Ukrainiečių pasirodymus vertino žiuri, kurioje - Lietuvos atstovė Eurovizijoje Monika Linkytė, dainininkas Vidas Bareikis, prodiuseris Lauras Lučiūnas, Ukrainos centro vadovas, ambasadorius Algirdas Kumža.

Kaip rašoma pranešime spaudai, pagrindinius remėjų steigtus prizus laimėjo pianistė Daria Sannikova, dailininkė Daria Nikitina ir dainininkė Olena Enko. Koncerto metu buvo paskelbti ir T.Ševčenkos literatūros konkurso laureatai.

Aukščiausio apdovanojimo sulaukė Bagdanas Jakovenko iš Lvivo, papasakojęs jaudinančią istoriją apie savo tėvą, žuvusį fronte. Bogdanas dabar mokosi karo mokykloje, kad galėtų pakeisti tėvą.

„Tai – viena iš daugybės istorijų, kurias žinome mes, kurias žino visas pasaulis ir kurios rodo, kad ukrainiečių tauta yra tikri herojai ir didvyriai. Žmonės, kurie padarys viską, kad brutalus agresorius būtų sustabdytas ir daugiau nebekeltų grėsmės nei Ukrainai, nei visam demokratiniam pasauliui“, – sakė Diana Nausėdienė, pasveikinusi konkurso laimėtoją.

Kiekvienam koncerte dalyvavusiam vaikui - ir artistui, ir žiūrovui, buvo įteiktos ukrainietiškos vaikiškos knygutės, ką tik atvežtos iš Kijyvo.

Akcija “Knygos be sienų”, inicijuota Ukrainos pirmosios ponios Olenos Zelenskos, vyksta jau visus metus. Šįkart knygas teikė ponia D. Nausėdienė, Ukrainos ambasadorius Petro Bešta ir kunigas Algirdas Toliatas.

Ukrainiečių poeto Taraso Ševčenkos konkurse dalyvavo 60 ukrainiečių, gyvenančių Lietuvoje, Prancūzijoje ir gimtojoje šalyje.

Svarbiausia Ukrainos Centro misija – padėti ukrainiečiams, palikusiems savo namus dėl karo baisumų. Kiekvieną mėnesį į Centrą užsuka beveik trys tūkstančiai ukrainiečių.

Ukrainos Centro steigimą inicijavo ir globoja Lietuvos ir Ukrainos pirmosios ponios Diana Nausėdienė ir Olena Zelenska.

Centras įsteigtas bendradarbiaujant su Ukrainos ambasada Lietuvoje ir Vytauto Didžiojo universitetu.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją