 22 metus S.Stallone yra gavęs 29 "Aviečių" nominacijas, o "laimėjo" devynis kartus.

Be T.Greeno, į blogiausio aktoriaus apdovanojimą pretenduoja Benas Affleckas (Benas Aflekas), vaidinęs "Perl Harbore", Kevinas Costneris (Kevinas Kostneris, "3000 mylių iki Greislando"), Keanu Reevesas (Keinu Rivsas) - už vaidmenis "Beisbole" (Hardball) ir "Mielajame lapkrityje" (Sweet November), taip pat - Johnas Travolta (DžonasTravolta), nusifilmavęs "Šeimyninėje nesantaikoje" (Domestic Disturbance) ir "Operacijoje "Kardžuvė" (Swordfish).

M.Carey nominuota blogiausios aktorės kategorijoje - už visiškai nesėkmingą debiutą "Spindesyje".

Šios kategorijos "Avietei" taip pat nominuotos Penelope Cruz (Penelopė Kruz), vaidinusi "Kokaine" (Blow), "Kapitono Korelio mandolinoje" ( Captain Corelli's Mandolin) ir "Vaniliniame danguje" (Vanilla Sky), Angelina Jolie (Andželina Džoli), vaidinusi filmuose "Kapų plėšikė Lara Kroft" (Lara Croft: Tomb Raider)" ir "Originali bausmė" (Original Sin), Jennifer Lopez (Dženifer Lopez) - už vaidmenis filmuose "Angelo akys" (Angel Eyes) bei "Vestuvių planuotoja" (The Wedding Planner), ir nemažiau "nusipelniusi" Charlize Theron (Čarliz Teron) iš "Mielojo lapkričio".

Blogiausia ekrano pora taip pat gali tapti B.Affleckas ir Kate Beckinsale (Keit Bekinseil) arba Joshas Hartnettas (Jošas Hartnetas) iš "Perl Harboro", M.Carey krūtys iš "Spindesio" bei Kurtas Russellas (Kurtas Raselas) ir K.Costneris arba Courtney Cox (Kortni Koks) iš "3000 mylių iki Greislando".

"Auksinių aviečių" laureatai bus paskelbti kovo 23 dieną - "Oskarų" įteikimo ceremonijos išvakarėse. Nominacijas ir pačius apdovanojimus skiria 500 "Golden Raspberry Foundation" narių, kino pramonės atstovų ir žurnalistų.

J.Wilsonas interviu "Reuters" sakė, kad šiais metais turi asmeninį favoritą - "Pričiuptą Fredį", nors grėsmingi varžovai yra ir "Lenktynininkas " bei "Spindesys". "Tikiuosi, kad visus apdovanojimus atiduosime Tomui Greenui, nes jis gali ir nesugrįžti", - sakė J.Wilsonas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją