Na o iš tiesų 22 m. moteris verkdavo vonios kambaryje ant grindų dėl pačiai nesuprantamų priežasčių.

Ji pasakoja, kad jautėsi vieniša, sutrikusi, nežinojo, ką daryti, su kuo pasikalbėti.

Lietuvaitei diagnozavo depresiją. Ji metė mokslus, išėjo iš darbo, netgi liovėsi dirbusi modeliu. „Kas rytą atrodė, kad visos viltys ir svajonės pasilieka lovoje. Jaučiau tuštumą, jaučiausi vieniša, niekam nereikalinga, niekam nesvarbi“, – prisimena A. Jakutytė.

Anksčiau buvusi linksma, gyvybinga lietuvaitė netgi daug kartų galvojo apie savižudybę.

Ji išbandė jogą, lankėsi pas psichologą, tačiau niekas nepadėjo. Ją išgebėjo priglausta mišrūnė kalytė Kreta: „Pamenu, kai pasiėmiau Kretą iš prieglaudos, verkiau, bet tai buvo džiaugsmo ašaros. <...> Dažnai ją apkabindavau ir atrodydavo, kad mūsų širdys plaka lyg viena.“

Atradusi gyvenimo prasmę, A. Jakutytė daug dirbo gyvūnų globos organizacijoje, išliejo nemažai ašarų, tačiau jos, kaip pati sako, padėjo suprasti, ko ji nori iš gyvenimo.

„Mėnesių mėnesius leidau tarp benamių šunų, o ne su teisės studentais, tačiau jaučiausi laiminga“, – prisimena lietuvaitė.

Ji su partneriu, kuris irgi įveikė depresiją, dabar augina keturis priglaustus šunis: prie Kretos prisijungė mopsas Ferdinando, negrynakraujis vokiečių aviganis Brit (kurį rado perkarusį iš bado prie kapinių) ir skaliką Clemence‘as, perimtą iš šeimininkų, kuriems šuo „tiesiog atsibodo“.

Šių metų gegužę A. Jakutytė po ilgų darbo gyvūnų prieglaudoje valandų pastebėjo, kad šunų kvapas ilgam įsigeria į odą. Tada jai kilo sumanymas. Pasibaisėjusi, kiek toksiškų komponentų yra gyvūnų prausimo priemonėse, ji sukūrė savo prausimosi reikmenų liniją SHOO X, tinkančią šunims ir kartu jų šeimininkams.

„Tai lyg morka – juk neperkame skirtingų morkų sau ir triušiams“, – argumentuoja A. Jakutytė.

Visi produktai gaminami iš natūralių komponentų, dalis pelno skiriama gyvūnų globos organizacijoms.

A. Jakutytė ir jos partneris įkūrė bendrovę iš savo santaupų, dabar jie ketina plėsti verslą. „Norime sutaupyti žmonėms laiko – kuo mažiau daiktų, tuo daugiau erdvės galvoje, tuo daugiau gali galvoti apie gerus dalykus“, – įsitikinusi lietuvaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)