Iš Turkijos kilęs Nusretas Gökçe 2017-aisiais tapo interneto sensacija ir šiuo metu turi daugiau nei 39 milijonus sekėjų, o praėjusį mėnesį Londone jis atidarė savo pirmą prabangų kepsnių restoraną „Nusr-Et Steakhouse“.

Dabar internete žaibiškai išplito vieno restorano svečio sąskaita, iš kurios matyti, jog jis su trimis draugais už vakarienę sumokėjo £37,023.

Nors kepsniai jiems atsiėjo £8,500, brangiausiai kainavo gėrimai. Ketveriukė užsisakė 1996 m. vyno butelį už £9,100, o tada – dar du 2003 m. butelius kitokio vyno net už £19,900. Jei to būtų negana, draugai pasiėmė ir 2006 m. rožinio vyno „vos“ už £1,620.

Iš viso gėrimai jiems atsiėjo £30,620 – panašiai kaip įnašas nedidelio namo paskolai. Jeigu draugai būtų gėrę tik vandenį, tokia vakarienė jiems kainuotų „tik“ £1,574, bet tai vis tiek yra daugiau, nei daugelis mūsų esame išleidę vakarienei.

Na, o internautai nebūtų internautai, jeigu nesipiktintų tokiomis kainomis. „Tai yra pasibjaurėtina“, „visiška nesąmonė“, – žmonių komentarus cituoja portalas „Manchester Evening News“.

Beje, paties restorano internetinėje svetainėje patiekalų kainų nerasite. Vis dėlto, jei tikėsime internete atsidūrusia sąskaita, „Salt Bae“ restorane sumokėsite mažiausiai £11 už energetinio gėrimo skardinę, £200 už keturis turkiškus pyragėlius ir £850 už jautienos kepsnį.

Kaip aukso dulkėmis apibarstytą kepsnį patiekia pats „Salt Bae“, galite pamatyti čia: