Buvo planuota, kad filmas "Boratas: kultūrinės Amerikos pamokos šlovingos Kazachstano tautos naudai" ("Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan") iškart pasirodys 2000 kino teatrų, tačiau paaiškėjo, kad tik 27 proc. žiūrovų žino, kas tasai Boratas.

Amerikos organizacijai "National Research Group" atlikus apklausą, dabar kino kompanija filmą pristatys tik 800 kino teatrų. Neaiškus ir tolesnis filmo likimas, nes ateityje buvo planuota parodyti jį iki 2,2 tūkst. kino teatrų ekranuose, praneša "Los Angeles Times".

Kino kompanijai "Fox" jau iškilo rimtų problemų parduodant juostą ne stambiuose miestuose, kur Boratas turi daugiausia šalininkų.

Praėjusiais metais šios Centrinės Azijos valstybės Užsienio reikalų ministerija pagrasino prieš S.B.Coheną imtis teisinių veiksmų, kai jis per tarptautinį muzikinių apdovanojimų renginį suvaidino Boratą, atskridusį išgalvotos oro linijų kompanijos "Air Kazakh" lėktuvu su orsraigčiais, kurį pilotavo vienaakis lakūnas, įsitvėręs degtinės butelį.

Savo pokštuose Boratas devintąją pagal dydį valstybę vaizdavo kaip kraštą, kur karvių varymas laikomas sportu, o šunų šaudymas - pramoga.

Savo filme S.B.Cohenas vaizduoja kazachus kaip moterų neapkenčiančią, rasistų ir antisemitų tautą, mėgstančią gerti fermentuotą arklių šlapimą.

Kazachstano valdžia uždarė S.B.Coheno tinklalapį "www.borat.kz", priversdama jį persikelti į naują svetainę "www.borat.tv".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją