Ir pasidarė visiškai nesvarbu, kokia buvo jūsų profesija prieš kylant karui: aktorius, dainininkas, sportininkas. Daugelis garsių Ukrainos vyrų nedelsdami nusprendė prisijungti prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir ginti šalį nuo rusų okupantų.

Maksas Barskichas

Pirmosiomis karo Ukrainoje savaitėmis Maksas Barskichas aktyviai vykdė informacinį karą. Tačiau kai jis suprato, kad pakeisti rusų nuomonės nepavyks, paragino ukrainiečius visiškai ignoruoti priešus ir papildė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretas. Prieš išvykstant į frontą, jis dalyvavo mokymuose ir gerino ginklo valdymo įgūdžius.

Andrejus Chlyvnyukas

Grupės „Boombox“ lyderis Andrejus Chlyvnyukas pirmosiomis karo Ukrainoje dienomis prisijungė prie teritorinės gynybos pajėgų ir jau patyrė sužeidimų – sprogus priešo paleistam sviediniui, skeveldra pataikė į veidą. Keletą dienų pragulėjęs ligoninėje, jis sugrįžo į kariuomenę.

Kolia Serga

Kolią Sergą daugelis atsimena dar iš „Žvaigždžių fabriko“. Energingas ir visada gyvenimu besidžiaugiantis vaikinas užkariavo ne vienos merginos širdį. Vėliau jis tapo vienu iš laidos „Orel i Reška“ vedėjų, o netrukus su savo ginklo broliais ėmė ginti Odesą nuo rusų okupantų.

Tarasas Topolia

Muzikantas Tarasas Topolia irgi priklauso teritorinės gynybos pajėgoms. Vieno interviu metu jis papasakojo, kaip vos nežuvo. Jo teigimu, kareiviams buvo liepta pakeisti savo poziciją, tačiau jie susivėlino 30 minučių. Būtent tas pusvalandis ir išgelbėjo jiems gyvybę, nes tuo metu į naująją dislokacijos vietą buvo paleista raketa. Raketos kelyje pasitaikė reklaminis skydas, ir ji sprogo už 20 metrų nuo Taraso dalinio. Laimei, niekas nenukentėjo.

Yarmak

Atlikėjas Yarmak taip pat įstojo į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Dabar jis su automatu rankose gina savo šalį, į kurią, gavę nusikalstamą Rusijos Federacijos (RF) prezidento Vladimiro Putino įsakymą, įsiveržė rusų okupantai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją