Eksperimento tikslas buvo supažindinti vyrus su spazmais ir maudimu, su kuriais bent kartą per mėnesį susiduria dauguma moterų. Įrašuose aiškinama, kad įprastai menstruacijų skausmai prilygsta penkiems skausmo balams, nors yra moterų, kurios patiria ir dešimties ar net daugiau.

Išbandyti simuliatorių sutiko kaubojai, bulių prajodinėtojai, sveikatos priežiūros sistemos specialistai ir pačios moterys. Bandymų metu dauguma vyrų aktyviai reagavo į skausmą, kuris nemažai daliai moterų labai įprastas.

„Ar jis iš viso įjungtas?“, – ramiai su dešimties balų skausmu sėdinčios savanorės teiraujasi vienas vyrukas.

„Aš įpratusi“, – nusijuokia ji.


Rugpjūčio pradžioje nuomonės formuotoja Sarah Nicole Landr ir jos vyras Shane‘as simuliatorių išbandė drauge. Nicole septynių balų skausmą įvertino kaip silpną, o Shane‘as sakė, kad aštuonių balų skausmas jam neleistų dirbti.

Nuo 84 proc. iki 50 proc. menstruacijas turinčių moterų teigia tomis dienomis kenčiančios skausmą, daugiau nei 90 proc. sako jaučiančios kitus nemalonius pojūčius, pavyzdžiui, galvos skausmą ar pilvo pūtimą. Nors problema paplitusi labai plačiai, apie tai kalbama nedaug, o tai lemia ydinga „menstruacijų etiketo“ praktika.


„Menstruacinis etiketas“, kaip nurodoma viename „American Journal of Public Health“ leidinyje publikuojamame tyrime, skatina diskretišką kraujavimo ir diskomforto kontrolę, skatindamas mergaites nuo vyriškos lyties slėpti menstruacijų faktą.

Menstruacijų skausmo simuliatorius – ir milijonai peržiūrų „TikTok“ tinkle siekia paskatinti atviresnį ir nuoširdesnį dialogą šia tema.

„Man labai patiko ši patirtis. Nors ir esu įpratusi prie to skausmo ir diskomforto, bet dabar jaučiuosi žymiai geriau, nes žinau, kad mano partneris mane geriau supranta“, – patirtimi po eksperimento, kuriame dalyvavo su savo antrąja puse, „TikTok“ pasidalino Sarah Nicole.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją