Šiais metais aukščiausiai klasei priskiriamas tarptautinis festivalis startavo birželio 23-iąją. Festivalis truks iki liepos 2 dienos, kuomet paaiškės konkursinių programų nugalėtojai.

Filmą kartu su komanda pristačiusi vieno iš pagrindinių – Vilės – vaidmens atlikėja, LNDT aktorė, „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatė Toma Vaškevičiūtė šį savo vaidmenį kine vadina ne tik sėkmingu, bet ir nepaprastai vertingu. „Pirmą kartą dalyvavau tokio lygio ir masto festivalyje - čia didžiulė tarptautinė festivalio programa, daugybė lankytojų, dalyvių, žurnalistų... Ypatingai netikėta tai, jog Maskvoje palankiai buvo vertinami filmo aspektai, Lietuvoje laikyti minusais, pavyzdžiui charakteringi stambūs planai ir filmo tempas. Ypač daug gerų atsiliepimų sulaukėme dėl aktorių parinkimo – tai didelis profesinis įvertinimas. Maloniai nustebino žiūrovų nuoširdumas, gebėjimas ir noras dalintis mintimis, pojūčiais, vertingai diskutuoti – tai labai naudinga kūrėjui“,- kalbėjo aktorė. Pasak T. Vaškevičiūtės, visa „Anarchijos Žirmūnuose“ komanda savotiškai debiutavo už Lietuvos ribų, todėl labai malonu sulaukti vis daugiau tarptautinio dėmesio ir vertinimų.

Debiutinis S. Drungos darbas konkursinėje perspektyviems kūrėjams skirtoje programoje varžysis su Prancūziją, Vokietiją, Austriją, Pietų Korėją ir kitas šalis atstovaujančiomis kino juostomis. Iš viso į konkursinę programą „Perspektyvos“ pateko aštuonių pasaulio šalių filmai, atrinkti iš beveik poros tūkstančių teikusiųjų paraiškas.
„Pristatant filmą festivalio programoje ir spaudos konferencijos metu jautėme didžiulį susidomėjimą tiek pačiu kūriniu, tiek komanda. Įdomu, jog daugiausiai teigiamų žiūrovų ir profesionalų vertinimų sulaukė filmo aktorių sudėtis, kurią Maskvos spauda įvardijo „filmo šerdimi, kuriančia iki skausmo nuoširdžią, taiklią ir tikrą istoriją“.

Žinoma, „Perspektyvų“ programoje dalyvauja daug debiutuojančių režisierių, sunku iš anksto vertinti galimus prizininkus. Tačiau galimybė dalyvauti festivalyje, varžymasis konkursinėje programoje, taip pat palankūs spaudos atsiliepimai džiugina“, - pasakojo filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

Šiemet pasiekti susitarimai dėl filmo „Anarchija Žirmūnuose“ platinimo Didžiojoje Britanijoje, JAV, svarbiausiose Europos kino rinkose: Italijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, taip pat Prancūzijoje bei kitose prancūziškai kalbančiose šalyse ir regionuose – Monake, Andoroje, Korsikoje ir Liuksemburge.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)