Kino platinimo kompanija „Acmefilm“, norėdama paskatinti žmones, kurie kinu domisi plačiau ir filmus renkasi įdėmiau nei eilinis žiūrovas, kartu su naujienų portalu DELFI skelbia konkursą: iš keturių puikiai lietuviams pažįstamų žmonių portalo skaitytojai siūlo išrinkti vieną, labiausiai vertą kelionės į gegužę vykstantį tarptautinį Kanų kino festivalį.

„Kanų kino festivalis – kiekvieno kino mėgėjo svajonė. Mažas miestelis Prancūzijoje kartą per metus virstantis kino Meka, sutraukia visus, išprotėjusius dėl filmų. Kartą ten pabuvę žmonės, nori grįžti ir vėl“, - pasakoja konkurso sumanytojai, kino platinimo kompanijos „Acmefilm“ atstovai.

DELFI skaitytojams siūloma susipažinti su žinomais kino mėgėjais ir įvertinti, kuriam iš jų turėtų atitekti kelionė į Prancūzijos Rivjerą, galimybė žengti ryškiai raudonu festivalio kilimu ir pirmam pamatyti įdomiausius ir naujausius kino režisierių darbus.

1. Aleksandras Pogrebnojus

2. Karina Krysko

3. DJ Mamania

4. Egmontas Bžeskas

Balsuoti galite kolonoje dešinėje. Dėmesio! Iš vieno kompiuterio galima balsuoti ne daugiau nei penkis kartus. Visi kiti balsai bus anuoliuoti.

ALEKSANDRAS POGREBNOJUS

Nedaugelis žino, kad dizaineris Aleksandras Pogrebnojus domisi ne tik poezija ir kulinarija, tačiau ir kinu, o jo senelė Lidija Kupstaitė buvo žinoma aktorė. Dizainerių Aleksandro Pogrebnojaus ir Vidos Simanavičiūtės duetas 2006 – ųjų pavasario – vasaros kolekciją sukūrė įkvėpti kino filmų ir kino įvaizdžių, o kolekcija buvo pristatyta kino teatre.

Kinas man - laiko mašina.

Mėgiamiausi kino režisieriai: Luis Buñuel už filmą „Skurdus buržuazijos žavesys“, Jurijus Noršteinas už „Ežiuką rūke“ ir „Pasakų pasaką“, Andrėjus Tarkovskis už „Veidrodį“, Liliana Cavani už „Naktinį portjė“, Stanley Kubrickas už „Prisukamą apelsiną“, Michelangelo Antonioni už „Blow Up“, Jurijus Germanas už „Mano draugą Ivaną Lapšiną“, Arūnas Žebriūnas už „Paskutinę atostogų dieną“, Ettore Scola už „Balių“, Leni Riefenstahl už „Olimpiją“, Jean – Luc Godard‘as, Woody Allenas, Werneris Herzogas, Ingmar Bergman, ypač už filmą „Septintas antspaudas“, Kodėl būtent šie režisieriai? Visi matę jų filmus supras...

Daug kartų galėčiau žiūrėti: Alano Parkerio „Pink Floyd - sieną“ (dažnai ir žiūriu), Wolfgango Peterseno „Laivą“, Andrėjaus Tarkovskio „Stalkerį“, visus filmus su Joanna Shimkus, Liv Ullman ir Charlotte Rampling.

Aktorius ar režisierius, su kuriuo turėčiau apie ką pasišneketi: Fernandelis, Woody Allenas, Krokodilas Gena...

Jei režisuočiau filmą, tai tokį kaip Dziga Vertovo „Žmogus su kino kamera“

Su kuo man asocijuojasi Kanų kino festivalis: daug nuostabių moterų, su kuriomis galėčiau susipažinti tik kitame gyvenime, ypač jeigu atgimčiau ne ešeriu žaliu, o Velso princu.

KARINA KRYSKO

Popmuziką ir džiazą dainuojanti Karina Krysko jau pažįstama ir kino žiūrovams. Atlikėja įgarsino keletą herojų animaciniuose filmuose, tarp jų – vienoje populiariausių pernai metų juostų vaikams – animacinėje komedijoje „Ant bangos“.

Kinas man – galimybė pamiršti, kas vyksta aplinkui, laisvalaikio praleidimo būdas. Geriausias kinas tas, kuris palieka daug minčių ir jo nepamiršti per dieną.

Mėgiamiausi kino režisieriai: Quentinas Tarantino, už abi „Nužudyti Bilą“ dalis, už tai, kad turi stilių, kurio su niekuo nesupainiosi, už tai, kad yra kitoks.

Daug kartų galėčiau žiūrėti: nė vieno, nes dar yra daugybė nematytų gerų filmų.

Aktorius ar režisierius, su kuriuo turėčiau apie ką pasišnekėti: tokių yra labai daug. Man būtų įdomu paklausti, kaip jie sugeba vaidindami įsikūnyti į personažą, o po to sėkmingai grįžta į gyvenimą ir vėl būna savimi. Norėčiau susitikti Anthony Hopkinsą ir Nicole Kidman.

Jei režisuočiau filmą, tai tokį kaip... „Šeštasis pojūtis“, „Modiljanis“ ar „Nužudyti Bilą“.

Su kuo man asocijuojasi Kanų kino festivalis: su apdovanojimais, su įdomiais žmonėmis. Manau, kad kiekvienam kinu besidominčiam žmogui noras nuvažiuoti ten yra labai didelis.

DJ MAMANIA

DJ Mamania propaguoja ne tik sveiką gyvenimo būdą, žiemas leidžia kalnuose, o savaitgalius - prie didžėjaus pulto įvairiuose Lietuvos ir pasaulio klubuose. Grupės „G&G Sindikatas“ narys dievina kiną, o jo namuose filmų DVD diskų ne mažiau nei muzikos plokštelių.

Kinas man – naujų emocijų ir jausmų išraiškos sprendimų atradimas. Vienas geriausių laiko praleidimo būdų, aišku, jeigu filmas, kurį žiuri tuo momentu, yra geras.

Mėgiamiausi kino režisieriai: Quentinas Tarantino, už tai, kad mano paauglystė buvo apsupta jo filmų ir už tai, kad visi garso takeliai vis dar verčia domėtis tolesne tuose filmuose skambėjusių kūrinių atlikėjų diskografija („Bulvarinis skaitalas“, „Keturi kambariai“, abi „Nužudyti Billą“ dalys)

Robertas Zemeckis, už dvi valandas „Foresto Gumpo“ 1995-aisiais per „Tele 3” ir už riedlentes pirmojoje ir antrojoje „Atgal į ateitį“ dalyse.

Jamesas Cameronas, todėl, kad mano tėvas visą naktį pasakojo mamai įspūdžius, kai jį nusivedžiau į kino teatrą pažiūrėti „Titaniko“. Už nostalgiją „Terminatoriui“, „Rembo“ ir filmui „Gelmė“!

Daug kartų galėčiau žiūrėti „Karalių Niujorke“, „Gražią moterį“ , Paulo Haggiso „Avariją“, „Empire Records“, „Sidro namų taisykles“.

Aktorius ar režisierius, su kuriuo turėčiau apie ką pasišnekėti: Christopheris Walkenas, Charlize Theron ir Morganas Freemanas.

Jei režisuočiau filmą, tai tokį kaip „Forestas Gumpas“ ar „Sidro namų taisyklės“.

Su kuo man asocijuojasi Kanų kino festivalis: su filmu „Pono Byno atostogos“. Juokauju! Jei rimtai, tai su Tarantino laimėta „Auksinės palmės šakele“ už „Bulvarinį skaitalą“, su Michaelo Moore‘o „Sicko“ premjera ir su Santa Monika Kalifornijoje, nes ten yra tokia pat gatvė prie vandenyno kaip Kanuose.

EGMONTAS BŽESKAS

Prieš tapdamas populiarios grupės „69 danguje“ prodiuseriu, Egmontas Bžeskas buvo žinomas kaip menininkas ir dailininkas. Tačiau daugeliui paslaptis, kad šou pasaulio žvaigždės kūrybinėje biografijoje – jo paties režisuotas trumpametražis filmas „Šeima S“. Prodiuseris prisipažįsta, kad savo namuose įsirengė puikią filmų žiūrėjimo aparatūrą ir neretai su draugais leidžia vakarus žiūrėdami filmus.

Kinas man svarbus nuo vaikystės, nes užaugau kino teatre. Mama vedėsi mane į tokių klasikų kaip Federico Fellini filmus, esu juos visus matęs. Dabar žiūriu įvairiausius filmus, tačiau ypatingai nesidomiu garso ar vaizdo efektais. Mane kur kas labiau traukia pastebėti savitą režisieriaus braižą, operatoriaus žvilgsnį.

Mėgiamiausi kino režisieriai: Federico Fellini, Davidas Lynchas, Quentinas Tarantino, Michelangelo Antonioni.

Daug kartų galėčiau žiūrėti: kadaise ne kartą peržiūrėjau Danny Boyle „Traukinių žymėjimą“. Ne sykį mačiau Patrice Leconte „Merginą ant tilto“ – už intelektualiai perteiktus vyro ir moters santykius.

Aktorius ar režisierius, su kuriuo turėčiau apie ką pasišnekėti: Robertas De Niro, Jackas Nicholsonas, su kuriuo norėčiau pašnekėti apie jo personažą Stanley Kubricko „Švytėjime“.

Jei režisuočiau filmą, tai pats rašyčiau jam scenarijų. Net kai turėjau savo teatrą, nepatikdavo statyti kitų parašytas pjeses. Man patinka kūryba nuo pradžios iki pabaigos, perteikti savo idėją ir viziją.

Su kuo man asocijuojasi Kanų kino festivalis: su prabanga, raudonu kilimu, su žymiais žmonėmis ir ore tvyrančiu chaosu. Su galimybe pažiūrėti daugybę filmų per dieną. Mano rekordas – devyni...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją