Šių projektų užkulisius ir savo patirtis Lietuvos kūrėjai, prodiuseriai, aktoriai, kaskadininkai, technikai, animacijų kūrėjai ir vietų skautai atskleis išskirtinėje, „Meet Lithuanian Film Industry“ (liet. „Susipažinkite su Lietuvos filmų industrija“) platformoje, vyksiančioje gegužės 21-22 dienomis „LITEXPO“, renginio „Comic Con Baltics 2022“ metu. Platforma pristatoma kartu su pagrindiniu renginio partneriu „Telia“.

26 Holivudo projektai, prie kurių prisidėję lietuviai

Belaukiant renginio, platformos iniciatoriai kviečia susipažinti su keliolika ryškiausių pasaulinių kino filmų, prie kurių kūrimo prisidėjo lietuviai.

„Thor: The Dark World“. Filme apie vieną populiariausių „Marvel“ superherojų vaidino ir dirbo lietuvių kaskadininkai Andrej Riabokon bei Tomas Ereminas.

Bohemian Rhapsody“. Kultiniu tapusiame filme apie grupę „Queen“, vaizdo efektų specialistų pozicijose dirbo Justas Giedraitis ir Gediminas Max Jauga.

„Pokémon: Detective Pikachu“. Filme apie patį populiariausią pokemoną Pikachu vaidino lietuvių kaskadininkas Andrej Riabokon.

„Assasins Creed“. Šiame filme galima stebėti net keturių lietuvių darbą. Kaskadininkai: Tomas Ereminas, Martin Ivanov. Vaizdo efektų specialistai: Gediminas Max Jauga, Justas Giedraitis.

„Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw“. Filme vaidino lietuvių kaskadininkai Andrej Riabokon ir Martin Ivanov. Specialieji efektai – Gediminas Max Jauga.

„Game of Thrones“. Kultiniame ir viename populiariausių visų laikų televizijos serialų vaidino lietuvių kaskadininkai Tomas Ereminas ir Andrej Riabokon.

„Chernobyl“. Vieno geriausiai vertintų televizijos serialų prodiusere dirbo Lineta Mišeikytė, o lokacijų paieška užsiėmė Jonas Špokas.

„Alice Through the Looking Glass“. Viename žinomiausių Johnny Depp’o filmų vaidino lietuvių kaskadininkas Tomas Ereminas.

„Avengers: Age of Ultron“. Kultiniame „Marvel“ superherojų filme, šalia daugybės Holivudo žvaigždžių dirbo lietuvių kaskadininkas Martin Ivanov.

„The Hitman's Bodyguard“. Komedija, kurioje pagrindinius vaidmenis atliko itin garsūs Holivudo aktoriai Ryan Reynolds ir Samuel L. Jackson, o vienas iš kaskadininkų buvo lietuvis Martin Ivanov.

„Catherine the Great“. Populiaraus ir savo sceniniu įvaizdžiu išsiskiriančio televizijos serialo prodiusere dirbo Lineta Mišeikytė.

„Wonder Woman: 1984“. Vienos populiariausių superherojų filme kaskadinius triukus atliko kaskadininkas Martin Ivanov.

„Jack Ryan: Shadow Recruit“. Veiksmo filmas, kuriame kaskadininku dirbo Martin Ivanov.

„The Spy Who Dumped Me“. Šioje veiksmo komedijoje kaskadinius triukus atliko ir lietuvis Martin Ivanov.

„Black Widow“. Vienos populiariausių „Marvel“ superherojų filme kaskadinius triukus atliko Martin Ivanov.

„The Huntsman: Winter's War“. Įspūdingu žvaigždžių sąrašu garsėjančiame filme dirbo ir kaskadininkas Tomas Ereminas.

„Snow White and the Huntsman“. Filme kartu su pasaulinio lygio žvaigždėmis vaidino ir kaskadininkas Tomas Ereminas.

„Star Wars: The Rise of Skywalker“. Vienoje iš populiariausių visų laikų fantastinių filmų serijos dalyje vaizdo efektų specialistu dirbo Justas Giedraitis.

„Defiance“. Lietuvoje su žymiuoju Daniel‘iu Craig‘u filmuotoje istorinėje dramoje dirbo daugybė lietuvių, tarp jų – prodiuserės Gabija Siurbytė ir Lineta Mišeikytė.

„The Jungle Book“. Prie šio Oskaru apdovanoto filmo efektų kūrimo prisidėjo Justas Giedraitis.

„Cinderella“. Šiame legendiniame pasakų filme vaidino kaskadininkas Andrej Riabokon.

„Transformers: The Last Knight“. Šiame populiariame filme apie transformerius kaskadinius triukus atliko lietuvis Andrej Riabokon.

„Fury“. Istorinėje dramoje su Holivudo megažvaigžde Brad Pitt dirbo lietuvių kaskadininkas Andrej Riabokon.

„Star Trek: Beyond“. Itin populiariame fantastiniame filme apie kosmoso nuotykius dirbo ir vizualių efektų specialistai Justas Giedraitis ir Gediminas Max Jauga.

„Mission: Impossible – Fallout“. Veiksmo filme su Tom Cruise prie specialiųjų efektų prisidėjo lietuvių specialistas Gediminas Max Jauga.

„Venom“. Veiksmo filme su Tom Hardy, vaizdo efektų specialistais dirbo Gediminas Max Jauga ir Justas Giedraitis.

Ryškiausių lietuviškų projektų užkulisiai

Platformoje „Meet Lithuanian Film Industry“ suplanuota diskutuoti beveik dešimtimi skirtingų temų. Tarp jų – pasaulinių projektų užkulisiai iš juose veikiančių Lietuvos kaskadininkų bei prodiuserių lūpų, lietuvių animatorių darbai, pasiekimai ir kylantys iššūkiai, vietovių filmams bei serialams atranka ir pritaikymas.

„Džiaugiamės, jog teigiamai į mūsų kvietimą susitikti su kino ir televizijos gerbėjais atsakė tokie visame pasaulyje žinomi ir ypatingai užimtą filmavimo grafiką turintys Lietuvos atstovai, kaip kaskadininkai Andrej Riabokon ir Tomas Ereminas, prodiuseriai Lineta Mišeikytė, Gabija Siurbytė, kino vietų skautas Jonas Špokas, garsiausi lietuviai animacijos kūrėjai – Justė Michailinaitė, Dovydas Vilkelis, Agnė Adomėnė, Gediminas Skyrius, Justė Beniušytė“, – sako renginio organizatorius.

Platformos „Meet Lithuanian Film Industry“, kuri pristatoma kartu su pagrindiniu renginio partneriu „Telia“, pranešimai bei diskusijos išsidėstys per dvi „Comic Con Baltics 2022“ renginio dienas – gegužės 21-ąją ir 22-ąją.

Apsilankiusių kultiniu tapusiame renginyje lauks ir daugiau naujienų. Šiemet populiariosios kultūros renginys vyks kartu su didžiausiu kompiuterinių žaidimų konventu Baltijos šalyse – „GameOn“. Per tris „Comic Con Baltics 2022: Together with GameOn“ dienas lankytojų lauks ne tik susitikimai su komiksų, filmų bei serialų įžymybėmis, bet ir kompiuterinių žaidimų erdvės, cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, dekoracijos iš garsiausių pasaulio filmų bei serialų, žinomų kino bei televizijos svečių pranešimai ir daugybė kitų, su populiariąja bei žaidimų kultūra susijusių pramogų.

Pasinaudoję Kultūros pasu, vyresniųjų klasių mokiniai į renginį gali atvykti nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją