24 metų Alona Savčenko su savo 25 metų vaikinu Janu Jerzy Lagoda-Filippowu „Key Sathorn-Charoenraj“ apartamentų viešbutyje apsistojo balandžio 29 dieną. Vaikinas Londone turėjo reklamos agentūrą, Alonai yra tekę su juo dirbti, taip jiedu ir susipažino.

Į viešbutį atvykusi porelė atrodė laiminga, stebėjimo kamerose jie įamžinti besišypsantys.

Apsaugai kilo įtarimų gegužės 15 dienos rytą, kai atvykėlis iš Lenkijos paliko savo apartamentus – paskubomis ir vienas. Vaikinas vilko bagažą ir atrodė labai nervingas, tą užfiksavo ir stebėjimo kameros.

J.J. Lagoda-Filippowas įsėdo į taksi, kurio vairuotojas vėliau paskambino viešbučiui ir pranešė apie labai įtartiną keleivio elgesį: jis per „Google Translate“ programėlę paprašė jo pagalbos atsikratant kūnu.

Po taksi vairuotojo skambučio viešbučio personalas nuėjo patikrinti 32 aukšte esančių poros apartamentų – įėję ant lovos rado nužudytą merginą.

Tyrėjai mano, kad, kai buvo rasta, mergina buvo mirusi mažiausiai dieną, o tai leidžia daryti išvadą, kad nužudymas įvyko savaitgalį prieš J.J. Lagodos-Filippowo bandymą pabėgti.

Policijos leitenantas Pongpunas Phonharnas sako: „Auka į apartamentus su vaikinu atvyko balandžio 29 dieną. Jis vienas išvyko gegužės 15 dienos vidurdienį. Išsiaiškinome, kad jis išsikvietė taksi, kuris turėjo jį nuvežti į Sa Kaeo provinciją. Galimai tikėjosi kirsti sieną su Kambodža“.

Taksi vairuotojas pasakojo: „Paėmiau įtarimų sukėlusį keleivį. Jis per „Google Translate“ programėlę man aiškino, kad nori pažaisti kazino. Neradęs tinkamos vietos, per programėlę manęs paklausė, ar už 44 dolerius padėčiau jam paslėpti merginos lavoną“.

Sunerimęs dėl tokio siaubingo pasiūlymo, taksistas palikęs savo klientą prie vieno iš viešbučių, pastambino „Key Sathorn-Charoenraj“ apartamentams ir informavo, kas ką tik nutiko.

Vos tik personalas rado lavoną, policija perspėjo pasieniečius, ir įtariamasis žudikas viename iš patikros punktų buvo sulaikytas. Kol buvo apklausiamas, vietos policija susisiekė su Lenkijos ambasada. Vyksta tyrimas.

Policijos leitenantas Pongpunas Phonharnas pridūrė: „Įtariamasis sulaikymo metu buvo labai ramus. Jis buvo sulaikytas ketvirtą ryto. Tarsi niekur nieko kameroje atsigėrė kavos ir pradėjo mankštintis – tarsi eilinis niekuo neišsiskiriantis rytas. Ir nieko nekalbėjo. Dabar laukiame pareigūnų iš Lenkijos ambasados“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją