„Nuo pirmosios dalies praėjo 20 metų, keitėsi kartos, tad norėjau kultinę pirmojo filmo frazę „Rinkis gyvenimą“ (angl. Choose life) pritaikyti dabartiniams jaunuoliams. Jei jau sugebėjome užkariauti auditoriją tuomet, gal ir dabar galime padaryti kai ką ypatingo? Kaip ir tada, taip ir dabar esu įsitikinęs, jog filmai gali keisti gyvenimus. Būtent dėl to dievinu savo darbą“, – sako D. Boyle’as.

Režisierius pasakoja, jog apie filmo tęsinį buvo mąstoma filmo pasirodymo dešimtmečio proga. Tačiau tuomet nuspręsta, kad parašytas scenarijus nebuvo pakankamai stiprus.

„Su filmų tęsiniais yra tokia problema: visi galvoja, kad užtenka pakviesti tuos pačius aktorius ir juostos lauks neregėta sėkmė. Tačiau tai dar ne viskas. Jei pirmoji dalis buvo sėkminga, pakartoti jos sėkmę yra dvigubai sunkiau, nei sukurti naują kino hitą“, – įsitikinęs D. Boyle’as.

Tačiau praėjus dviem dečimtmečiams jis jautėsi užtikrintai: pakvietė ne tik tuos pačius aktorius, bet ir rankose laikė stiprų scenarijų.

„Skaitant scenarijų man šiurpo oda. Atrodo, grįžau laiku į praeitį, juk su tais šmikiais tuomet praleidome tikrai gerą laiką. Dabar viskas buvo ne ką blogiau“, – juokiasi aktorius Jonny Lee Milleris.

„Traukinių žymėjimas 2“ debiutavo Berlyno filmų festivalyje ir sulaukė daugybės kritikų liaupsių. Juosta pasakoja apie tą patį Rentoną, kuris pasiilgęs Škotijos – vienintelės vietos, kurią gali vadinti namais, susitinka ir susitaiko su anuometiniais bičiuliais: „Nesveikuoju“ (Sick Boy) Saimonu Viljamsonu (aktorius Jonny Lee Milleris) ir Denieliu „Spadu“ Merfiu (akt. Ewenas Bremneris). Abu Škotijoje pasilikę jo draugai (kaip ir pats Rentonas) jau seniausiai nebevartoja heroino ir vengia kalėjime sėdinčio, psichopatiškų polinkių turinčio Francio Begbio (akt. Robertas Carlyle‘as). Tačiau pastarasis, atlikęs bausmę, pats juos susiranda.

Prisimindama audringas jaunystės dienas, šaunioji ketveriukė ir pati nepajunta, kaip įsipainioja į naują pražūtingą veiklą – pornografijos pasaulį.

Ar Rentonui ir jo bičiuliams pagaliau pavyks pasirinkti gyvenimą? Tai pamatysime jau kovo 10 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją