"Lietuvos" kino teatro savininkai, uždarę reikšmingą kultūros centrą, ketina griauti pastatą ir į Pasaulio paveldo sąrašą įrašytoje Vilniaus senamiesčio vietoje statyti daugiaaukštį gyvenamąjį namą. Kol Vilniaus savivaldybė nepatvirtino šio projekto, vėl sujudo vilniečiai, - jie priešinasi ketinimams pažeisti Lietuvos nekilnojamųjų kultūros vertybių apsaugos įstatymą, negali toleruoti, kai ignoruojami Lietuvos tarptautiniai įsipareigojimai UNESCO išsaugoti Vilniaus senamiestį kaip pasaulinio paveldo objektą.

Skelbiama, kad liepos 4-ąją Vilniaus miesto savivaldybėje numatytas viešas susirinkimas, per kurį bus aptariamas sklypo Pylimo g. 17, kur stovi "Lietuva", detalusis planas. Iki numatytos datos visuomenė gali susipažinti su architektų Algimanto Nasvyčio ir Gedimino Paslaičio parengtu sklypo detaliuoju planu, iškabintu Senamiesčio seniūnijoje (Odminių g. 3). Pasiūlymai ir pastabos dėl detaliojo plano teiktini raštu planavimo organizatoriui - UAB "Rojaus apartamentai" ir projekto rengėjui UAB "Jungtinės architektų dirbtuvės". Informuojama, kad po viešo susirinkimo pasiūlymai dėl detaliojo plano nebebus priimami. Taigi susirinkimas nulems sostinės senamiesčio, kur daugiau kaip 40 metų stovi kino teatras "Lietuva", likimą, rašo „Lietuvos žinios“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją