Bilietai pradėti pardavinėti tik pirmadienį, bet organizatoriai sakė, kad jų jau nupirkta 420 tūkstančių.

12 dienų truksiantį festivalį pradės vokiečių režisieriaus Tomo Tykwerio, išgarsėjusio 1998-ųjų filmu "Bėk, Lola, bėk" (Run Lola Run), "Dangus" (Heaven), kurio pasižiūrėti atvyks Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis ir dar 2,5 tūkst. svečių.

Šiemetinę Berlinalę vasario 17 dieną užbaigs atnaujinta 1940-ųjų Charlie Chaplino antifašistinė satyra "Didysis diktatorius" (The Great Dictator), o iki to laiko festivalio rengėjai stengsis patenkinti net ištvermingiausius ir kantriausius žiūrovus.

Berlinalė yra vienas iš trijų svarbiausių Europos kino festivalių, nusileidžianti tik Kanams ir prilygstanti Venecijai.

Naujasis festivalio direktorius Dieteris Kosslickas (Dyteris Koslikas) kalbėdamas apie renginio mastą sakė: "Bus didelė auditorija. Galės ateiti ir paprasti žmonės. Bus tikra audiencija, tikri žinovai ir 3,4 tūkst. žurnalistų. Tai sprogstamasis mišinys, tai unikalu".

Gerbėjai ir fotografai turbūt labiausiai persekios tokius svečius, kaip R.Crowe, kuris reklamuoti "Oskarams" nominuotą "Nuostabų protą" (A Beautiful Mind) turi atvykti kartu su režisieriumi Ronu Howardu.

Dėl festivalio apdovanojimo - "Auksinio lokio" - varžysis 23 filmai; Berlyne įvyks 18 jų pasaulinės premjeros.

Tarp pagrindinių varžovų yra "Uosto naujienos" (The Shipping News), kuriose vaidina Kevinas Spacey, "Tenenbaumai" (The Royal Tenenbaums), dėl kurių žavimasi Gene'u Hackmanu (Džinu Hakmanu), "Airisė" (Iris) apie britų rašytoją Iris Murdoch, kurią vaidina Judi Dench, ir "Monstrų balius" (Monster's Ball) su Billy Bobu Thorntonu ir Halle Berry.

Apdovanojimų taip pat sieks prancūzų detektyvinis miuziklas "8 moterys" (8 Femmes), kuriame C.Deneuve įtariama žmogžudyste, ir du filmai, kuriuose vaidina australė C.Blanchett.

Berlyne visų dėmesys kryps ir į tris debiutuojančius režisierius bei vokiečių filmus, kurių šiemet pristatoma net keturi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją