„Abi karalienės įžengė į sostą būdamos 25-erių. Abiems karalienėms būdingas absoliutus, bekompromisis, disciplinuotas ir pasiaukojantis pareigos jausmas, susijęs su jų, kaip monarchių, vaidmeniu“, – lygina aktorė H. Mirren.

Tačiau čia karališkieji panašumai veikiausiai ir baigiasi.

Tyrinėdama Elžbietos I charakterį, aktorė aptiko, kad karalienė buvo „neįtikėtinai ūmi moteris, galėjusi tikrąja šio žodžio prasme nualpti iš pykčio ir tuo pat metu taip juoktis, ypač stebėdama vulgarią komediją, kad galėjo nukristi nuo krėslo... Karališkumu ji pranoko pačią Kleopatrą“, – įsitikinusi aktorė.

Elžbieta II yra, be abejo, gerokai rafinuotesnė.

Elžbietą I yra vaidinusi ne viena garsi aktorė, įskaitant Bettę Davis, Glendą Jackson ir Cate Blanchett.

Filmo „Elžbieta I“ siužetas sutelktas į dvi niekada netekėjusios valdovės meilės istorijas – nuoširdžią meilę Leisesterio grafui (aktorius Jeremy Ironsas) ir tragišką flirtą su gerokai jaunesniu Esekso grafu (aktorius Hughas Dancy).

Nigelo Williamso sukurtame filmo scenarijuje aptiksime nemažai autentiškų intelektualios valdovės žodžių, o Anglijos Vaitholo rūmų aplinka buvo atkurta Lietuvoje, betoninėje sovietinės epochos mokykloje.

„Tai buvo nuostabi dekoracija – viskas vienoje vietoje, tad buvo galima tiesiog vaikščioti iš vieno kambario į kitą“, – džiaugiasi aktorė, apibūdindama monarchės privatumo ir viešumo sugretinimą – „beveik erotišką“ valdovės miegamojo atmosferą visai greta politinių posėdžių kabineto.

Aktorė negailėjo liaupsių ir Mike’o O’Neillo sukurtiems kostiumams.

„Solidėjant valdovės amžiui, jos rūbai vis radikalėjo, o iškirptės vis gilėjo. Sklando daug pakankamai juokingų gandų apie tai, kaip atrodė jos krūtinė“, – juokiasi H. Mirren, niekuomet nesigėdijusi apsinuoginti prieš kameras, tačiau šiame filme to neprireikė.

Aktorė stebėjo du Elžbietos I portretus, kurie laikomi autentiškiausiais valdovės atvaizdais.

„Labai kumpa nosis, ilgas siauras veidas, giliai įdubusios akys. Tai nėra itin gražu, tačiau, be jokios abejonės, įspūdinga“, – pastebi aktorė. „Esu įsitikinusi, kad ji buvo be galo charizmatiška asmenybė. Smagi. Ji buvo linksma... Didelė šaipūnė.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją