Atidarymo šventę specialiuose festivalio rūmuose prie Potsdamo aikštės ves garsi Vokietijos komikė Ankė Engelkė ir festivalio direktorius Dieteris Kosslickas (Dyteris Koslikas).

Iki vasario 15 dienos festivalio žiūrovai galės išvysti apie 400 filmų, o dar 400 bus parodyta filmų platinimo firmų atstovams skirtoje komercinėje programoje.

Į Berlyną žada atvykti tokios Holivudo žvaigždės, kaip Jackas Nicholsonas (Džekas Nikolsonas), Diane Keaton (Diana Kyton), Juliette Binoche (Džulieta Binoš), Robinas Williamsas (Robinas Viljamsas), Nickas Noltė (Nikas Noltė) ir Ethanas Hawke'as (Itanas Hokas).

Nieko smulkiau nepaaiškinusi, N.Kidman praėjusią savaitę pranešė, kad neatvyks. Remiantis nepatvirtintais pranešimais teigiama, jog aktorei negavus Kino meno ir mokslo akademijos nominacijos ir "Šaltajam kalnui" nepatekus tarp pretendentų į geriausio filmo apdovanojimą, ji nebeteko noro dalyvauti viešuose renginiuose.

Be 23 juostų, kurios varžysis dėl prestižinio "Auksinio lokio" apdovanojimo, festivalio direktorius Dieteris Kosslickas (Diteris Koslikas) šiemet siūlys ypatingą dėmesį atkreipti į Pietų Amerikos ir Pietų Afrikos režisierių sukurtus filmus.

Berlinalėje bus rodomi filmai apie dešimtmetį po pirmųjų laisvų rinkimų Pietų Afrikoje, be to, garbės viešnios teisėmis dalyvaus legendinė dainininkė Miriam Makeba (Mirjam Makeba).

Tarp Pietų Amerikoje sukurtų filmų dėl "Auksinio lokio" varžysis Danielio Burmano juosta "Prarastas apsikabinimas" (Lost Embrace), pasakojanti apie argentinietį, ieškantį tėvo, kuris dingo tarnaudamas Izraelyje, ir Joshua Marstono (Džošua Marstono) filmas "Marija, malonės pilnoji" (Maria Full of Grace) apie merginą, kuri Kolumbijoje įsivelia į prekybą kvaišalais.

Į festivalį savo naujuosius filmus atvežė režisūros veteranai Ericas Rohmeris (Erikas Romeris) ir Theo Angelopoulos (Teo Angelopulas) bei garsūs britų kino meno kūrėjai Kenas Loachas (Kenas Loučas) ir Peteris Greenaway (Piteris Grynavėjus).

Jau devintą kartą organizuojamos labdaros šventės "Cinema for Peace" garbės svečiais šįkart bus "Žiedų valdovo" aktorius Christopheris Lee (Kristoferis Li) ir Holivudo garsenybė Liza Minnelli (Laiza Mineli).

Berlyno kino festivalio retrospektyvinės programos, skirtos JAV kino istorijai, pavadinimas yra "Naujasis Holivudas 1967-1976 metais. Vargai Svajonių šalyje". Vien šioje programoje bus pademonstruoti septyni filmai su Dž. Nikolsonu.

Šių metų garbės apdovanojimas už viso gyvenimo kūrybinius nuopelnus bus įteiktas režisieriui Fernandui Solanui iš Argentinos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją