Dar 1990-aisiais Coenų parašytas scenarijus buvo skirtas G. Clooney, juostoje turėjusiam atlikti pagrindinį vaidmenį. Praėjus dviem dešimtmečiams, nuo originalo dulkes nupūtęs aktorius šią istoriją pasirinko šeštajam savo režisuotam filmui. Pridėjęs „Fargo“ stiliaus siužetinę liniją ir nepagailėjęs juodojo humoro, G. Clooney jau gruodžio 1-ąją Lietuvos žiūrovams pristatys mistinę kriminalinę komediją „Suburbikonas“.

„Jeigu scenarijus neužgauna niekieno jausmų – meskite jį lauk, nes tai – blogas scenarijus“, - vienbalsiai tikina E. ir J. Coenai, prisipažįstantys, jog rašydami niekuomet dėl nieko nepergyvena, nesilaiko loginės sekos ir kartais vieną ar kitą detalę užrašo net nesuvokdami jos reikšmės, o tiesiog norėdami ją įterpti. „Kartais rašydamas scenarijų padarau ką nors nelogiško. Vien todėl, jog taip noriu. Žinau, jog tai filmui suteiks išskirtinumo – jaučiu tai kažkur giliai pasąmonėje“, - apie vadovavimąsi intuicija kalba Ethanas.

„Suburbikone“, pasakojančiame apie saujelę beviltiškų žmonių, priėmusių eilę neteisingų sprendimų, pagrindinį vaidmenį atliko Mattas Damonas, kuris tikina, jog tai – „niūrus ir labai juokingas filmas. Brolių Coenų humorą padauginkite iš George Clooney stiliaus ir... teisingai, gausite tik daug pozityvios energijos!“, - tikina aktorius, šį projektą bei netrukus kinuose pasirodysiančią juostą „Sumažinti žmonės“ (angl. „Downsizing“) vadinantis mėgstamiausiais savo šių metų projektais.

Gruodžio 1-ąją Lietuvos kinuose startuosiantis „Suburbikonas“ pasirodo esąs tikra 1959-ųjų amerikietiška svajone – čia įsikūrusi draugiška baltųjų bendruomenė, gatvėse vyrauja ramybė, idealios ligoninės priima idealius pacientus, o idealių prekybos centrų lentynose guli tik idealios prekės. Vienos tokių idealių šeimų gyvenimas griūva, kuomet į namus įsilaužus nusikaltėliams, apiplėšimo metu žūva Niko (akt. Noah Jupe) mama Rouz (akt. Julianne Moore).

Smalsumo vedinas vaikas pamažu ima nujausti, jog aplink vyraujanti palaima yra apgaulinga, o gyvenimas Suburbikone atrodo idealiu tik iš pirmo žvilgsnio. Deja, ieškant kelio tiesos link, Nikas susiduria su aršiu tėvo (akt. Matt Damon) pasipriešinimu. Pastarasis pasiryžęs bet kokia kaina išsaugoti šeimos ramybę ir nuolat stoja sūnui skersai kelio. Suprasdamas, jog aplinkiniai tarsi susitarę kažką slepia, Nikas patenka keistų įvykių verpetan, kuris įsisuka Suburbikone apsigyvenus pirmajai juodaodžių šeimai...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją