Tarptautinis Dublino kino festivalis (Audi DIFF) yra didžiausias Airijoje vykstantis kino festivalis su puikia tarptautine programa ir su ambicijomis iki 2022 m. tapti tapti vienu iš top 10 Europos kino festivalių, rašoma pranešime spaudai.

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ buvo atrinkti į dokumentinių filmų konkursinę programą. A. Matelio filmas dėl geriausiojo vardo varžosi su 17 kitų filmų, tarp kurių „Oskaro“ laureatės Vanessos Redgrave filmas „Sea Sorrow“ ir prestižinio dokumentinių filmų festivalio IDFA laimėtojas „The Other Side of Everything“ (rež.Mila Turaljic).

„Ši premjera ir dalyvavimas Dublino festivalyje man labai svarbus. Šiaurės Airijoje ir Airijoje prasidėjo mūsų filmo filmavimai, mat tuo metu 2016-aisiais ten vyko vienas „Giro d’Italia“ etapas. Airių koprodiuseriai buvo pirmieji, kurie turėdami ribotus finansinius resursus, padarė labai daug“, – sako režisierius.

Jis pasakoja, kad bilietai į filmo seansą Dubline buvo išparduoti jau prieš dvi savaites, o po seanso vykusią diskusiją moderavo režisierius Adrian McCarthy. Jis pats yra sukūręs dokumentinį filmą apie dviračių sportą „Rough Rider“, paremtą buvusio airių dviratininko, o vėliau žurnalisto Paul Kimmage knyga.

„Nuostabieji lūzeriai“ leidžia pajusti karštį ir skausmą, tvyrantį profesionalaus dviračių sporto varžybose. Tai filmas, parodantis, ką tai iš tiesų reiškia“, – Arūno Matelio filmą apibūdino Dublino kino festivalio direktorė Gráinne Humphreys.

Festivalio konkursinių programų nugalėtojai paaiškės apdovanojimų ceremonijoje kovo 4-ąją dieną. Tarptautinis Dublino kino festivalis iš kitų pasaulyje išsiskiria tuo, kad dėl pagrindinio žiūrovų prizo „Audience Award“ kartu varžosi ir vaidybiniai, ir dokumentiniai filmai.

DIFF prioritetas – skleisti, skatinti ir stiprinti kino, kaip meno, pozicijas. Kiekvienais metais žymūs svečiai kviečiami būti festivalio globėjais: Dame Angela Lansbury, Richardas Gere'as, Claudia Cardinale, Ericas Bana, Benas Wheatley, Cillian Murphy Jack Reynor. Už indelį į kiną festivalio „Volta“ apdovanojimu pagerbti: Danny DeVito, Costa-Gavras, Stellan Skarsgård, Al Pacino, François Ozon, Thierry Frémaux, Paolo Sorrentino, Vanessa Redgrave.

Filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ šiuo metu rodomas Lietuvos kino teatruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)