Jau šį sekmadienį TV8 eteryje rodomoje sveikatos ir sveikos gyvensenos laidos „Sveikas rytojus“ rubrikoje „Sveikas grožis“ bus atskleista, kas nutinka moterims, turinčioms per didelę krūtinę, su kokiais dienos iššūkiai jos susiduria ir kaip tokią problemą galima išspręsti.

„plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, med. m. dr. febopras Justinas Grašys sako, kad mokslas dar nenustatė, kodėl vienoms moterims užauga labai didelė, o kitoms – itin maža krūtinė, tačiau dažniausiai dėl per didelės krūtinės kreipiasi vyresnio amžiaus moterys.

„Pagal statistiką, dėl šios operacijos daugiau kreipiasi vyresnės moterys. Tai yra susiję su vaikų turėjimu, metabolizmu, galbūt hormonų sutrikimais ar tiesiog amžiaus kaita“, – pasakojo gydytojas J. Grašys.

Moterys, turinčios per didelę krūtinę, susiduria ne tik su kasdieniais nepatogumais ar skausmu, bet ir su kitomis problemomis. Viena iš jų – krūtinės pakritimas, kuris yra tiesiogiai susijęs su moterų odos audinių struktūra.

„Krūtinės pasmukimą gali prilaikyti liemenėlė, tačiau tuomet moterys susiduria su problema, kad liemenėlės petnešos smarkiai nuspaudžia pečius. Pačiam pasmukimui labai didelę įtaką turi pats audinių elastingumas, kiek jie yra stiprūs“, – žiniomis dalinosi gydytojas J. Grašys.

Išspręsti savo per didėlės krūtinės problemas, atsikratyti kompleksų ir mėgautis kiekviena diena be skausmo pasiryžo žinoma kulinarinės televizijos laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūtė. Moteris pripažįsta, kad buvo laikas kuomet turima krūtinė nekėlė jokio vargo.

„Buvo laikas, kuomet džiaugiausi turėdama didelę krūtinę. Kuomet buvau jauna, netekėjusi, neturėjau vaikų, krūtinė visai kitaip atrodė. Tačiau po dviejų mergaičių gimdymo krūtinė man tapo problema. Didelė krūtinė yra vargas. Jei vyrams atrodo, kad tai grožis akims, tai yra vargas moterims“, – pasakojo žinoma Lietuvos šefė.

Ilona susidūrė ne tik su per didelės krūtinės estetinėmis problemomis, bet ir fiziniu diskomfortu.
„Pirmiausia, tai pečius labai nuspaudžia petnešėlės, odoje net lieka ryškūs ir skaudūs įsirėžimai. Didelė krūtinė visuomet verčia eiti susikūprinus, nes didelis svoris tave verčia į priekį, todėl turint per didelę krūtinę daugiau yra vargo nei džiaugsmo“, – rūpesčiais dalinosi Ilona.

Tačiau nors ir per didelė krūtinė trukdė ne tik psichologiškai, bet ir fiziškai, žinoma moteris ryžtis plastinei operacijai neskubėjo, nes tikėjosi, kad visos bėdos, susijusios krūtine, gali išsispręsti sporto pagalba.

„Užsirašiau į sporto klubą. Po metų intensyvaus sporto pastebėjau, kad niekas nepasikeitė. Svoris nukrito, tačiau krūtinės dydis ir forma nepasikeitė“, – patirtimi dalinosi laidos pašnekovė.

Po nepavykusių bandymų be skalpelio išspręsti savo problemas, moteris ryžosi krūtinės mažinimo operacijai ir atsidavė į plastikos chirurgo J. Grašio rankas. Apsispręsti padėjo jau prieš tai ten pat atliktos kelios kitos grožio operacijos.

„Kadangi ši mano operacija ne pirma, apsispręsti buvo kiek lengviau. Anksčiau teko stipriai pasidomėti kokios yra geriausios ir patikimiausios klinikos. Skaičiau aprašymus apie chirurgus, rinkau informaciją. „Fi Clinica“ aš jaučiuosi tarsi kurorte, namuose, o gydytoju J. Grašiu labai pasitikiu“, – pasakojo I. Juciūtė.

Moteris tikina, kad kasdien gyventi su tokiu diskomfortu tikrai nėra verta, kai pokyčiai gali būti pasiekiami ranka, todėl ragina ir kitas moteris, susidūrusias su tokia pačia problema, nieko nelaukti ir kokybiškai pradėti mėgautis gyvenimu jau dabar.

„Neverta, mielos moterys, delsti. Lygiai tą pati dariau ir aš. Galvojau, kad palauksiu, kol užaugs vaikai, palauksiu dar kažkokių tinkamų momentų. Mylėkite save tiesiog dabar. Pašalinti kompleksus šiuo metu yra iš tiesų paprasta. Tam reikia tiesiog ryžto ir palaikymo iš šono“, – laidoje kalbėjo garsi Lietuvos moteris.

Šiuo metu moteris yra ką tik po operacijos. Gijimo procesas vyksta sklandžiai ir ji nekantriai laukia, kada vėl galės sugrįžti į darbus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją