Filmo "Priešas už vartų" savotiškoje dvikovoje dalyvaujančius rusų ir vokiečių snaiperius vaidina britas Jude'as Law (Džudas Lo) ir amerikietis Edas Harrisas (Edas Harisas).

Meilės istorija per šį mūšį, kurį laimėjo Sovietų Sąjunga ir kuris pakeitė karo eigą, užsimezga tarp J. Law herojaus ir Rachel Weisz (Reičel Veis) įkūnytos rusės snaiperės.

Filmą režisavo Jean-Jacques Annaud (Žanas Žakas Ano), išgarsėję "Rožės vardu" (The Name of the Rose) ir "Septyneriais metais Tibete" (Seven Years in Tibet). Tai vienas brangiausių kada nors Vokietijoje pastatytų filmų, kainavęs 80 mln. JAV dolerių (320 mln. litų).

Filmas buvo statomas atnaujintoje kino studijoje Babelsberge netoli Berlyno, kuri išgarsėjo 3-iajame dešimtmetyje, pradėjus dirbti tokiems žmonėms, kaip Fritzas Langas (Fricas Langas).

"Priešas už vartų" laikomas filmu, atgaivinusiu didelio biudžeto juostų gamybą Europoje ir panaikinusiu Holivudo monopolį šioje srityje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją