Kol visi mąstė ir spėliojo, kas gi galėtų būti tasai narsusis mūsų laikų herojus, iš Kolumbijos kilęs ukrainiečių televizijos veidas Hectoras Jimenezas-Bravo nutarė praskleisti paslapties šydą, rašoma portale UNIAN.

„Visi jau girdėjo apie legendinį „Kyjivo vaiduoklį“, bet niekas dar nematė, kaip dirba Kolumbijos vaiduoklis. Aš jau skrendu! Okupantai, slėpkitės! Šlovė Ukrainos gynėjams“, – parašė Hectoras.


Laidų vedėjas taip pat pridūrė, kad žinutės tikslas – pakelti ukrainiečiams nuotaiką, o tą žinutę lydėjusi nuotrauka buvo padaryta dar prieš karą.

Kas žinoma apie „Kyjivo vaiduoklį“

„Kyjivo vaiduoklis“ – tai miesto legenda apie ukrainiečių karo pilotą, tikrą asą, kuris 2022-ųjų vasarį, skirsdamas Ukrainos oro pajėgoms priklausančiu MiG-29, per pirmas 30 Rusijos pradėto karo prie Ukrainą valandų susirėmime dėl Kyjivo numušė iš viso šešis Rusijos pajėgų lėktuvus – du Su-35, du Su-25, vieną Su-27 ir vieną MiG-29.

Visgi nė vienas informacijos šaltinis nesugebėjo pateikti šio žygdarbio detalių arba įrodymų. Antrą karo dieną niekas nesiėmė liudyti, kad Rusijos pajėgos naudojosi lėktuvais MiG-29.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją