Prieš dvejus metus pirmuosius Lietuvoje „twerk“ seminarus suorganizavusi Gintarė Šulčiūtė sutinka, kad tautiečiai gana sunkiai priima nuogo kūno demonstravimą ir seksualumo propagavimą, tačiau jos siekis – praplėsti lietuvių pasaulėžiūrą ir parodyti, kad šis šokis nėra gašlus, o atvirkščiai – skatina drąsą, meilę sau bei kitiems.

Ilgą laiką Amerikoje bei Jamaikoje besisvečiavusi G. Šulčiūtė į Lietuvą grįžo įsimylėjusi „twerk“ šokį ir kultūrą, tad netrukus ėmė organizuoti šiam šokiui skirtus seminarus, kurie vėliau virto pamokomis, sulaukiančiomis vis daugiau populiarių judesių išmokti norinčių moterų. Rugsėjį mergina jau šventė antrojo „twerk“ treniruočių sezono pradžią.

„Mokydama šio šokio siekiu praplėsti žmonių pasaulėžiūrą, išlaisvinti merginas nuo jas supančių kompleksų, išmokyti pamilti savo kūną tokį, koks jis yra, būti drąsioms bei tikėti savimi. Visgi, šią „twerk“ šokio pusę mato nedaugelis. Lietuvoje vis dar apstu žmonių, kurie mano, kad judinti sėdmenis nėra šokis – jiems tai labiau siejasi su gundymu, vulgarumu. Iš tiesų, mes patys pasirenkame, kaip į tai žiūrėti: vienus tai atpalaiduoja ir leidžia mylėti save, kitus – gąsdina“, – sako G. Šulčiūtė ir priduria, kad šį šokį gali šokti visi, nepaisant lyties, kūno sudėjimo, amžiaus ar turimų gebėjimų.

Vienas pagrindinių G. Šulčiūtės vedamų „twerk“ pamokų tikslų – paskatinti kitokį požiūrį į atvirą kūną, nepaisant neva jame esančių trūkumų. Anot jos, šokant „twerk“ nebūtina turėti didelių sėdmenų – čia svarbiausia technika, tikslingi judesiai ir praktika. G. Šulčiūtė sako, kad šio šokio pamokos dažnai prilygsta kardiotreniruotei, nes praktikuojantis kaip teisingai judinti sėdmenis, intensyviai dirba visi kūno raumenys, rašoma spaudos pranešime.

„Šokis – vienintelis sportas žemėje, kuriame dalyvauja trys pagrindiniai žmogaus elementai: smegenys skaičiuoja žingsnelius, judant treniruojami raumenys, o širdis išduoda patiriamas geras emocijas“, – priduria G. Šulčiūtė.

Siekdama supažindinti lietuvius su šiuo šokiu bei už jo besislepiančiomis idėjomis, „twerk“ pamokų organizatorė pristato ryškius 90-uosius primenantį vaizdo klipą, kuriame susitinka stiprios moterys, šokis bei automobiliai. Pasak jos, šis klipas – ilgai laukta svajonė, kurią įgyvendinti prireikė net kelių metų.

„Mano šeima sukasi automobilių industrijoje, tad užaugau girdėdama variklio gausmą, stebėdama vairuotojų susikaupimą ir atsidavimą bei žavėdamasi laisvės pojūčiu, kurį suteikia greitis. Myliu gerus automobilius ir „driftą“, o šį kartą pavyko tai sujungti ir su mėgstamiausiu užsiėmimu – šokiu“, – detales pasakoja G. Šulčiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)