Vaikystėje patyrė patyčias

Žvelgiant į A. Petručionytės „Instagram“ anketą, sunku patikėti, kad vaikystėje ji turėjo antsvorio. Atrodo, kad mergina už puikią išvaizdą, atletišką kūno sudėjimą turėtų dėkoti genams. Išgirdusi tokias kalbas, Angelė nusijuokia.

„Jei ne treniruotės, sveikas gyvenimo būdas, atrodyčiau visai kitaip. Esu pavyzdys to, ką gali žmogaus valia ir atsidavimas. Tuo įsitikinti galite pažvelgę į mano vaikystės nuotraukas“, – teigia Vilniuje gyvenanti gražuolė.

Sportas Angelės Petručionytės gyvenime atsirado prieš penkerius metus, dar mokantis mokykloje. Angelė buvo apvalių kūno formų ir dėl to susilaukdavo patyčių. Tačiau ne tai paskatino merginą įžengti į sporto salę. Mergina panoro išbandyti tinklinio ir kvadrato būrelius.

Pajutusi, kaip gera aktyviai leisti laiką, ji tapo priklausoma nuo sporto. Besimokydama dešimtoje klasėje, Angelė pabandė sportuoti treniruoklių salėje. Iš pradžių nieko nemokėjo, nesuprato, kaip naudotis treniruokliais, tiesiog darė tai, ką matė internete. Kaip taisyklingai sportuoti Angelei parodė jau pažengusi sporte klasiokė. Ji sudarė merginai sporto ir mitybos programą.

„Taip prasidėjo iki šiol trunkanti mano meilė sportui. Tiesa, prieš dvejus metus pradėjau dar intensyviau ir atsakingiau sportuoti. Per šiuos metus man pavyko pasiekti geriausių rezultatų. Žinoma, jei žinau, kad laukia fotosesija, valgau tik itin sveiką maistą, skiriu treniruotėms daugiau laiko“, – pasakoja 23 metų mergina.

Svarbiausia yra mityba

Sportuojantys žino, kad be tinkamos mitybos sunku būtų tikėtis džiuginančių rezultatų. Rytais A. Petručionytė valgo angliavandenius: avižų košę ir porą kiaušinių. Po kelių valandų užkanda riešutų, vaisių ar jogurto. Pietums renkasi baltymus ir angliavandenius: žuvį, vištieną, kalakutieną, ryžius ar grikius.

Po trijų valandų Angelė valgo lengvą ir neriebų užkandį. Tai gali būti bananas ar traputis. Vakarienės metu mergina valgo tik baltymus: salotas su tunu, paukštiena. Mergina beveik nevartoja ir nemėgsta alkoholio.

„Valgau viską, tačiau ne kiekvieną dieną. Leidžiu sau vieną ar dvi dienas per savaitę pasimėgauti nesveiku maistu. Nesu smaližė, man saldainių galėtų visai nebūti. Mėgstu įvairius padažus, mėsainius, picą, tačiau stengiuosi nepiknaudžiauti ir nevalgyti tokių patiekalų vakare“, – pasakoja mergina.

Sportas – galimybė pabūti su savimi

A. Petručionytė stengiasi sportuoti 3–5 kartus per savaitę. Treniruotė trunka iki 1,5 valandos. Mergina sportuoja anksti ryte, o smagiausia jai tą daryti treniruoklių salėje. Angelė išbandė ne vieną grupinį užsiėmimą, tačiau suprato, kad geriausiai jaučiasi salėje, būdama su savimi ir klausydama mėgstamos muzikos.

Metus laiko A. Petručionytei padėjo asmeninis treneris, tačiau dabar mergina vėl sportuoja viena.

„Darbe tenka visą dieną bendrauti su klientėmis, todėl man sportas yra laikas sau, galimybė pabūti su savo mintimis. Daugelis klausia manęs, iš kur aš randu valios keltis 6 ryto ir keliauti į sporto klubą. Tai nėra valia – sportas jau yra tapęs neatsiejama mano gyvenimo dalimi. Aš blogai jaučiuosi nepasportavusi. Diena, prasidėjusi treniruote, man būna kur kas produktyvesnė. Didžiausia motyvacija aš esu pati sau. Žinau, kaip atrodau ir jaučiuosi sportuodama ir nesportuodama“, – pasakoja mergina.

Metų atradimas – treniruočių būdas, naudojant elektros impulsus

Vieną iš šių metų atradimų A. Petručionytė vadina elektroninės raumenų stimuliacijos treniruotes studijoje „E-Fit Lietuva“. Vieno užsiėmimo metu treniruojama 12 raumenų grupių, todėl 20 minučių intensyvi treniruotė prilygsta 1,5 valandos treniruotei įprastame sporto klube.

Jau du mėnesius A. Petručionytė du kartus per savaitę lanko minėtą studiją ir džiaugiasi rezultatais. Padidėjo ištvermė, treniruotės padėjo išryškinti raumenis, sutvirtėjo kūnas. Ypač A. Petručionytę džiugina tai, kad treniruotėje kartu dirba profesionalus treneris, skiria visą dėmesį, pataiso, jei pratimą atlieki blogai.

„Daug kas mano, kad šių treniruočių metu nereikia sportuoti, viskas labai paprasta, o visą darbą už tave atlieka aparatai. Tą patį maniau ir aš, į studiją vykau kaip į masažą, tikėjausi, kad reikės atlikti tik lengvą mankštelę. Kai kartu su trenere padarėme dviejų minučių apšilimą, supratau, kas manęs laukia. Kadangi esu sportuojantis žmogus, man pasidarė gėda. Turiu susiimti ir padaryti viską, kaip įmanoma geriau. Neslėpsiu – buvo labai sunku, tačiau kartu ir smagu. Po treniruotės buvau visiškai šlapia, tekėjo prakaitas. Kitą dieną jaučiau smarkų raumenų skausmą, o tai yra labai gerai. Po treniruočių salėje aš jį jaučiu ne visada. Savijauta buvo puiki“, – įspūdžiais dalinasi A. Petručionytė.

Patarimai svajojantiems apie tobulą figūrą

Jei vis galvojate, kad ši vasara geriausias laikas pradėti sportuoti, A. Petručionytė pataria imti ir padaryti tai. Tiesa, mergina siūlo negalvoti apie būsimą svajonių figūrą. Kur kas svarbiau – savijautos pokyčiai sportuojant.

„Svarbiausia – susibalansuokite mitybą. Vartokite kuo įmanoma mažiau cukraus, riebių produktų, negerkite alkoholio, gazuotų gėrimų. Nesiūlau pradėti laikytis drastiškos dietos, sveika gyvensena turi ateiti palaipsniui. Jei labai mėgstate picą, leiskite sau jos suvalgyti. Tačiau vis mažinkite kiekius. Pradėkite daugiau judėti ir nebūtinai sporto salėje. Daugiau vaikščiokite, pradėkite bėgioti, važinėkite dviračiu“, – pataria A. Petručionytė.

Angelės pokyčiai - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)