Kaip puošti namus?

„Švenčiant geltonojo šuns metus, patalpoje turėtų dominuoti geltonos, rudos, kava su pienu ir kitos šiltos žemės spalvos. Labai tiks rankų darbo papuošimai: karpiniai, moliniai mažmožiai, mediniai žaisliukai, šiaudų, šieno dirbiniai, net vazoje pamerkta sausų linų puokštė neš sėkmę, – vardijo Vaiva Budraitytė. – Tinka vaško žvakės, aišku, jei neturite natūralaus vaško, tiks ir paprastos parduotuvinės žvakės. Tik atkreipkite dėmesį, kad jos būtų šių metų spalvos – geltonos.“

Kuo vaišintis?

Anot V. Budraitytės, ateinančių metų simbolis – šuo – labai mėgsta mėsą bei kaulus, tad ir ant naujametinio stalo turėtų būti tokių valgių. Žinoma, jei valgote mėsą.

„Ant stalo, šiais metais, turi būti gausu mėsos patiekalų. Jei kompanijoje turite daug mėsavalgių, labai tiks įvairūs tartarai, karpačio iš jautienos ar antienos krūtinėlės. Na, o tie, kurie nenori žalios mėsos, gali ją pakeisti žuvimi. Tiks tunas, lašiša, skumbrė ir mūsų tradicinė silkutė. Kaip gi be jos“, – šyptelėjo vardydama Vaiva.

„Mėsą galite gaminti įvairiais būdais ir savaime suprantama, kad šiais metais pirmiausiai bus išpirkta mėsa su kaulais, – toliau pasakojo V. Budraitytė. – Priraikykite pilną dubenį ruginės ir kvietinės duonos. Galite net nusipirkti rytietiškų duonų rinkinį. Prie rimtų patiekalų labai tiks raugintos daržovės ir vaisiai. Kopūstai, burokėliai, obuoliai, patisonai, česnakai ir panašiai. Rekomenduoju nusipirkti kokių pigių kauliukų, iškepti orkaitėje ir gražiai papuošus pastatyti pietvakarių pusėje. Šalia pastatykite medinį dubenį su gėlu vandeniu. Tokia kompozicija pritrauks 2018-ųjų metų sėkmę. Šuo tikrai atkreips dėmesį į jūsų pastangas.“

Smaližiams ant stalo Vaiva rekomenduoja tiekti medaus, džiovintų vaisių, chalvos, rytietiškų saldumynų. „Net pyragą ar tortą reiktų pasigaminti rytietiško stiliaus“, – tikino Vaiva.

Ant stalo privalo būti daug ir įvairios duonos, tad Vaiva rekomenduoja nepamiršti ir giros.

Kaip švęsti?

Smagiai ir triukšmingai – taip, anot Vaivos, turi būti sutikti naujieji. „Švęsti privalome smagiai, triukšmingai, gausiame draugų rate. Turi skambėti tranki muzika, dainos ir šokiai iki ryto“, – apibūdino Vaiva.

Kaip puoštis?

Moterims Vaiva pataria rinktis geltonas, auksines ar rudas sukneles. „Tinka visi žemės spalvų atspalviai. Neblogai puoštis blizgiais rūbais ar turėti kokią blizgią detalę. Labai tiks natūralių medžiagų papuošalai: mediniai, odiniai, gintariniai. Bet jei prie aprangos priderinsite auksinę detalę, to tikrai užteks, kad šuo visus metus neštų sėkmę“, – patarimais dalijosi V. Budraitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)