Pasak judėjimo „Už Lietuvą be kabučių“ narių, preliminariais duomenimis, planuojamas pastatas bus 18 metrų aukščio ir „praaugs“ „Lietuvą“. Todėl baiminamasi, kad jis užstos barokinę architektūrą ir atsiveriančią sostinės panoramą.

Norintys pažvelgti į Senamiestį iš planuojamo statyti pastato aukščio buvo keliami kranu. Būsimo pastato aukštis matuotas surištais šalikais su užrašu „Lietuva“. „Nepasiekėme 18 metrų, bet jau akių lygyje buvau pakilęs virš aplinkinių namų stogų. 18 metrų nuo žemės paviršiaus – aukščiau visų namų stogų“, - įspūdžiais nusileidus dalijosi G. Urbonas.

Menininkas baiminosi, kad naujas pastatas ne tik bus dar aukštesnis, tačiau jį pastačius sumažės aikštė buvusio kino teatro prieigose. Ši teritorija pirmadienį žymėta ištiestais kartono lakštais, kurie buvo išpiešti užrašais „Pašaliniams įeiti draudžiama“, „piktas šuo“, seanso pabaiga“ ir kitais.

Jis taip pat perspėja, kad statant požeminius garažus gali būti prisikasta iki požeminių Vingrių šaltinių, dėl ko gali pasikartoti sugriuvusio namo Šiaulių gatvėje tragedija.

Menininkų akciją filmavo ne tik Lietuvos televizijos, bet ir Vokietijos-Prancūzijos kultūros kanalas „Arte“.

DELFI primena, kad praėjusių metų spalį bendrovė „Rojaus apartamentai” įsigijo „Lietuvos” kino teatro pastatų kompleksą iš „Vilniaus prekybai” priklausančios bendrovės „Regiono investicija”. Dabar „Rojaus apartamentams” nuosavybės teise priklauso buvusios „Lietuvos” pastatas ir sudaryta žemės nuomos sutartis iki 2093 m. „Rojaus apartamentų” akcininkai – 90 proc. akcijų valdanti bendrovė „Cinema Scotland” ir įmonė „M2 Invest”, turinti 10 proc. akcijų bei atsakinga už projekto plėtrą ir įgyvendinimą.

Į naująjį pastatą planuojama investuoti 25 – 30 milijonų litų, tačiau statyboms trukdo iki šiol nepatvirtintas ir teismui apskųstas teritorijos detalusis planas. Sklypo detalųjį planą turėtų tvirtinti Vilniaus taryba.

Nors dar nėra aišku, kada ir ar iš viso bus pradėtos naujojo pastato statybos, būsimame pastate planuojamame įrengti kino centre jau planuojami renginiai bei kuriama programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ kino programa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją