„Bunga Bunga“ vakarėliai

Būdamas politikos viršūnėje, S. Berlusconi žiniasklaidoje pagarsėjo savo organizuojamais „bunga bunga“ vakarėliais, kuriuose lankydavosi gražiausios Italijos moterys. Šie vakarėliai tapo tokie garsūs, kad net buvo apdainuoti Italijos nacionalinėje televizijoje, o „bunga bunga“ tapo populiariu posakiu socialiniuose tinkluose ir popkultūroje ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Režisierius Paolo Sorrentino, pasižymintis ypatingu estetikos suvokimu, filme „Silvio“ rodo ne vieną įspūdingai režisuotą puotą.

Silvio drugeliai

S. Berlusconi ypatingai myli drugelius. Jo vilose pastatyti specialiūs aptvarai jiems auginti. Tose pačiose vilose gražioms moterims negalintis atsispirti S. Berlusconi rengia privačius vakarėlius. Negailėdamas dovanų savo gražuolėms, milijardierius kiekvienai ant kaklo pakabindavo po drugelio formos pakabuką, reiškiantį, kad nuo šiol jos yra jo „drugeliai“.

Il Presidente

Tradiciškai Italijos premjerams žiniasklaida ir komentatoriai priskiria pravardes, atspindinčias politiko asmenybę ir valdymo stilių. Silvio Berlusconi pravardės itin taiklios. Filme politikai į jį kreipiasi Il Presidente (nors prezidento posto S. Berlusconi niekada neužėmė), apie jį kalbėdami žmonės Silvio vadina lui (jis), o jo drugeliams jis tiesiog yra Papi (tėvukas). Il Cavaliere (riteris) politikas buvo pradėtas vadinti po to, kai 1977 m. jis tapo jauniausiu riterių brolijos, skirtų verslininkams, nariu.

Geriausias pardavėjas Italijoje

Pirmuosius milijonus užsidirbęs iš nekilnojamojo turto statybų, S. Berlusconi filme rėžia kalbą, įtikindamas paprastą moterį nusipirkti neegzistuojantį butą. Ne veltui gera iškalba garsėjantis vyras greitai susikrovė turtus ir tapo medijos magnatu – šiuo metu vienos didžiausių įmonių „Mediaset“ įkūrėju, valdančią didelę Italijos televizijos dalį.

Netikras vulkanas

Kalvoje šalia Sardinijoje esančios vilos milijardierius įrengė netikrą ugnikalnį, kuriuo norėjo nustebinti savo vakarėlio svečius. Netikru žemės drebėjimu pažymėtas išsiveržimas išgąsdino kaimynus ir jie net iškvietė ugniagesius, kurie atvykus, sužinojo, kad tai tebuvo ministro pirmininko pokštas. Filme ši ugnikalnio manija tampa svarbiu motyvu, iliustruojančiu S. Berlusconi savivertę. Ar ugnikalnis tikrai išsiverš – atsakymas „Silvio“ kino seansuose.

Filmo „Silvio“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją