Jos įrašu feisbuke pasidalino per 1,3 mln. vartotojų. Vis tik tinklaraštininkė neužmigo ant laurų, o patarimus pavertė knyga „15 dalykų, kurių turite atsisakyti tam, kad taptumėte laimingi“. L. Saviuc tikina norinti padėti žmonėms iš gyvenimo pašalinti skausmą, stresą ir kančias keliančius dalykus, rašo „The Daily Mail“.

Kitiems siunčiama žinutė – tai asmeninės moters istorijos rezultatas. Tinklaraštininkė vaikystėje patyrė traumą – prieš ją smurtavo tėvas, o ji savo ruožtu kaltino save, nes manė, kad jai kažkas yra negerai. „Gyvenau remdamasi šiuo įsitikinimu“, - apie praeitį pasakojo ji.

Suaugusi ji skaitė knygas asmeninio tobulėjimo tema, kurios padėjo jai susitaikyti su praeitimi ir suvokti, kad jai būtina iš gyvenimo pašalinti savęs teisimą, kritikavimą ir kontroliavimą.

1. Atsikratykite poreikio visada būti teisūs

TInklaraštininkė iš Rumunijos pataria pasinaudoti pagalbos sau guru Wayne‘o Dyerio rekomendacija: kai tik žmogus jaučia poreikį įrodyti esąs teisus, jis turėtų savęs paklausti, ar labiau nori būti teisus, ar geras.

Jei vis dėlto poreikis ginčytis, nepaistant to, kad neišvengiamai suteiksite kitam žmogui skausmo, niekur nedingsta, teisumo faktą patartina parsinešti namo ir skirti sau pauzę. Paklauskite savęs, kiek iš tikrųjų tai yra svarbu, kaip stipriai jūsų ego neleidžia jums paleisti situacijos.

2. Atsikratykite poreikio viską kontroliuoti

Neretai žmonės jaučia poreikį kontroliuoti kiekvieną situaciją. Galbūt su tokia situacija susiduriate darbe, galbūt konfliktas kyla gatvėje, susidūrus su nepažįstamuoju, o galbūt nesklandumų kyla dėl mylimo žmogaus elgesio.

Bet kuriuo atveju patartina tiesiog sutiekti galimybę žmogui būti, susitaikyti su akivaizdžia tiesa, kad negalite kontroliuoti situacijų ar kitų žmonių elgesio. Kai tai suvoksite, jus neišvengiamai aplankys tikroji ramybė.

3. Nustokite kaltinti kitus

Tai susiję su asmeninės atsakomybės prisiėmimu. Atėjo laikas nustoti žerti kaltinimų laviną kitiems dėl jūsų jausmų ar dalykų, kurių jūs gyvenime neturite.

Žmonės gali jus įskaudinti, ką nors iš jūsų atimti, tačiau juos kaltindami save tik silpninate ir neleidžiate sau prisiimti atsakomybės už savo gyvenimą.

4. Atsikratykite jus griaunančių minčių

„Kiek žmonių save skaudina neigiamomis, užterštomis ir pasikartojančiomis savigraužos kupinomis mintimis?“ – klausia tinklaraštininkė.

„Netikėkite viskuo, ką jums sako protas, ypač jei mintys yra neigiamos ir jus griaunančios; neabejokite, esate geresni nei manote.“ – pati į savo klausimą atsako ji.

5. Atsikratykite jus varžančių įsitikinimų

Nustokite sau kartoti, kad negalite padaryti vienokių ar kitokių dalykų ar tai, ko norite iš gyvenimo, yra neįmanoma. Tokios mintys neleidžia jums judėti į priekį.

6. Nustokite skųstis

Nepamirškite, kad situacijos gali jus liūdinti tik tada, kai leidžiate joms jus liūdinti. Jei skundžiatės dėl jus liūdinančių ar pykdančių dalykų vietoje to, kad žvelgtumėte į viską pozityviai, visi šie neigiami dalykai jus neišvengiamai užklups.

7. Nustokite kritikuoti

Nepasiduokite pagundai kritikuoti situacijas ar žmones, kurie yra kitokie nei jūs. Suvokite, kad visi vienodai nori jaustis mylimi, trokšta būti suprasti ir turi svajonių.

8. Nebesistenkite daryti žmonėms įspūdį

Nėra jokios prasmės būti tokiu žmogumi, koks nesate, tam, kad kiti jus mėgtų. Leidę sau būti savimi ir atskleisdami save tokį, koks esate iš tikrųjų, neišvengimai ir visiškai natūraliai imsite traukti žmones.

9. Nustokite priešintis permainoms

Nustokite žvelgę į pokyčius kaip į neigiamą dalyką ir suvokite, kad pokyčiai – tai būdas, padedantis jums tobulėti gyvenimo kelyje.

10. Nebeklijuokite etikečių

Jei žvelgiate į dalykus, žmonės ar įvykius, kurių nesuprantate, kaip į keistus ir kitokius, niekada nesugebėsite augti ir mokytis. Nustokite dalykams, žmonėms ar įvykiams klijuoti etiketes, nekartokite, kad jūs jų nesuprantate, nes jie yra keisti ir jums nežinomi. Po truputį mokykitės atverti savo protą – juk atvirumas naujovėms gali tiek daug!

11. Atsikratykite baimių

Būsite nustebinti, kaip stipriai gali išlaisvinti sprendimas nebebijoti situacijos ar asmens, keliančio jums siaubą. Baimę kelia protas, o už jo ribų ji paprasčiausiai neegzistuoja, taigi galite rinktis jos nepuoselėti ir jai nepataikauti.

12. Atsikratykite pasiteisinimų

Dažniausiai pasiteisinimai tik stabdo žmogaus asmenybės vystymąsi ir tobulėjimą. Jie mus sulaiko nuo tobulėjimo ir judėjimo pirmyn, verčia įstrigti, meluoti sau, nors daugeliu atvejų jie neturi nieko bendro su realybe.

13. Paleiskite praeitį

Jei gyvensite praeitimi, negalėsite mėgautis dabarties akimirkomis. Nors aiški ateities vizija teikia privalumų, vis tik pirmenybė visada turėtų būti teikiama gyvenimui čia ir dabar.

14. Atsikratykite prieraišumo

Tinklaraštininkė ir asmeninio tobulėjimo mokytoja pripažįsta, kad jai pačiai vis dar tenka dėti nemažai pastangų šiai kliūčiai įveikti.

„Kai tik sugebi nutolti nuo visko, apima visiška ramybė, tampi tolerantiškas, geras ir romus, - tikino ji. – Svarbu atsidurti ten, kur esi pajėgus suprasti viską be jokių pastangų, pasiekti būklę, kai žodžiai tampa nebereikalingi.“

15. Nustokite gyventi pateisindami kitų lūkesčius

Pernelyg daug žmonių gyvena taip, kaip, kitų manymu, jie turtų gyventi, ignoruodami tikruosius savo poreikius ir ambicijas. Taip gyvenant prarandama kontrolė ir pamirštama apie dalykus, iš tikrųjų suteikiančius laimės. Jei nuolat pataikausite kitiems ir tenkinsite juos, galiausiai pamiršite, kas tokie esate jūs patys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)