Ekscentriška komedija, kurioje išjuokiama Amerika, bet taip pat šaipomasi iš pramanyto Kazachstano, kur be kitų keistų dalykų žmonės geria fermentuotą arklių šlapimą, jau dvi savaites neužleidžia populiariausio filmo pozicijų.

Praėjusiais metais Kazachstano vyriausybė pagrasino S.B.Cohenui "teisiniais veiksmais". Į tai žydų kilmės komikas Borato lūpomis atsakė, kad visiškai palaiko "savo" vyriausybės sprendimą "paduoti į teismą tą žydą".

Nuo tada vyriausybė sušvelnino savo poziciją. Pareigūnai teigė suprantantys, kad tai yra satyra, kuriame neketinama juodinti Kazachstano. Tačiau Kazachstano ir kaimyninės Rusijos kino teatrams vis tiek buvo uždrausta rodyti šį "įžeidžiantį" filmą.

S.B.Cohenas šią savaitę interviu vienam JAV žurnalui taip pat paaiškino, kad "šaipomasi ne iš Kazachstano".

Penktadienį prie šios kontroversijos prisijungė populiarus bulvarinis savaitraštis "Karavan", pasiuntęs savo korespondentą į Vieną pažiūrėti filmo "Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė" (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan").

"Kultūrinė patirtis tikrai nėra nukreipta prieš Kazachstaną, Rumuniją ar žydus... Tai siaubingai antiamerikietiškas filmas, - rašė laikraštis. - Jis neįtikėtinai linksmas ir liūdnas tuo pačiu metu".

"Manau, tai geriausias metų filmas", - pareiškė korespondentas Andrejus Šuchovas.

Didžioji dalis Kazachstano žiniasklaidos ir visuomenės, nesuprantantys Borato, iki šiol ignoravo pasaulinį triukšmą.

Savaitraštis, kuris yra liberalus, bet paprastai išlieka lojalus šalies vadovybei, pacituodamas filmo sceną, kurioje Boratas mėgina nuraminti savo prodiuserį, kai ką patarė ir vyriausybei.

"Atsipalaiduok, Azamatai!", - pasiūlė "Karavan".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją