68-erių K. Bates per ceremoniją pasakė emocingą kalbą ir prisiminė, kaip prieš kelerius metus jau manė, kad jos karjera baigta, bet tada gavo vaidmenį seriale „Amerikietiška siaubo istorija“.

Ji sakė, kad kelis apdovanojimus pelnęs Ryano Murphy serialas ją „iš tikrųjų sugrąžino į gyvenimą“ tuo metu, kai ji turėjo sveikatos problemų ir bandė susitaikyti su NBC serialo „Gyvenimas pagal Harietą“ nutraukimu.

Ji taip pat prisiminė savo proveržį Holivude. Kai K. Bates buvo 42 metai, aktorė pelnė „Oskarą“ už įsimintiną seselės, pamišusios dėl rašytojo, kurį įkūnijo Jamesas Caanas, vaidmenį 1990 metų filme „Mizerė“ pagal Stepheno Kingo romaną.

„Prieš šešiasdešimt metų aš stovėjau visai netoli šios vietos su savo mylima teta Lee, – kalbėjo ji priešais teatrą „TLC Chinese“ Holivudo alėjoje. – Mes norėjome pažiūrėti „Karalius ir aš“. O po 34 metų aš sugrįžau į tą patį teatrą su kitu karaliumi vardu Stephenas ir filmu „Mizerė“, pakeitusiu mano gyvenimą.“

Shirley MacLaine ir Billy Bobas Thorntonas, kurie kartu su K.Bates pasirodys filme „Blogasis Santa 2“, taip pat pasirodė ceremonijoje ir gyrė ją už talentą ir labdaringą veiklą.

„Ji tokia aktorė, kurią myli ne tik publika, gerbėjai ir kritikai, bet ir aktoriai, kurie žino, kokia ji gera ir ką ji sugeba“, – sakė B.B.Thorntonas.

„Kalbėsiu trumpai ir tik pasakysiu, kad jei galėčiau būti moterimi, būčiau Kathy Bates“, – sakė jis.
Aktorė, kuri pergyveno kiaušidžių ir krūties vėžį, paskyrė savo žvaigždę aštuonmetei mergaitei Emmai, kovojančiai su limfedema. Ši liga, kuri sukelia galūnių tinimus, dažnai pasireiškia vėžiu sergantiems žmonėms.