Ruošiantis juostos jubiliejui, thehollywoodnews.com pateikia mažai kam žinomus faktus apie „Vienas namuose“ bei jo žvaigždes.

- Garsioji nuotrauka, kurioje Kevinas laiko rankas ant skruostų, įkvėpta Edwardo Muncho paveikslo „Klyksmas“.

- Filmas kino teatruose uždirbo beveik pusę milijardo dolerių, tai buvo antras daugiausia pajamų sugeneravęs 1990 metų filmas po „Vaiduoklio“.

- „Vienas namuose“ režisierius Christopheris Columbusas vėliau sukūrė ir dar porą filmų apie ypatingus vaikus – „Haris Poteris ir burtininko akmuo“ bei „Haris Poteris ir paslapčių kambarys“.

- Joe Pesci kolega filme „Geri vyrukai“ Robertas de Niro buvo pirmasis, kuriam filme „Vienas namuose“ buvo pasiūlytas J. Pesci galiausiai atitekęs vaidmuo.

- Namas, kuriame filme vyksta veiksmas, yra JAV Ilinojaus valstijos Vinetkos mieste, galiausiai jis tapo tikru turistų traukos centru, jis netgi turi savo nuosavą paskyrą „TripAdvisor“ platformoje.

- Juosta „Vienas namuose“ užėmė penktą vietą keturiasdešimtiems geriausių kalėdinių filmų reitinge, kurį sudarė „Esquire“ žurnalas.

- Pasirodžius filmui, pristatyta ir kalbanti Kevino iš „Vienas namuose“ lėlė. Ji tarp daugybės kitų dalykų galėjo sakyti tokias kultinėmis tapusias frazes kaip „Aš pradanginau savo šeimą“ ir „Pasiduodi ar nori dar?“.

- Per praeitas Kalėdas M. Culkinas reklamos kampanijos tikslais apsilankė „Vienas namuose“ name – buvo labai smagu ir neįprasta išvysti Keviną suaugusio vyro vaidmenyje.

- Nuo tada, kai pasirodė filmas, nutiko ne viena „Vienas namuose“ stiliaus realaus gyvenimo situacija. Vienas iš paskutinių pavyzdžių įvyko praeitais metais, kai drąsus vienuolikmetis Šiaurės Karolinoje akis į akį susidūrė su pro langą į namus besibraunančiu vagišiumi.

- Jokių abejonių, kad įkvėptas Kevino meilės picai su daugybe sūrio, M. Culkinas Niujorke įkūrė humoristinę roko grupę „The Pizza Underground“, besispecializuojančią grupės „The Velvet Underground“ dainų koveriuose, tik visų dainų pavadinimuose vis atsiranda stebuklingas žodis – pica.

- Rašytojas Johnas Hughesas „Vienas namuose“ idėją sugalvojo filmuojant Johno Candy komediją „Uncle Buck“, kurioje pasirodė ir M. Culkinas.

- Visai šeimai skirtos komedijos scenarijus gimė vos per devynias dienas.

- M. Culkino brolis Kieranas Culkinas taip pat pasirodo juostoje „Vienas namuose“, jam taip pat pavyko nemažai pasiekti kaip aktoriui. Šiuo metu jis filmuojasi televizijos seriale „Succession“.

- „Vienas namuose“ virto ir gana populiariu stalo žaidimu – žaidėjai gali būti arba Kevinu ir ginti namus, arba plėšikais, ieškančiais grobio.

- Amerikiečių bendrovė NECA gamina veiksmo figūrėles „Vienas namuose“ tematika.

- Plėšikai iš filmo geriau žinomi kaip Šlapieji banditai, nes vienas iš jų turi potraukį užkimšti kriaukles ir vonias, o tada atsukti čiaupus ir pasišalinti, tokiu būdu užtvindydamas apvogtus namus.

- Ištraukos iš juodai baltos juostos „Angels With Filthy Souls“, kurioje galima išgirsti garsiąją frazę „Grąžą pasilik, purvinas gyvuly“, tiesą sakant, buvo sukurtos ir nufilmuotos specialiai filmui „Vienas namuose“. Dauguma buvo nusivylę, įskaitant aktorių Sethą Rogeną, kai sužinojo, kad tai nebuvo autentiškas filmo elementas.

- „Angels With Filthier Souls“ – netikro filmo tęsinys – buvo sukurtas specialiai juostai „Vienas namuose 2“.

- Visos M. Caulkino pajamos, gautos už filmą, kuriomis jis galėjo pradėti naudotis sulaukęs aštuoniolikos metų, tokios didelės, jog reiškia, kad jam daugiau niekada gyvenime nebereikės dirbti.

- Gerbėjai sumąstė gana keistą teoriją, kuo galimai gyvenime užsiima Kevino tėtis, kad šeima gali sau leisti gyventi tokiame dideliame name, o Kalėdoms visi skristi į Prancūziją. Įtarimų kelia ir tai, kaip šaltakraujiškai jis gali namuose palikti savo sūnų. Be jokių abejonių – jis koks nors beširdis nusikaltėlis.

- Remiantis dar viena šio kultinio filmo gerbėjų teorija, Johno Candy personažas yra pats Velnias, kuriam savo sielą parduoda Kevino mama, norėdama kuo įmanoma greičiau grįžti pas jį į namus pas paliktą sūnų.

- Pats M. Culkinas yra išsidavęs, jog gana skeptiškai vertina kai kuriuos scenarijaus sprendimus. Dalyvaudamas Jimmy Fallono pokalbių laidoje, jis prisipažino: „Tas vaikis ne toks jau protingas, tiesa? Jeigu mato, kad į namus braunasi vagys, kodėl paprasčiausiai neiškviečia policijos pareigūnų?“.

- Filmo tęsinys „Vienas namuose 2: pasiklydęs Niujorke“ ypatingas tuo, jog jame pasirodo tada dar būsimasis Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas.

- Vagišius Danielis Sternas laiptų scenai avėjo specialių apavą (kažką panašaus filme „Kietas riešutėlis“ darė ir Bruce Williso personažas).

- Filmai „Vienas namuose“ atgyja ne tik žaisluose, bet ir sukurta nemažai kompiuterinių žaidimų. Praeitais metais M. Culkinas pats žaidė kelis tokius vienam „YouTube“ kanalui, tačiau, švelniai tariant, nebuvo sužavėtas.

- Johnas Heardas, filme vaidinantis Kevino tėtį, ir Danielis Sternas, atliekantis vieno iš vagišių vaidmenį, kartu filmavosi 1984 metų siaubo juostoje C.H.U.D. (Cannibalistic Humanoid Underground Dwellers).

- Oro uostas, kuriame įstringa namo skubanti Kevino mama, yra Skrantone, Pensilvanijoje. Vėliau ši vieta tapo kultinio amerikiečių serialo „Biuras“ namais.

- Scenoje, kai į vagišiaus veidą plūsteli liepsna, nuo galimos žalos aktorius Joe Pesci buvo apsaugotas stiklu.

- Už filmo garso takelį atsakingas Johnas Williamsas – kompozitorius, pasirūpinęs tokių kultinių juostų kaip „Nasrai“, „Žvaigždžių karai“ ir „Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai“ muzika.

- Pamenate Kevino brolio merginos nuotrauką? Mažai kas žino, kad ta gražuolė – mergaite perrengtas režisieriaus Chriso Columbuso sūnus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)