Tai DELFI Kelionių ambasadoriaus, žurnalisto Orijaus Gasanovo ir fotografo, įvairių projektų autoriaus Deivido Bendžiaus keturių dalių projektas „Ką vartojate?“ iš pasilinksminimo vietų.

Jau aplankėme populiariausius Vilniaus barus ir geriausius restoranus. Po savaitės tyrinėsime vakarėlius, kurie vyksta namuose. O šį kartą lankomės naktiniuose klubuose.

Visą dėmesį skyrėme merginoms ir moterims. Tyrinėjome jų aprangą, klausėme, kokių nakties tikslų jos turi ir žinoma – ką vartoja?
Nieko tikriausiai nenustebinsime išvadomis: jeigu į vieną vietą supiltume visuose Vilniaus klubuose per naktį išgeriamų alkoholinių gėrimų turinį – greičiausiai pripildytume nemažą baseiną.

Todėl, kaip kokie rūpestingi tėvai, visoms sutiktoms damoms priminėm, koks kenksmingas gali būti alkoholis. O gražuolės tik šypsojosi: „žinom, žinom, kad tai velnio lašai, girdėjom ir, kad kepenims kenkia“.

Dvi draugės Radvilė ir Aurelija gyventi į Vilnių atvyko iš Seirijų miestelio Dzūkijoje. Tuo jos pasigyrė iškart, vos tik susipažinome naktiniame klube „Pabo Latino“.

Radvilė ir Aurelija

„Esame labai linksmos dzūkės, labai tuo didžiuojamės“, – šypsojosi draugės.

Profesionali virėja Aurelija ir aptarnavimo srityje dirbanti Radvilė prieš išeidamos iš namų stengėsi susiderinti drabužių stilių, net šukuosenas ir makiažo akcentus, tam jos skyrė keturiasdešimt minučių.

Ir neprašovė pro šalį – merginoms dėmesį bandė rodyti ne vienas vyras, mirksėjo joms ir mojavo, bet jos laikėsi atstumo.

„Į savo kompaniją svetimų vyrų nepriimame, mums gerai dviem, labai smagu, taip galime šokti iki ryto“, – džiūgavo Aurelija.

Jos asmeninis rekordas – beveik 20 valandų trukęs vakarėlis. Trepsėdamos šokių aikštelėje draugės rankose laikė dvi sklidinas taures.

– Merginos, alkoholis kenkia jūsų kepenims, – priminiau savo pašnekovėms.

– Mes stengiamės kuo mažiau vartoti – trys taurės per vakarą, ne daugiau, nes po to būna labai bloga, – atsakė jos.

Viešnios iš Maskvos Liudmila, Irina, Lilija – ne šiaip pasilinksminti į naktinį klubą „Pabo Latino“ atėjo, jos prisistatė esančios dienraščio „Komsamolskaja pravda“ žurnalistėmis.

Liudmila, Irina ir Lilija

Šios damos sakė, kad į mūsų šalį atskrido patyrinėti, kuo laisvalaikiu užsiima lietuviai – matyt vėliau apie tai rašys straipsnį.

„Mes šiandien tik tik iš oro uosto, nelabai žinojome, kur čia pas jus galima gerai pasilinksminti, todėl pasiklausėme taksisto. Jis ir pasiūlė šią vietą. Mums labai patinka, galiu pasakyti, kad pas jus publika žymiai labiau atsipalaidavusi nei pas mus, daugiau šypsosi, visi laimingi“, – paaiškino Liudmila.

Paklausiau viešnių ar tiesa, kad Maskvoje visi daugiau vartoja alkoholio, juk sklinda legendos, kiek rusai išgeria.

„Galiu patvirtinti, mes pačios jau per du klubus praėjom, šitas yra trečias, visuose užsisakėme kokteilių. Buvome klubuose „Nataly“, „Razmarin“, – pasigyrė Irina.

Nustebau, kad tokių vietų Vilniuje net nežinojau.

Rusės liūdėjo tik dėl vieno – niekas jų nekvietė šokti. „Na, vyrai kuklūs, kažkodėl visi praeina pro šalį“, – kvatojo ši trijulė.

Naktiniame klube „Anna Mesha. Butas“, vienoje iš patalpų yra tikra lova su patalais. Ant jos prisėsti, ar net prigulti gali visi norintys. Toks šio klubo stilius – tarsi linksmybės namų aplinkoje.

Toje klubo lovoje gulinčias sutikome dvi drauges Tanią ir Astą, kurios norėjo šiek tiek atsipūsti nuo šokių.

Tania ir Asta

„Dabar vyksta mažytė pertraukėlė. Jeigu klube leidi sau pailsėti – vakarėlis gali tęstis iki ryto. Tik reikia protingai elgtis“, – patarimą davė jos.

Vandens valymo įrenginių specialistė Tania pasišokti eina kiekvieną savaitgalį, o jos draugė, su pakuočių dizainu dirbanti Asta klubuose apsilanko tik kartą per pusę metų.

„Viskas priklauso nuo užimtumo, vis tiek reikia suprasti, kad jeigu eini klubą – tai jau pusę kitos dienos tarsi nėra, nes atsikeli tik po pietų“, – aiškino Tania.

Šios dvi stilingos merginos dažniausiai linksmintis ateina su didele kompanija draugų, bet visą laiką kartu nebūna, trumpam atsiskiria, po to vėl susitinka ir tęsia vakarėlį.

„Einame į tuos klubus, kur pažįstame personalą, tai yra labai svarbu, nes norisi jaustis saugiai“, – sakė jos.

Gestų kalbą studijuojanti Vakarė linksmybėms renkasi naktinį klubą „Salento“. Ji sako, kad šioje vietoje renkasi paprastesni žmonės su kuriais lengviau bendrauti. Be to, jos nuomone, tai vienas populiariausių Vilniaus klubų, nes čia groja lengva pop muzika.

Simona

„Esu klubų mergina, juose būnu kiekvieną savaitgalį, stengiuosi per vieną vakarą aplankyti keletą vietų, nes vienoje greitai nusibosta“ , – savo vakaro programą pristatė ji.

Vakarė sako, kad sulaukia labai daug vaikinų dėmesio, bet į flirtą su jais nesileidžia. „Šiuo metu draugo tikrai neieškau, todėl naujos pažintys manęs nedomina. Tikrai nei vienas nesudomins“, – kategoriška buvo ji.

Paklausta, kaip atrodo tobulas vakarėlis, ši studentė nedaugžodžiavo: „Svarbiausia, kad kitą dieną po tūso savijauta būtų gera“.

Juodą, peršviečiamą palaidinę linksmybės klube „Anna Mesha. Butas“ pasirinkusi Simona – rečiausia klubų viešnia, iš visų sutiktų. Pašokti į juos užsuka tik kartą per du metus.

Agnė ir Stanislava

„Todėl, kad dažniausiai į klubus einu per savo gimtadienį, o savo gimtadienį švenčiu labai retai“, – paaiškino ir pasidžiaugė, kad kaip tik dabar su draugais švenčia trisdešimt šeštąją gimimo sukaktį.

Prieš eidama į klubus ši meno srityje dirbanti gražuolė bando iš draugų ir pažįstamų susirinkti rekomendacijas. Smulkiai išsiklausinėja, kur ir kas vyksta, kokia muzika groja.

„Man svarbu, kad būtų saugi aplinka, gražūs žmonės, gera muzika. Daugiau jokių reikalavimų“, – sakė Simona. Šokti ji linkusi iki ryto, o šokių aikštelėje norėtų užmegzti naujų, įdomių pažinčių. „Esu lengvai bendraujanti, draugiška asmenybė“, – apie save kalbėjo mūsų pašnekovė.
Kokteilius ji geria atsakingai, nepadaugindama, nes žino, kad kitą dieną šlubuos sveikata, to labai bijo.

Geriausios draugės Agnė ir Stanislava per vieną vakarą taip pat mėgsta aplankyti keletą klubų. Linksmintis pradėjo klube „Moscow Coctail Bar“, o po vidurnakčio persikėlė į „Salento“.

Jos įsitikinusios, kad tai pačios geriausios šokių vietos ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Draugės sako, kad jas į naktinį klubą palydi mylimi vaikinai.

„Jie mums leidžia šokti, atvežė čia, bet patys į vidų neeina. Po to, kai mums jau baigiasi jėgos – paskambinam, kad atvažiuotų pasiimti. Labai patogu ir saugu“, – džiaugėsi jos.

Nenorėdamos per daug išsiskirt iš aplinkos ir sulaukti svetimų vaikinų dėmesio, Agnė ir Stanislava nuo galvos iki kojų rengiasi tik juodai.

„Paprastai norim atrodyti, per daug nesišviesti čia visiems“, – paaiškino merginos.

Deja, ne visada pavyksta likti nepastebėtoms, kartais koks vienas gerbėjas atsiunčia nemokamą kokteilį ar iš tolo pamojuoja.

„Nepriimame dovanų, nieko nereikia“, – kikeno jos.

Draugės nustebo išgirdusios, kad alkoholis kenkia kepenims. „Nežinojau to fakto, reikės pasidomėti“, – mūsų pokalbį baigė merginos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)